Nova vest
Košarka 21

3.9.2024.

13:43

Jaramaz: "Obradović? To nije istina; Baskonija vrhunac karijere"

Srpski košarkaš Ognjen Jaramaz govorio je o sebi, ali i odnosu sa Željkom Obradovićem.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
David Damjanović/Starsport

Jaramaz je nedavno napustio Partizan i nedugo zatim potpisao za Baskonijom, pa će nastaviti da se takmiči u Evroligi.

Srpski bek je u prvom intervjuu nakon selidbe u Španiju istakao da mu je Baskonija, za sada, vrhunac karijere.

"Prvi utisci su fantastični. Ovo je sjajna šansa za mene da rastem. Ne poričem da volim Partizan, ali ovo je sada neka druga situacija. Imam priliku da radim sa Pablom Lasom i nadam se da da ću napredovati", rekao je Jaramaz na predstavljanju i dodao:

"Vitorija je za sada najviša tačka moje karijere. Ogroman izazov i veoma sam srećan što sam ga prihvatio. Nadam se da ću odgovoriti zadatku i pomoći klubu".

Spekulisalo se tokom njegove poslednje sezone u crno-belom dresu da nije sve bilo najbolje na relaciji sa trenerom Željkom Obradovićem.

"To što je objavljeno nije bila istina. Bio sam povređen mesec dana, nisam imao probleme sa Željkom. Naš odnos je dobar. Zato nisam igrao, nisam se osećao dobro fizički", objasnio je Jaramaz.

Savete o tome da li da preće u Baskoniju dobio je od Vanje Marinkovića, koji je napravio suprotnu rokadu od Jaramazove ovog leta.

"Razgovarao sam sa Vanjom posle čega sam se sjajno osećao povodom kluba i organizacije. Sve što mi je rekao bilo je pozitivno, samo je lepo pričao o Baskoniji. To mi je bilo mnogo značajno. Igrao sam za Burgos u ACB ligi i znam da je ovo najbolje takmičenje u Evropi, prvo posle NBA lige".

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu