Nova vest
Košarka 0

13.8.2024.

22:00

Rat naterao Kolsona da ide: "Oni su mi na prvom mestu"

Bonzi Kolson je priznao da je izašao iz ugovora sa Makabijem zbog bezbednosne situacije i pohvalio Fenerbahče uz poruku da je vrlo uzbuđen što je prešao u taj tim.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Bonzi Kolson je od 2022. godine do 2024. godine igrao za Makabi, pa ga je uhvatio i period rata između Izraela i Palestine koji je počeo 7. oktobra 2023. godine.

Pomenuti rat je i glavni razlog Bonzijevog odlaska iz Makabija, što je i sam priznao.

"Moja devojka i ja smo spavali i sirene su nas probudile u pola 7 ujutru, pa smo morali da idemo u sklonište. Ona je bila trudna u tom trenutku pa smo prolazili kroz razne emocije", rekao je Kolson.

Makabi je zbog toga morao da igra u Beogradu...

"Moja devojka nije bila stalno sa mnom u Tel Avivu. Bila je u Austriji i gledala moje utakmice. Dete je rođeno zdravo i sve je u redu. Mnogo mi se sviđa uloga oca, oni su mi na prvom mestu. Zbog rata sam izašao iz ugovora. Nisam hteo da moja porodica bude u Izraelu dok se tamo odvija rat", rekao je Bonzi.

Bonzi Kolson je potpisao ugovor sa Fenerbahčeom zajedno sa Vejdom Boldvinom.

"Fenerbahče je veliki klub u Evropi kako u košarci tako i u fudbalu. Sjajna su ekipa i imaju odličnog trenera, kulturu i atmosferu. Uzbuđen sam zbog toga. Izgradili su sjajnu ekipu, a biće i dobre košarke", poručio je Bonzi Kolson.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu