Nova vest
Košarka 28

4.8.2024.

22:58

Stojačić vrišti od besa: "Ne znam šta da kažem..."

Basketaš Srbije Strahinja Stojačić teško je podneo poraz u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Srbija je u borbi za polufinale izgubila od Francuske 21:19 i tako ostala bez šanse da se bori za medalju, pošto je bila jedan od favorita za zlato.

"Ne znam šta da kažem, odigrali smo... Biće ovakvih i onakvih komentara, mi i Ameri smo došli po dve sigurne medalje, ispadoše oni u grupi, mi u četvrtfinalu. Da li je to pritisak, šta je? Možda sam ga ja lično osetio, ne vadim se na to, nisam ja bio ja sedam dana, to nisam ja... Morao sam više da povučem ekipu, podbacio sam od drugog do poslednjeg basketa", rekao je Stojačić.

"Brka" je bio najviše ljut na sebe, a oteo mu se i po koji vrisak nemoći i besa.

"Najviše na sebe, ni na kog drugog. Izgubili smo od Kine, koja nikog drugog nije pobedila. Letonci su nas ponizili, ubacili nam sedam trojki, protiv Litvanije smo imali 18:14 i izgubimo, Francuzi stvarno neću da se pravdam, momci su nas nadigrali, na loptu smo bili. Zasluženo smo ispali, ne znam razlog, dali smo sve od sebe, trudili se, sanjali, ali ruše se snovi".

Emocije su bile jake, pa smo na kraju videli i suze.

"Naravno da je teško. Ljudi, dve godine živimo za ovo, jeste da smo sve živo osvojili".

"Glupo je da ja pričam o tome, Novak Đoković je uspeo posle četiri puta, mi verovatno nećemo imati više šanse. Bićemo matori za Los Anđeles i to će svima verovatno ostati neostvaren san, s tim mora da se živi. Razočarali smo i sebe, verovatno i druge, svako od nas je želeo zlato, a to što nismo uspeli, dešava se", rekao je Stojačić.

Poraz i eliminacija sa OI pali su mu najteže do sada.

"Prvi put u životu sam izgubio jednu ovako bitnu utakmicu, a nisam gubio nikad sa reprezentacijom. Sanjao sam da će tako ostati posle ovih Olimpijskih igara, četiri poraza ni u najružnijim snovima sigurno nisam sanjao", rekao je kroz suze, dajući osvrt i na predstojeće EP koje dolazi za dvadesetak dana.

"Videćemo ko će to da igra, za 20 dana je, lično ne znam da li ću se oporaviti od ovoga. Moram da odem na more da vidim šta ću...", poručio je Stojačić.

 

Podeli:

Komentari 28

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

13 h

Novo Sport Video Menu