Nova vest
Košarka 5

25.6.2024.

8:50

Redik odmah "zabistao": "Zaista me boli ku*ac za to" VIDEO

Džej-Džej Redik obratio se javnosti nedugo nakon što je promovisan za novog trenera Los Anđeles Lejkersa.

Izvor: ESPN

Profimedia/JAVIER ROJAS/PI

Bivši NBA igrač je otkako se penzionisao radio kao TV analitičar i domaćin podkasta, a prošle sezone je imao jedan sa Lebronom Džejmsom.

"Nikad nisam do sad trenirao NBA tim. Ne znam da li znate za to?", našalio se Redik sa novinarima.

Njegov prvi dan na novom poslu se poklopio sa njegovim 40. rođendanom.

Igrao je 15 godina u NBA ligi, do 2021, a bivša zvezda univerziteta Djuk je dvadeseti najbolji trojkaš u istorji lige.

"Znao sam posle razgovora sa Toronto Reptorsima prošle godine da želim da budem NBA trener. Tako sam prošlu godinu proveo dosta vremena razgovarajući sa trenerima, generalnim menadžerima, prčkajući po njihovim mozgovima. Osećao sam da je ovo ono što treba da budem", dodao je Redik.

On neće nastaviti podkast sa Lebronom koji je počeo u martu.

"Za sada, a nadam se dugo, dugo vremena, ekskomuniciran sam iz tog prostora. Neće biti podkasta. Završio sam sa podkasom za sad".

Godinu dana mlađi Lebron, koga je Redik nazvao "prijateljem", distancirao se tokom njegovih pregovora sa Lejkersima.

"Nije mi dao nikakav savet. Lebron i ja nisam pričali o Lejkersima do utorka popodne, oko 30 minuta nakon što mi je ponuđen posao. I to je bilo namerno sa obe strane", kaže Redik.

Džejms ima rok do 29. juna da prihvati poslednju godinu ugovora sa Lejkersima ili da postane neograničen slobodni agent.

Lejkersi su spremini da mu u tom slučaju ponude trogodišnji maksimalni ugovor čime bi stigao do 24. sezone u ligi.

Potpredsednik košarkaških operacija Rob Pelinka ističe da je Džejms dao "podršku" u potrazi za trenerom ali da je izabrao da se ne uključuje preterano u proces.


S druge strane, centar Entoni Dejvis je izabrao da bude "veoma uključen" i navodno je "veoma uzbuđen" zbog imenovanja Redika.

Što se tiče Redika i toga kako planira da vodi tim sa ove dve zvezde, za Džejmsa je istakao da posle sezone u kojoj je šutirao trojke najbolje u karijeri (41%) u sledećoj šutira još više, a da Dejvis više kontroliše napad.

"Jedna od ideja koje sam mu (Dejvisu) pomenuo je ideja s njim kao čvorištem. Postoji gomila 'petica' u NBA koje igraju na taj način. Ne znam da li je bio iskorišćen na taj način i nekako maksimizovao sve svoje sposobnosti", kaže Redik.

Ali dok ni Džejms ni Dejvis nisu prisustvovali Redikovom prvom javnom obraćanju, tu je bilo nekoliko drugih igrača Lejkersa – Spenser Dinvidi, Gejb Vinsent, Kristijan Vud, Kolin Kastelton i Maksvel Luis.

Redik je rekao da ne bi samo Dejvis i Džejms vratili Lejkerse do tačke u kojoj mogu da osvoje 18. titula, već pre snaga ekipe – ističući rezultate Boston Seltiksa, Minesota Timbervulvsa, Dalas Maveriksa i Indijana Pejsersa u proteklom plej-ofu.

Redik je rekao da su šampionska očekivanja za Lejkerse sledeće sezone "razumna", uprkos tome što je tim izašao iz sezone u kojoj je završio kao sedmi nosilac Zapadne konferencije i izgubio u pet utakmica od Denver Nagetsa u prvom kolu.

"Ne gledam na trenutni sastav kao da je toliko daleko od tima šampionskog kalibra", dodao je Redik.

Nakon što je na početku obraćanja vešto izbegao temu nedostatka trenerskog iskustva, pre nego što je bilo koji novinar pokrenuo to pitanje, Redika su pitali da li postoje neke "zablude" o njemu koje je primetio u izveštavanju o svojoj kandidaturi i koje je želeo da razjasni.

"Nemam pravi odgovor na to pitanje jer me stvarno boli ku*ac za to", rekao je Redik.

"Iskreno, želim da treniram Lejkerse. Želim da treniram tim. Ne želim ništa da odbacim. Želim da postanem veliki trener u NBA. I želim da osvajam titule. I želim da moji igrači maksimizuju svoje karijere. To je sve do čega mi je stalo", zaključio je novi trener Lejkersa.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu