Nova vest
Košarka 225

19.8.2024.

21:30

Crno-bela simfonija bez iznenađenja; Partizan otkrio adute; Obradović glavni cilj

Košarkaški klub Partizan u "MTS dvorani" predstavio je igrače za sezonu 2024/25.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

To su Vanja Marinković (novi kapiten), Brendon Dejvis, Ife Lundberg, Karlik Džons (opravdano odsutan), Frenk Nilikina, Dvejn Vašington, Balša Koprivica, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Isak Bonga, Arijan Lakić, Ajzea Majk, Aleksa Dimitrijević, Tajrik Džons.


Na svečanosti pod nazivom "Crno-bela simfonija" pušten je mini-film o istoriji i uspesima Partizana, da bi nakon obraćanja predsednika kluba Ostoje Mijailovića, te umetničkog programa, predstavljen tim za narednu sezonu.

Obratio se trener Željko Obradović, a potom i novi kapiten Vanja Marinković.

Sve ste mogli da pratite UŽIVO u LIVEBLOGU B92.sport.

Završeno

21:31

Hvala na pažnji!
Peđa Milosavljević/Starsport

Bilo je ovo sve za večeras iz "MTS" dvorane.

Ostanite uz B92.sport.

21:29

Zajednička fotografija za kraj
Iva Jevtić/B92.sport

21:24

Vanja Marinković

"Dobro veče, Partizanovci. Pre svega da vam se zahvalim od srca što ste sa nama i što ste došli u ovolikom broju. Moram da kažem da sam ponosan što sam ponovo ovde i posebna mi je čast što ću biti kapiten najvećeg kluba na svetu, kluba gde sam stasao i gde sam se rodio kao igrač. Verujem u svoje saigrače, upoznali smo se pre 20 minuta, verujem u Upravu i u sve vas"

21:15

Željko Obradović

"Da si sve prošao, sve video... Važi.

Prelepe stvari, još jednom da se zahvalim svim ljudima u organizaciji predivne večeri.

Prilika je da se čestita našoj reprezentaciji na izvanrednim igrama i na fanastičnom rezultatu. Čestitke idu svim igračima, stručnom štabu, predsedniku KSS, našem Saši Daniloviću. Kariju Pešiću. Naravno, moraću da istaknem našeg kapitena koji nam se vratio, Vanji. Čestitam naravno Aleksi, koji je bio do skoro sa nama, igrao je izvanredno i još dvojici momaka koji su deo istorije Partizana, Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov. Čestitke i svim ostalim igračima. Ogroman uspeh, učinili su nas ponosnim.

Ponovo ćemo biti jedan od najmlađih timova u Evroligi. Hvala Ostoji Mijailoviću i svim članovima UO što su uradili sve da budemo konkurentni. Probaćemo sledeće godine da dobijemo licencnu na tri godine. To je glavni cilj. Privilegija je biti u Partizanu u bilo kom smislu. To nam daje moral, želju. Uradićemo sve da ovakvih večeri bude što više. Rekao sam igračima da sam siguran da znaju šta je Partizan i da će večeras osetiti to ovde. Srećan sam što ste priredili ovo večeras.

Dobrodošli u Srbiju, Beograd i naš klub, Partizan. Kao što sam vam rekao, osetićete nešto što ne osećate nigde drugde, ovi ljudi će vas uvek gurati napred tokom utakmice"

21:13

Predstavljanje tima

Vanja Marinković (novi kapiten), Brendon Dejvis, Ife Lundberg, Karlik Džons (opravdano odsutan), Frenk Nilikina, Dvejn Vašington, Balša Koprivica, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Isak Bonga, Arijan Lakić, Ajzea Majk, Aleksa Dimitrijević, Tajrik Džons.

20:58

Klinci nose dresove Pantera i Lesora
Iva Jevtić/B92.sport

20:53

Malo umetničkog programa
Iva Jevtić/B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Beogradska filharmonija izvodi dobro poznate kompozicije.

"Da volim crno-bele", potom himna Evrolige "I feel devotion", "Partizan u srcu", "Računajte na nas", "Fudbalski to je hram"...

20:43

Za sada poznati igrači Partizana
Peđa Milosavljević/Starsport

Partizan predstavio deo tima.

Balša Koprivica, Aleksej Pokuševski, Duan Vašington, Isak Bonga, Sterling Braun, Brendon Dejvis, Mitar Bošnjaković, Arijan Lakić, Ajzea Majk, Tajrik Džons.

Čekamo i najavljeno iznenađenje.

20:22

Ostoja Mijailović
Starsport

"Pažljivo sam ovaj film pogledao nekoliko puta, svaki put su mi pošle suze, iako važim čoveka koji ima tvrdo srce. Ovom sezonom ulazimo kao klub koji navršava 80 godina od osnivanja. Sledeće godine je osam godina od kad sam na čelu kluba. To je najlepših i najtežih mojih osam godina u mom životu.

Prošla sezona nije bila dobra rezultatski, to znamo. Zato smo zamenili ekipu, naša ekipa je skoro potpuno nova, sem Balše Koprivice. Imam potrebu da onim momcima koji su nosili dres Partizana da se zahvalimo na borbi"

Sa nama je ovde uprava iz 2017. koja je zajedno sa mnom preuzela klub. Molim aplauz za sve te ljude. Koristim priliku da se zahvalim novoj upravi, koja zajedno sa navijačima, sponzorima, obezbeđuje da se takmičimo sa najvećim klubovima u Evropi.

Željku i momcima da se bore svakim danom, da pobeđuju, da se radujemo. Na kraju sezone svi smo zajedno, pobednici ili gubitnici. To je važno, da smo svi zajedno.

Hvala zaposlenima što su sve ove godine radili za ovaj klub", rekao je između ostalog predsednik KK Partizan.

20:20

Nagrađeni "zaslužni partizanovci"
Iva Jevtić/B92.sport

Veljko Lalović, Luka Stojković, Slobodan Boda Ninković, Bogdan Diklić (odsutan), Milutin Janić, Jablan Đukanović, Aleksa Vukomanović, Andrej Markić, Danilo Pantović, Marko Vlahović, Jovan Mihajlović, Nebojša Bogojević Čarli (posthumno).

Podeli:

Komentari 225

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu