Nova vest
Košarka 8

27.9.2024.

16:43

Košarkaš Partizana već planira povratak u NBA: "Otac mi je rekao da je Obradović ‘lud‘"

Dvejn Vašington Junior, košarkaš Partizana, imao je koga da pita za savet pre nego što je ovog leta potpisao za crno-bele.

Izvor: Sport Klub

Srdjan Stevanovic/Starsport

Njegov otac Dvejn Vašington Senior je posle NBA nastupao u Evropi, tačnije u za Mursiju i Granadu u periodu kada je Željko Obradović radio na Pirinejskom poluostrvi na klupama Huventuda i Real Madrida.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Nekadašnjeg igrača Indijane, Finiksa i Njujorka, otac je usmerio ka dolasku u Beograd.

"Rekao mi je da je strastven i da je “lud”. Te dve reči idu zajedno na najvišem nivou košarke, i takođe, rekao je da je sjajan trener, da uvek zna šta treba da radi, njegov napad je kao podmazana mašina i zna kako da izvuče najbolje iz svojih igrača. On kaže da je mnogo naučio od njega, znate, košarka je uzak svet, ovo je na neki način zatvaranje kruga, i za moju porodicu, za mog oca, za mene, ovo je zatvaranje kruga, simbolično na neki način. Veoma sam srećan i blagosloven zbog toga", rekao je Vašington za "Sportklub".

Ne krije da mu je cilj da se vrati u NBA.

"Da, apsolutno, ali svako ima različit plan, svako ima različit put. Mene je put doveo ovde u Beograd, ne samo zbog sebe, već zbog Partizana, Srbije, želim da dobijam utakmice, da osvajam trofeje. Želim da svi znaju da sam 100% ovde, razmišljam samo o pobedama, trofejima, želim pobedu u derbiju, želim što više pobeda, želim u plej of Evrolige. Ali, naravno, NBA je najbolja liga na svetu, naravno da želim da se vratim tamo, mislim da imam još mnogo toga da pokažem tamo, sada je sve u božijim rukama, i uzbuđen sam što sam ovde, što sam zdrav i što mogu da se takmičim na najvišem nivou. Samo treba da slušam trenera Željka, da budem sa ovom sjajnom grupom momaka, da putujem svetom i da pobeđujem u košarkaškim utakmicama. Za mene, to je blagoslov", zaključio je Vašington. 

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

3 h

Novo Sport Video Menu