Nova vest
Košarka 44

4.8.2024.

22:45

Branković: "I dalje mislim da smo najbolji na svetu"; Majstorović: "Očekivali smo medalju"

Basketaši Srbije, Marko Branković i Dejan Majstorović, sumirali su utiske posle debakla na Olimpijskim igrama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Basketaši Srbije završili su učešće na Igrama posle poraza od Francuske.

Branković je ocenio poraz kao jedan od težih u karijeri.

Iz Pariza za B92.sport - Dejana Popović

"Ne znam šta bih rekao, jedan od težih poraza u karijeri svakako, bilo je teških ali ovo ima drugu veličinu zbog OI. Ceo turnir smo igrali promenljivo, u nekim trenucima smo izgledali fantastično, ali u nekim ključnim momentima protiv Litvanije i sada imali smo par poena razlike, donosili smo loše odluke koje nam nisu prepoznatljive. Loš turnir i težak poraz, ali moramo dalje, za 20 nam je EP i moramo da prebacimo fokus na to", izjavio je Branković.

Zatim je objasnio razlog poraza i generalno užasnog turnira za "Orlove".

"Videli smo sebe u borbi za medalju, naravno. I dalje mislim da smo najbolji tim na svetu, ali neki detalji su odlučili, donosili smo jako loše odluke, drugi su igrali dobre baskete protiv nas i sve su kaznili".

Četvrtfinale se igralo pred prepunim tribinama u Parizu.

"Ima više od 5.000 ljudi ali to je nebitno, igrali smo sa njima i pobedili pred istom publikom u grupi. Bili su bolja ekipa danas", podvukao je on.

Dejanu Majstoroviću je bilo teško da priča, a na kraju je i ostao bez teksta.

"Mnogo je teško, ne znam šta bih rekao. Očigledno da nismo zaslužili. Izgledalo je kao da su drugi želeli više od nas i zasluženo su nas pobedili i Litvanija i Francuska. Teško je. Baš je teško, očekivali smo medalju, ali... Joj, ne znam šta bih rekao. Mnogo je teško, ne mogu uopšte da...", rekao je Majstorović.

Podeli:

Komentari 44

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

12 h

Novo Sport Video Menu