Nova vest
Košarka 105

12.6.2024.

13:43

Španci u čudu: Hezonja sada na raskrsnici – Partizan ili Barselona

Španski košarkaški novinari posebno su zaintrigirani slučajem zvani Mario Hezonja odnosno njegov izbor kluba u kome će nastaviti karijeru.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Reklo bi se da je Mario Hezonja ovoga leta najzvučnije ime u evropskoj košarci i prema pisanjima brojnih španskih novinara, on će promeniti sredinu.

Đerar Sole i njegovi saradnici naveli su da je Hezonja nezadovoljan ulogom u Real Madridu i da traži iskorak u karijeri, odnosno da bude glavni igrač, ali mu je bitno i da zarađuje dovoljno novca.

Real Madrid, navodno, nije spreman da mu to sve ponudi i isti izvor nalaže da se Panatinaikos povukao iz trke za Hezonju baš zbog tih njegovih zahteva, pa su sada ostala samo dva imena – Barselona i Partizan.

Ne treba otpisivati ni Anadolu Efes, ali ni Olimpiju Milano koji bi mogla da reaguje u slučaju da izgubi Šejvona Šildsa za koga se upravo Real Madrid ozbiljno interesuje.

Postoje tračevi i da je Sandro Mamukelašvili meta Olimpije u slučaju da Nikolo Meli odluči da promeni sredinu, ali za sada je sve to suva priča.

Realno gledano, interesovanje Barselone i Partizana za Marija Hezonju takođe se svodi na "rekla-kazala" osim što se izvori sa raznih strana usaglašavaju da su pomenute dve ekipe najzainteresovanije za potpis hrvatskog košarkaša.

Đerar Sole tvrdi da je Barselona postigla načelni dogovor sa Hezonjom, ali da se Partizan umešao sa ozbiljnom ponudom i da bi to moglo da im pokvari posao.


Partizan, prema njegovom mišljenju, ima veoma interesantan projekat u Beogradu i glavni adut u vidu Željka Obradovića koji bi sigurno bi interesantan Mariju Hezonji.


Mario Hezonja nikada nije krio da je navijač Partizana, ali daleko od toga da će navijačka opredeljenost biti dovoljna da se opredeli za srpski klub, pogotovo kada ste u trci sa najvećim timovima Evrolige.

On je oduvek važio za veoma talentovanog košarkaša, a dokaz za tako nešto je NBA liga pošto je 2015. godine bio 5. pik na draftu i otišao u Orlando Medžik.

Nije se tamo previše proslavio, probao je i u Njujork Niksima kada je završavao na "hajlajtima" zbog blokiranja Lebrona Džejmsa i to za pobedu, odnosno preskakanja Janisa Adetokumba.

Posle epizode u Portlandu bio je jako nezadovoljan i otišao nazad u Evropu i sezonu završio u Panatinaikosu, pa ga je Velimir Perasović doveo u Uniks iz Kazanja.

Nakon toga odlazi u Real Madrid gde je 2023. godine osvojio Evroligu, ove sezone je bio dovoljno dobar da bi otišao u drugu idealnu petorku Evrolige.

 

Podeli:

Komentari 105

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu