Nova vest
Košarka 0

21.8.2024.

10:45

"Veliki kompliment, ali ja nisam Panter"

Novi košarkaš Partizana Dvejn Vašington je izneo utiske nakon dolaska u Beograd, ali i očekivanja od nove sezone.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/ STARSPORT

Vašington sa velikim uzbuđenjem čeka početak sezone.

"Čoveče, uzbuđen sam! Tu je gomila novih igrača, a ja se uvek ponosim time da povezujem druge. Uvek pomažem da svi budu složni i da se razumeju. To moramo da učinimo i ovde – imamo 14 novih igrača! Mislim da je ovo sjajna grupa momaka. Na ‘Simfoniji’ smo prvi put bili zajedno, združili smo se i sada će sve ići nabolje. Baš sam srećan što sezona počinje", rekao je Vašington za SK.

Moraće da se prilagodi evropskom stilu košarke.

"Prvo i osnovno, svi mi govore da pazim da ne pravim korake. Vežbam rad nogu jer su pravila pomalo drugačija, a tu je i pravilo sa diranjem lopte koja se nalazi u ‘cilindru’ iznad obruča, koje se takođe razlikuje u odnosu na NBA. To su mali detalji. Linija za tri poena je bliže, za mene je to definitivno prednost i jedva čekam da iskoristim tu priliku. Odbrana je jaka, a igra se i manje minuta – svaki napad je bitan. Na tome sam baš i radio – kontrola lopte i rad na tome da svaki posed bude dobar", objasnio je novopečeni prvotimac Partizana.


Istakao je i šta to može da donese Partizanu.

"Veliki sam takmičar. Obožavam košarku – mnogo. Mislim da je to jedna od mojih najboljih odlika. Dobro šutiram, sjajno proigravam druge, a stvar na kojoj više radim je odbrana. Trudim se da svi budu uključeni u igru, a mogu da igram i na poziciji plejmejkera i kao bek-šuter", dodao je.

Osvrnuo se i na njegovo upoređivanje sa Kevinom Panterom od strane navijača.

"To je veliki kompliment. Lepo je to čuti od navijača. Ali sa druge strane, ja sam Dvejn Vašington junior i donosim druge stvari. Drago mi je što sam ovde, što sam zdrav i što mogu da se pokažem onima koji me mrze, ali i onima koji veruju u mene. Jedva čekam da izađem na teren i predstavljam crno-bele", poslao je poruku Vašington.

Na kraju je izneo utiske i o "Crno-beloj simfoniji", na kojoj je predstavljen novi tim.

"Neke pesme su mi se posebno dopale, a osetio sam i strast među navijačima. To mi se mnogo dopada. Ljubav prema košarci i Partizanu je neprevaziđena. Nešto što je najbliže tome sam osetio na koledžu, a ovo je daleko od toga. Bili smo na simfoniji i bilo je ludo, jedva čekam da vidim kako će biti kada krenu utakmice. Konkretno za sebe, znam da će takva atmosfera izvući najbolje iz mene. Znam da će tako biti i sa drugim", zaključio je Vašingotn za SK.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu