Nova vest
Košarka 3

31.7.2024.

8:10

“Jutro je” u Parizu – i to kakvo za Srbe VIDEO

Da malo izmenimo tekst popularne pesme i kažemo ovako: Kad vas ima, Srbija se srećna probudila.

Autor: Iva Jevtić

Iva Jevtić
Iva Jevtić
Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Nema poštenog Srbina koji ne voli da čuje stari dobri hit Nade Topčagić na Zapadu. Kad zagrmi "Jutro je", zna se – basketaši ponovo dominiraju. U stvari, kada to pa i nisu?!
 


Nakon bolnog i ubedljivog poraza košarkaške reprezentacije Srbije od SAD u prvom kolu Olimpijskih igara u Parizu, svi su čekali neku vrstu osvete, a znate kako se kaže – ona se servira hladna.

Ovoga puta je trebalo samo 48 sati da stigne i to u obliku Brankovića, Stojačića, Majstorovića i Vasića.

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 je pobedila SAD u prvom kolu turnira rezultatom 22:14.


Međutim, nije samo taj rezultat privukao veliku pažnju. Reklo bi se da su sav šou ukrale borbenost, srčanost i hrabrost jedne "male" Srbije. Male, ali najbolje na svetu.

Kad god počne neko veliko takmičenje o basketašima se možda i ne priča onoliko koliko o našim drugim reprezentativcima, ali ako je nešto sigurno onda je to ovo – kad se pravi spisak medalja oni su uvek na vrhu.

I kad god se pod crticom stavi da imaju sva prava ovoga sveta na po neki kiks, oni nam pokažu da njima to ipak uopšte ne padne na pamet.

Kad pomislite na bilo kakvu selekciju Amerike priznaćete da vam prvo padne na pamet njihov atleticizam i fizička sprema. Poučeni iskustvom i gledanjem košarkaša, jasno je da i od basket reprezentacije očekujemo isto, ali smo po ko zna koji put bili svedoci da ukoliko Srbi “upale” mozak – džaba vam, sinovci, sva snaga ovoga sveta.

Tako su u prvom kolu Olimpijskih igara u Parizu Strahinja, Marko, Dejan i Mihailo rešili da matiraju Amerikance i to po kratkom postupku.

Zagrevanje u prvom delu meča, pa onda potpuna rapsodija i iznuđivanje faulova, koji su rivala na kraju i koštali trijumfa.

Prelomni trenutak je zasigurno bio udarac u lice koji je primio Vasić. Beriju je dosuđena nesportska, a vrlo brzo je semafor to "pretvorio" u +5 za aktuelnog šampiona sveta i Evrope.
 

Screenshot/RTS


A šampion ne bi bio pravi šampion kada bi tu prednost ispustio, pa makar neko ostao i krvavog nosa…

Šta drugo da kažemo osim da podvučemo crtu – neke stvari se nikada ne menjaju.

I hvala Bogu da je tako.

 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu