Nova vest
Košarka 1

29.9.2024.

20:00

Efesu prvi trofej – Fenerbahče pao u dramatičnoj završnici

Košarkaši Efesa su savladali Fenerbahče u triler završnici sa 83:82 u finalu Superkupa Turske.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Izabranici Tomislava Mijatovića su osvojili prvi trofej u sezonu. Završnica je bila dramatična, Elajdža Brajant je doneo +4 na 43 sekunde do kraja.

U nastavku je Skoti Vilbekin pogodio za tri poena i doveo svoj tim na poen zaostatka.

Brajant je promašio šut u nastavku na 11 sekundi do kraja, ali je lopta ostala u posedu Efesa, koji je potom izgubio loptu na nešto više od sedam sekundi.

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Onda je usledio katastrofalno izveden aut Vilbekina, faul nad Brajantom koji je omašio oba penala, ali je odličan u skoku bio Erdžan Osmani, pokupio je loptu ispred Najdžela Hejsa Dejvisa, vreme je isteklo i Efes je odneo pobedu.

Najraspoloženiji u timu Efesa bio je Elajdža Brajant sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencija, pratio ga je Daniel Oturu sa 16 poena i šest skokova, a dvocifren je bio i Erdžan Osmani sa 13 poena i četiri skoka.

Kod Fenerbahčea se istakao Najdžel Hejs-Dejvis sa 20 poena, četiri skoka i tri asistencije, a dvocifreni su bili još Bonzi Kolson sa 19 poena, šest skokova i dve asistencije, kao i Skoti Vilbekin sa 14 poena i četiri asistencije.

Marko Gudurić nije bio u sastavu, dok je Boban Marjanović za nešto više od  šest minuta upisao četiri poena i dva skoka.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu