Nova vest
Košarka 12

23.10.2024.

8:50

Da li će Lundberg igrati protiv Srbije na dan "večitog" derbija?

Košarkaš Partizana Ife Lundberg nalazi se na spisku reprezentacije Danske za utakmice protiv Srbije u sklopu kvalifikacija za Evrobasket.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Oprobajte svoje znanje – Euroleague selektor

Iako do te utakmice ima još skoro mesec dana selektor Danske je objavio šiti spisak igrača na kome se nalazi i plejmejker crno-belih.

Veliko je pitanje hoće li Lundberg dobiti dozvolu da napusti Partizan, jer crno-beli baš na dan utakmice Danske i Srbije, igraju večiti derbi u sklopu Evrolige.

Naravno da je velika važnost ovog meča, pa zbog toga nije realno da Željko Obradović ostane bez jednog bitnog igrača u rotaciji za jedan tako važan meč.

"Kada bude došlo vreme pričaćemo o tome. Nemam pojma, niti mogu sada da razmišljam o tome", rekao je trener Partizana.

I selektor Srbije Svetislav Pešić se suočava sa istim problemom, jer FIBA i Evroliga ponovo nisu našli zajednički jezik i utakmice kvalifikacija će se poklopiti sa mečevima Evrolige.

"Moraće Crvena zvezda i Partizan da učestvuju u formiranju tog tima. Ako ne sa trojicom igrača, onda po jednim-dvojicom. Da napravimo ekipu koja je kompetitivna. Ne predstavlja samo Pešić košarku u Srbiju. Svi oni moraju da budu svesni da imaju obavezu da razumeju da nam pomognu, a onda će biti rezultati iz kojih će svi pomalo profitirati – pa i klubovi", rekao je Pešić.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu