Tenis 109

Utorak, 18.07.2023.

08:00

Alkaras je prejak

Prejak je i Novak Đoković, koji odoleva – i "ometa" neizbežnu smenu generacija.

Alkaras je prejak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

PetarM

pre 1 godinu

A da li je jasno, da su meč, posle "povratka u igru", odlučila samo dva udarca (promašaja) Novaka . O čemu onda pričamo.. Rano je za "smenu" i još uvek puno toga zavisi od samog Novaka

beograd011

pre 1 godinu

Normalno da dolazi do promene i smene.Novaku je 36 a mladom Alkarazu tek 20 leta!
Novak ce sigurno osvojiti jos jedan GS,ali mene vise zabrinjava da ce Alkaraz vladati slicno kao Federer bez jake konkurencije jer koce ga pobediti!?
Cicipas,Medvedev,Rubljev,Fri,Beretini,Zverev,Rud,Rune su vec unisteni polako ali sigurno od strane Nadala i Novaka, i ukoliko Alkaraza mimodju povrede nevidim kako pomenuti ga mogu pobediti!
Kralj jos nije mrtav,videcemo na US Openu moze li se trgnuti ali kako je uzeo model Serene igranje ponekog turnira kao priprema za GS,tesko da ce to uspeti jer motiv je nestao.Normalno da se zasitio.Tesi me jedino da je postavio rekorde koje ce malo ko u buducoj istoriji,cak i Alkaraz oboriti!

.

pre 1 godinu

Nema nista od njega, mali je izvikan, na Vimbldonu nema sanse, ne ume on na travi da igra, tipicni spanski sljakas, na ostalim GS nema nikakve sanse, igra dva seta i to je to, odmah pada, nema snage, uz'o mu Nolo noge, videce on kad mu Nolo dodje u finalu kako se igra.

zoki

pre 1 godinu

Daleko su najgori ovi sto kao brinu za Carlitosa zbog stila igre. Kao to cemu mozda skratiti karijeru, a u sebi mole boga da tako bude.
Paćenici nolomanski.

sempervivum

pre 1 godinu

За тенис је поражавајуће што Алкараз нема конкуренцију (осим Новака). Жао ми је што је Новак поражен, јер би са 24 ГС сва дискусија о најуспешнијем била завршена.
Једноставно - Новак није био на 100%, очајно је сервирао и имао пуно несвакидашњих грешака, а Алкараз је био на највишем нивоу. Упркос томе резултат је био скоро егал. То значи да има шансе за реванш.

mrka kapa

pre 1 godinu

Nolo ubuduće može da osvoji neki GS, samo ako neki igrač pre njega izbaci mladog Španca ili ako se Karlitos povredi. Ovako, mrka kapa, mali mu je ušao u mozak. Očekujemo od Nadala da natanbura malog sledeće godine, dotle kažem ...

Joblica

pre 1 godinu

Australian open se sve manje ceni, velo uskoro se nece racunati kao Grand Slam.. U tom trenutku ce Nole imati 13, dok Federer 14 a Nadal 20...
toliko o goat prici... kraj za Noleta :(

Carlos Alcaraz Garfia

pre 1 godinu

Najbolji sam igrac trenutno. A uskoro cu postati i najveci igrac ikad i iza sebe ostaviti Rafu Nadala na drugom i Rozera Federera na trecem mestu.

Sanja

pre 1 godinu

Nijedan tekst od nekoga ko se stvarno razume u tenis. Sve sami vidovnjaci, ko ce koliko GS da osvoji, kada, kako, ko ce da se povredi, neko ce osvojiti GS koliko nema ni u 10 godina... Dajte bre neku strucnu analizu onoga sto je proslo, onoga sto smo vec videli, a ne 100 komentara koji predvidjaju buducnost.

Aca

pre 1 godinu

I na RG bi ga Alkaras pobedio da nije dobio one grceve
(patrijota, 18. jul 2023 11:21) # Link komentara


Misliš pobedio bi ga da nije izgubio? Savršen komentar,nema se šta ni dodati ni oduzeti

Aki

pre 1 godinu

Recimo da osvaja po 3 GS godišnje, što je realno, jer neće imati konkurencije kada Novak ode. Ako ga zdravlje služi, prestiže Novaka do svoje 30 godine. Jednostavno, imao je sreću da izbegne veliku trojku kada je bila u svom prajmu. Ali čak ni to ne znači da će biti goat. Moraće da osvoji preko 30 GS da bi to postao.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Ja i dalje verujem da je Novak pobedio sam sebe, a ne da je ovaj mali nešto posebno. Novak odigrao ubedljivo najlošiji meč na Vimbldonu, a ovaj mali ga jedva dobio u pet setova. Novaku servisa nigde, a opet ga mali nije razvalio. Onda dođe peti set, Novak vodi jedan nula, ima 30:40 i najprostiju moguću balon-pokon-loptu koju da je spucao kako zna sa 2:0 Alkaras bi totalno pao. Ali, ne. Nole sa tri metra uspeva da pogodi mrežu iz najlakšeg mogućeg udarca. I tu je bio kraj, videlo se i u Đokovićevom pogledu. Mali se sa ivice ambisa podigao, ovaj se sigurno jeo u sebi kao nikad, tako da nije Alkaras uopšte bio dobar, jer da je Nole imao servis kao na ostalim mečevima osvojio bi Nole ovo sa 3:0 lagano.

Alkatraz i Novak igrali su istorijski meč

pre 1 godinu

@Dlaviša
On je Novaka dobio i pre grča, da nije bilo grča bilo sada n3:0 a ne 2:1. Priča je besmislena, nolomanska glupa, da ga je Novak zgrčio, jer ga je izmučio, pa prvi set dobio Npvak nekako, drugi Alkatraz, posle 1:1 u setovima i 1:1 u gemovima, doživeo je povredu (pak je to povreda), kako je Novak mogao da ga zgrči kad su odigrana dva seta samo i još bilo 1:1. Ne, nego nije, psihički bio dobro pripremljen i sa 20 godina igrao je protiv prevekanog đeda, kojhi se ne odvaja od torbice "luj piton", kad ide u sobu za oporavak, putem napitka i šamanske molitve. I ovo da kažem: Novak je igrao fenomenalno, gledao sam noćas, mirno i bez opterećanja o rezultatu, reprizu meča, jedan od najboljih koji sam gledao, a dugo sam u tenisu, presudilo je to šta je Alkatraz imao mnogo bviše vinera, jer takav mu je stil igre. Novakovu odbranu mogao je da probije samo veliki igrač, koji i u 20. godini ima sve udarce, dok Novak nikada nije bio igrač na mreži, igrač voleja, drop ,šota ili smeča. Njegov stil je bi neviđena izdržljivost, upornost, zverski odnos prema žrtvi i publici, pa i sudijama, to je užasna prednost kad igru pretvoriš u borbu na život ili smrt, ali, svirci moji, već je pola tri, svemu dođe kraj.

Stamina Ja

pre 1 godinu

Što volim kad ovako posle tri meseca već počne da se govori kako će neko postati najveći,kako Nole može u penziju,slušam onog izlapelog Bekera,koji Novaka sahranjuje već pet godina.Tri finala,dve titule.Očigledno umor sustigao.Videćemo US open.Nole uzima još dva tri sigurno.A za malog ćemo videti. Povrede,krize,slava,pritisak.

Sou Biznis

pre 1 godinu

bolji je Alcaraz od Novaka... kad je Novak imao 20 godina nije igrao ovako dobro... a Alcarz dobija novaka na travi sa 20.godina... i roland garos velika sreca za Novaka jer ne moze da.dobije vise na sljaci
(Malisor, 18. jul 2023 12:29)

Znaci bolji je i od Federera i od Nadala? Nadal je tek sa 22 uzeo W a Federer je tek sa 22 uzeo prvi slem...

MILENA

pre 1 godinu

Da nije povreda sad bi jurio Alkaraz vec golden slam ✨️
(RW#0, 18. jul 2023 11:03)

Povrijedio se prošle godine zbog stila igre. A da nije tako igrao, da li bi osvojio USO? Na RG ove godine nije ni stigao u finale. Nije ga spriječila poveda, nego Novak Đoković. Nije izdržao tempo ( tremu i strah mačku o rep).
A da Đoković nije imao probleme s laktom i ko zna s čum još 2016-17, sad bi imao olimpijsko zlato i bar 2 GS više. Da nije bilo korone, još bar 2-3 i ko zna koliko poena, pa Alkaraz možda još ne bi bio broj 1.
Toliko o tome da nije bilo ovo nego ono. Bilo je šta je bilo i sad je stanje ovakvo kakvo jeste. To je sport. Alkaraz ima samon 20 godina i bar 15 godina šanse da osvoji sve i svašta. Pitanje je samo da li on to može izdrzati.

pera

pre 1 godinu

(Objektivnost, 18. jul 2023 10:32)

Nole ce odlaskom u penziju zatvoriti ERU kao GOAT.Onda pocinje NOVA ERA.
Tenis ce imati DVE ERE. Pre i posle Noleta.

slavisa

pre 1 godinu

Dobice ga Novak mozda vec na US Openu ali svakako u ovoj generaciji igraca nema ko da ga dobije jedno Novak koji je mnogo stariji dok je Nole imao Federera,Nadala i Mareja iz najboljih dana uz Delpotra i jos ponekog koji su bili sposobni da dobiju najbolje ovaj nema ozbiljnog protivnika medju svojom generacijom igraca sto je sramota nesto slicno se desilo i Federeru odlaskom Samprasa dok se nepojavi a pitanje dali ce se pojaviti jos neko da moze parirati Alkarasu sa zavrsetkom Novakove karijere ima lako Spanac da uzme i kalendarski slem bas je losa generacija iza Novaka i ima jos da se nagledamo meceva Alkarasa i Novaka u svim finalima na grandslemova.

Ojsa

pre 1 godinu

Ovakvu iskljucivost i lozanu na zapadu organski ne mogu da podnesem, ali kada pricaju o dostignucima sa istoka to kao i da ne postoji, ne vredi nista. Ovaj mali se ispilio a kao sto neko rece i tim tempom pitacu ga za 5 godina da li ce moci ili nece njegovo telo da podnese. Nema kontinuitet i nema popunjenu statistiku i konzistentnost.
Zaboravise Rodju, Nadala, evo i Novak sad ne valja nista, samo Alkaraz i vreme se meri od njega, idioti. Sve ovo rade da bi mentalno ljuljali Novaka, jer Novak je glavni baja i opasnost. Sad odjednom nije bitan ni broj osvojenih GS titula, ludaci.

Malisor

pre 1 godinu

bolji je Alcaraz od Novaka... kad je Novak imao 20 godina nije igrao ovako dobro... a Alcarz dobija novaka na travi sa 20.godina... i roland garos velika sreca za Novaka jer ne moze da.dobije vise na sljaci

borg

pre 1 godinu

Da je prejak ovo bi mu bio treci GS ove godine. Ovako Nole ima dva GS, a Carli jedan. I da osvoji US Open bice izjednaceni. Daleko je mali od toga da bude prejak!

Lendl

pre 1 godinu

Ajde šta je Alkara jak,sve ukazuje na to da se Rafa sprema da uzme petnaesti RG. Da se izjednači sa Novakom,a i olimpijske igre se igraju na istim terenima.

MILENA

pre 1 godinu

Kao da namjerno svi prećutkuju osnovnu poražavajuću čunjenicu, nevjertovatni generacijski jaz između dva glavna teniska rivala. Do finala Đoković se, sa izuzetkom Vavrinke (+2) , borio sa 5 dosta mlađih, a u finalu, u poređenju s njim, protivnik mu je bio neko ko je još po zakonima mnogih zemalja djete. Alkaraz je imao protivnike približnije po uzrastu, ali , s naglaskom na ljigavog Medvedeva, nesposobne. Ruku na srce, on nije ni protiv koga imamo nevjetovatnu nadmoć, ali nisu bili sposobni da ga zaustave. To je vrlo veliki problem za budućnost tenisa. Nema rivala.
Nisam gledala cijeli meč, čak ni kraj. Par puta su prikazivali Mareja u publici i bio je vrlo ozbiljan. Nije likovao ili nešti slično. Možda sam vidjela pogrešne momente, ali vjerujem da bi bilo prirodno da navija za svoju generaciju. Na mlađima svijet ostaje, ali tek kad im stariji prepuste vlast. Moraju je zaslužiti. Marej, sa svim svojim problemima, još je u stanju zadati muke mlađima od sebe, a tek koliko to može Novak Đoković. Mislim da ga Đokovićevi uspjesi dodatno motivišu.
Uvijek u potsvjesti imam misao, koja se potvrdi na ovakvim mečevima-Novak Đoković ništa lako ne osvaja, ali i ne gubi. Zato su sve njegove pobjede i više nego zaslužene, kao i pobjede njegovih protivnika nad njim.

Hvala na obajvi!

equaliser3

pre 1 godinu

Što kaže Tony Nadal jedini igrač na svetu koji može da zaustavi Alkarasa je Nole. Prema tome Nole gde god da si s obzirom da nisi mogao da igraš u americi 2 godine...POBEDI !!!

Beobrad

pre 1 godinu

I opet po ko zna koji put zlurede neznalice otpisuju Novaka, a ja vam opet kazem da ce Novak osvojiti jos 3-5 Grend slem titula, bio tu Alkaraz ili ne
I ooet kao i mnogo puta do sada cu vas podsetiti sta ste lupetali i koliko pojma nemate ko je Novak Djokovic, kakav je to sampion i kakav covek.

007

pre 1 godinu

Posle agonije u Australiji evidentan je nedostatak fizicke kondicije i konstantna jacina udarca kod Novaka. To se videlo i u mecevima sa Medvedevom gde je bukvalno bio pred kolaps cak i kad je pobedjivao. Prosta logika je da covek od 36 godina treba vise da trenira od 20 godisnjaka, a ne manje. Novak ne trenira dovoljno. To se vidi. Nema onaj kontinuitet od ranije i zato mu igra zavisi od toga kakav mu je dan. Ne znam dali igra na US Open. Ako igra, videcete da ce sada celo leto da odmara, da putuje i pocece sa treninzima dan pred US Opena. Jednostavno nije posvecen kao ranije.
I ovo pisem kao njegov najveci navijac i neko ko ce teze prezaliti ovaj poraz i od njega samog.

vukbg

pre 1 godinu

I mali ce ko ostali sto su nadolazili da propadne. Zivi bili pa videli. A,Novak je ovaj put sam sebe pobedio,svojim greskama. Idemo dalje ,po no e titule.

Medison

pre 1 godinu

Da filozofer ponovo nije filozofirao u meču, već prosto čvrsto, muški odigrao, i na set loptu u taj brejku 2. seta častio klinca, već ga otresao 3-0, ne bi sad hvalospeve pisali o njemu.

Vlad

pre 1 godinu

Nikad Alkaraz neće biti nivo Novaka, Rade i Federera, sada je u naletu, a dobio je Novaka zbog neverovatnih grešaka koje je GOAT napravio. Trebalo je biti 3:0 ili 3:1 za Novak da nije izgubio onako glupo tajbrek. Ali to je sport, ide se dalje.
Drugo, ako se susretnu na US Openu videćemo svi ko je i dalje kralj teniskih terena. Mali je odličan ali i euforičan,a to bi onda bilo rečeno ovako:ko visoko poleti nisko padne... ne mora, da bude al i može. Verujem da Novak iduće godine koja će biti vrhunac njegove karijere verovatno uzima 8. Vimbldon i pre toga AO, i verovatno RG, na USO ne mora ni da ide, do tada će već imati ovaj USO i tri u sledećoj godine GS titule, što je ukupno 27, te tako može ladno da se povuče sa tura kao najveći svih vremena s brojkom 27 GS titula, malo li je?

Top

pre 1 godinu

I još španci su dobili novu tenisku zvezdu a gde smo mi?
Pojavom Jelene,Ane,Novaka itd brdo i brdo dece otišlo da trenira tenis a evo toliko godina a mi nemao nikoga ko može do drugog kola nekog jaceg turnira a kamoli grend slema.
(Back in Black, 18. jul 2023 10:10)

Tenis je skup sport, šansa da uspeš i zaradiš je minimalna... to je bilo malo na bum zbog to troje u tom trenutku deca radije idu na fudbal i košarku.

vukica

pre 1 godinu

Nije bitna sama pobeda, Alkaraz jednostavno igra tenis da je to uživanje za gledati, dok se to nažalost za igru Novaka više ne može reći, dovoljno je bilo gledati servis na finalu

Ikan

pre 1 godinu

Sa ovakvim načinom igre odnosno trošenja nisam siguran koliko Alkaras može da ide daleko,da, trenutno igra fantastično ali voleo bih da ga vidim za petnaestak godina u kakvom stanju će biti.Nezaboravite u mnogim sportovima je bilo igrača koji su na početku svojih karijera obećavali pa se sve svelo na prosečnost!Da je Đoković Anglosaksonac već bi bio besmrtan...ovako samo da nije Sloven.Došao dečko do druge titule i odmah euforija.Iskreno,biće problema sa njegovim zdravljem,jer drugačije ne zna da igra,verujte mi....

Sabre

pre 1 godinu

Razlika između Alkaraza i Novaka je u tome što prvi ima dobrog psihologa a druga ga uopšte nema. Alkaraz Federera nikad ne bi pobedio, nikad.
(Mare, 18. jul 2023 10:13)

Hahaha, tako je. Kao sto ga ni Novak nije pobedio kada je posle plakao i pricao godinama da takve udarce na mec lopti igraju samo hazarderi, jer nije mogao da prihvati svoj poraz. Takodje i kao sto je Hurkaca razbio 0-6 u svom poslednjem setu na Vimbldonu.

Sou Biznis

pre 1 godinu

Razlika između Alkaraza i Novaka je u tome što prvi ima dobrog psihologa a druga ga uopšte nema. Alkaraz Federera nikad ne bi pobedio, nikad.
(Mare, 18. jul 2023 10:13)

Pretpostavke samo....mozda bi a mozda ne bi, to nikada necemo saznati. Evo ja kazem da Federer nikada ne bi pobedio Borga....glupost! Nagadjanja, vizije....nigde cinjenica!

Priprema

pre 1 godinu

Nivo raznih aspekata Novakove pripremljenosti je opao i da bi se ponovo podigao mora da počne ranije da se priprema za predstojeće turnire i da trenira više ukoliko uopšte želi da ima neku šansu za pobedu na turnirima na kojima Ačkaraz učestvuje. Veliki broj neiznuđenih grešaka, ponovljeni servisi i velike pauze u pripremi za njih jasno govore da mu je opala snažna izdržljivost ruku i ramenog pojasa i da se sa zamorom tih mišićnih grupa javlja i nemogućnost pariranja u egzekuciji udaraca kao i veći broj grešaka. S druge strane, Novakova superiornost u ,,nogama'' i opštoj izdržljivosti se takođe izgubila kao element koji je Novaku nebrojano puta dao odlučujuću prednost jer je Alkaraz i na tom planu na veoma visokom nivou. U prilog tome govori veliki broj nervoznih Novakovih reakcija koje se pripisuju psihološkoj pripremi ali najbolja psihološka priprema je ona koja odlaže zamor, a to je odlična fizička priprema koja ovog puta nije bila na najvišem nivou ni kada su ruke, ni kada su noge u pitanju.

Mare

pre 1 godinu

Razlika između Alkaraza i Novaka je u tome što prvi ima dobrog psihologa a druga ga uopšte nema. Alkaraz Federera nikad ne bi pobedio, nikad.

,,//

pre 1 godinu

Ne vidim nacin da ovaj mali ne osvoji 30+ gren slemova.
(Xman

Da nije malo previse 30? Njegove tjelesne predispozicije govore da nece
moci izdrzati dugo u sampionskom ritmu. Njemu ce povrede doci vec poslije 26.27. pa ce da se blamira i prodaje grcke fore bjezanijom u toalet kao
mis kad ga pojuri macak.

aparat

pre 1 godinu

alkaraza gura teniski mainstream sa zapada. sto neko rece, vec sada je GOAT:)) :(( da nije tuzno bilo bi smesno. Finale wimbledona je na kraju odlucilo par gresaka novaka, toliko je mec bio blizu. znaci, nikakav smena . Obratite paznju na ono o cemu svi cute, a ocigledno je: alkaraz je bioloski klon nadala, iste noge, isto razvijena ruka sa kojom igra, ista gradja fudbalera. sve to je potrebno da bi mogao da se primeni isti doping i da bi na isti nacin delovao. prakticno isti fizicki stil igre , trci ekstremno brzo i udara jako ceo mec, i sve to sa 18-19 godina (vec od prosle godine, ne samo ove).

Sou Biznis

pre 1 godinu

Da bi smo mogli proglasiti najboljeg svih vremena, moracemo sacekati da Alkaraz zavrsi svoju karijeru.
(Objektivnost, 18. jul 2023 10:32)

A ako se pojavi neko kao Alkaraz za 5 godina? Novak je najbolji!! GOAT! Kad ovaj predje 15GS i sve zavisi ako i kad ih predje onda moze da se uzme polako u razmatranje pod uslovom da to bude pre 31,32 godine...

MInistar Jović

pre 1 godinu

Postoje samo dve opcije: ili ce ga ovo motivisati i naterati da se kolje sa malim jos godinu-dve-tri, ili nazalost penzija u 2024-oj...
(ads, 18. jul 2023 08:40) Penzija u 2024 ne zvuči uopšte loše. Ako uzme još jedan GS, proba dogodine da uzme zlato na OI, slobodno neka stane sa 37 godina. Otići će kao najbolji, sa vrha. Poslednje što mu treba je da ga u 40, 41 šamaraju klinci, doći će i drugi posle Alkaraza.

damir

pre 1 godinu

Da covek nije gledao i procitao ovaj naslov pomislio bi daje Djokovic izgubio 3-0 :) ja cu samo reci ako je Federer u 37. godini mogao da osvoji 2GS, radovacemo se mi titulama na GS Novaka jos bar 4 puta

Zevs

pre 1 godinu

NOLE je izgubio zato sto je pravio pocetnicke greske, a to se u finalu ne prašta.
Prvo u tai-brejku pri vođstvu 6:5 tri puta bekhendom šalje loptu u mrežu, u jednom gemu pri vodjstvu 0:40 dozvoljava Alkarazu da se izvuče umesto da ga brejkne, u petom setu šalje volej u mrežu umesto da ga brejkne, puno je to odlucujucih gresaka, nije ni čudo sto je izgubio, SAM je SEBE POBEDIO

Sou Biznis

pre 1 godinu

Svima koji navijamo za Novaka i njemu samom da su ponudili pola od ovoga sto je uradio, prihvatio bi da ne trepne! Ovo vec odavno dosta! Prestici Nadala i Federera, Spanskog Bika i Svajcarskog Maestra? To moze samo GOAT! Veliki si Novace, veeeliki!

Pedja from the block

pre 1 godinu

Čovek sa 37 godina može fizički da igra top topova. Znam po sebi. Bavio sam se sportom uvek. I atletikom, i rekreativno. Sa 37 godina mogao sam snažno brzo i eksplozivno da istrčim sprint, kao sa 25 godina. Primeri Linforda Kristija koji je ceo život bio sprinter, a najbolji rezultat od 9,87 je istrčao sa 34 ako se ne varam, dovoljno govori. Dakle pričamo isključivo o fizičkim mogućnostima. Dakle Novak i po tom pitanju u ovim godinama može bez problema fizički da se nosi sa dečkom od 20 godina. Da ga nadjača u snazi i izdržljivosti. Psiha je veći problem za Novaka uprkos iskustvu. Ne zato što Novak nije tu čvrst, znamo da jeste. Nego zato što je ovaj mali gladan uspeha. Psiha mu vri. I postaje to ključno. Novak koliko god da jeste motivisan, ipak je mnogo puta osvajao sve. U ovakvoj konstelaciji očekujem još mnogo epskih mečeva njih dvojice.

TurboNator

pre 1 godinu

Dovoljan je zadnji gem , lob , volej i drop shot . Treba li još da napišem da je imao duplo više vinera ? Teško je biti realan .
(Ezel Bayraktar, 18. jul 2023 09:22)

Da - Novak nije bas igrao dobro. I - opet zamalo da dobije drugi set i da prevagne...ili da iskoristi onu sansu u petom.

Na kraju krajeva - 168:166 u poenima za Alkaraza - svega DVA poena vise. Samo servis da je 'isao' Novaku bolje i eto pobede (najverovatnije), ali naravno, ko zna...

Svaka cast Alkarazu, ali rano je da otpisemo Novaka - pod uslovom da je motivisan.

Back in Black

pre 1 godinu

Propast muškog tenisa se ugleda na to da jedino teniser od 35 godina može da parira Alkarazu
Ovo ostalo sve neke labilne licnosti koje bljesnu pa nestanu isto kao u ženskom tenisu.
Postavlja se pitanje ko ce da zaustavi Alkaraza kada Novak ode u penziju.

I još španci su dobili novu tenisku zvezdu a gde smo mi?
Pojavom Jelene,Ane,Novaka itd brdo i brdo dece otišlo da trenira tenis a evo toliko godina a mi nemao nikoga ko može do drugog kola nekog jaceg turnira a kamoli grend slema.

AC

pre 1 godinu

Novak Federer i Nadal su upropastili desetine teniskih karijera. Maltene niko nista nije osvajao zbog njih trojice, u nekoj zaviddnijiloj meri. Mari je osvojio malo vise. Sve ostalo unakazene karijere.
Ako Alkaraz nastavi napredovati a pored sebe ne bude imao konkurenciju kao Novak Nadala i Federera, u tom slucaju Alkaraz obara sve rekorde. Taj ce do tridesete godine imati 30 slemova

Dejan

pre 1 godinu

Da su Noletu dali da bira RG ili Wbd u 2023 sta mislite sta bi izabro? Jeste Alkaras dobar al Novak ga je imao u šaci, malo je falilo da ga pobedi. Nije Alkaras toliko bio dobar sada kolko je Nole bio loš. Pravio je mnogo grešaka. Realno teži su mu mečevi bili protiv Nadala nego ovaj sada. Biće sve teže i teže jer ga gaze godine al mislim da će Noleta ovo sada još više da motiviše. Ako misli da sačuva rekorde, moraće ovog malog da zaustavi nekako

Влада

pre 1 godinu

Алкарас је одиграо одлично меч треба то рећи. Такође физички је доста јачи од Новака, бар тако делује када удара оне лоптице. Шта је пресудило у мечу, пре свега Новак није био на нивоу и доста је грешио, али и такав имао је своју шансу коју је пропустио. Сад би сви причали другачије да је онај смеч, који оначе Новак кроз целу каријеру најлошије изводи, отишао на право место. Дакле идемо на US.

Bojan

pre 1 godinu

Ma sve super,logicno dolaze mladji,"stariji" odlaze sa scene i tako je to sve normalno,smjena mora doci.
A Nole samo da napravi svoj tajming kada on misli da je najbolje da kaze zdravo tenisu i da zivi zivot lagano sa porodicom.
KO JE NOLE,STA JE URADIO,DA LI JE TREBAO JOS NESTO VISE,TO JE ISUVISE SMIJESNO DA BILO KO I POMISLI DA O TOME MISLI!
Jednostavno OGROMNO MU HVALA sve!!!

Bojan

pre 1 godinu

Novak treba da nađe dobru izlaznu strategiju za kraj karijere. Ne treba da sluša hvalospeve o sebi i podleže huškanju navijača. Pitanje je samo da li razume pravila biologije da bi se sa njima uskladio.

Hmmm

pre 1 godinu

Novak je sve sam rekao, nije ocekivao da ce Alkaras igrati dobro na travi. Nije ocekivao posle RG da ce igrati dobro protiv njega uopste, jer Novak zna da ono nije bila povreda, vec psiholoski pritisak. Nije uopste ocekivao ovakvog Alkarasa, a posle prvog seta, video je sebe na tronu. Prostim jezikom, potcenio je protivnika. Na iskustvo i cuvenu pauzu kad ne ide, izvukao je 4 set. U 5 se drzao, opet na iskustvo, ali je znao da je izgubio. On uvek radi iste stvari kad gubi, odlazi na pauzu, lomi rekete, gundja...

La pepe

pre 1 godinu

Pa nije ni Nole supermen. Niko nije uspijevo osvajati bukvalno sve i drzati formu konstantno sve ove godine. Novak je svejedno jedini teniser koji je osvajo sve turnire iz serije 1000 i sve grenslemove najmanje dva puta. Ovo sad sto osvaja je samo plus. On je vec ziva legenda GOAT. Neka nam je ziv i zdrav!

lemi

pre 1 godinu

Lako je igrati sa decurlijom od 20 godina,bolje povuci se,jer su deca odrasla pa ti drze predavanja ko ovaj Alkarras.Mislim da je ovaj pocetak,oprosti se dok je vreme.

C he

pre 1 godinu

Novak je dobro počeo meč,ali od drugog seta je neobjašnjivo počeo da igra pod pritiskom.Čak i u takvom stanju imao je šanse da meč završi sa 3-0.Mora malo da sredi psihu pred New York,i biće sve u redu.Uvek se vraćao posle ovakvih poraza,biće tako i sada.

Ezel Bayraktar

pre 1 godinu

Dovoljan je zadnji gem , lob , volej i drop shot . Treba li još da napišem da je imao duplo više vinera ? Teško je biti realan .

Gruja

pre 1 godinu

Sve se prelomilo na 1-1 u petom setu na onoj brejk lopti za Novaka. Bukvalno bi ga samo odrzao do kraja seta, ili mi mali pao i ranije, ali ok tako je on prosao sa Federerom 2019.god. Sve je to sport i sad pricati da je mali nesto silno bolji, pa pokazao je na svojoj podlozi u Parizu koliko je jos u principu mlad, tako da ima vremena...mozda i za Novaka, a mozda i za jos nekog od ovih klinaca.Jer ako mu se neko ne pridruzi od mladjih tenis nece niko ni gledati narednih godina.

ZORAN

pre 1 godinu

Novak-Znao sam da si jak na sljaci, na tvrdoj podlozi, ali ovo na travi je iznenadjenje.
Djokovic daje bolje analize od silnih novinara.

g

pre 1 godinu

Većina je mislila da Alkaraz dobija na RG, ćorak, većina je mislila da Novak dobija na Wimbldonu, ćorak, većina će misliti da Alkaraz dobija na US openu, opet ćorak

Indy

pre 1 godinu

Nesporno je dečko veliki talenat i vrlo je verovatno da će rušiti Novakove rekorde. Ali ja ne vidim da će u skorije vreme da bude rivalstava kao za vreme Velike trojke. Alkaraz se bukvalno prošetao do finala dva poslednja GS i tamo ga je namučio 16 godina stariji teniser. Federer je slično uradio na Vimbldonu 2001. ali Sampras je "samo" 10 godina stariji od njega. Dobro je da je tenis dobio ovakvog igrača, ali izgubio je čar velikih mečeva.

ja

pre 1 godinu

Strašan igrač, dečko je kompletniji od bilo koga iz velike trojke. Svakako mnogo bolji nego što su oni bili sa 20 godina. Jedino što može da ga spreči da osvoji 30 gren slemova su povrede. Već ih je imao nekoliko

Realnost

pre 1 godinu

Za uspeh se zahvali Đokoviću koji pravi svog rivala za kladionice, sledeći put da znaju kladioničari vodi prvi možda čak i drugi set, ali gubi finale!!!

Coka

pre 1 godinu

Meni se ovaj dečkić ne dopada. Jednostavno, njegova pojava i energija mi ne leže. Kada bi napisala ono što zaista i mislim, komentar ne bi bio objavljen. Smena generacija je normalna stvar. Ono što su pružili Novak, Rafa i Federer niko od ove dece neće moći. Teniser je gospodin, a ovaj mali je daleko od toga...

nikos

pre 1 godinu

"Osporavan mu je taj podvig, donekle iz opravdanih razloga – Novak u Australiji i Americi nije mogao da igra, a u Londonu mu nisu dali bodove za titulu."

Donekle! A odnekle?
Da nije bilo tog donekle-odnekle, Alkaraz bi jos dugo cekao na to prvo mesto.
(dodajte Djokovicu minimalan broj bodova koje je sprecen da uzme i to je minimum 3000 vise od Spanca).
A tek ovaj Vimbldon. Djokovic zna zasto je rezultat takav, a znamo i mi. Uz sve moguce postovanje prema Spancu, sa onakvom neshvatljivom Djokovicevom igrom, jedva ga je dobio u 5 setova. Kao da sam gledao ponovo finale USO i duel sa Medvedevim. Setite se nekih ranijih finala GS koje je izgubio od Mareja i Vavrinke. Ne cini li vam se da se to sa Spancem ponovilo?
Djovicu treba dobar psiholog, nije on ni blizu "mentalne gromade". Alkaraz mu je po pitanju psije u finalu Vimbldona ocitao lekciju.

Zjajo

pre 1 godinu

Smena generacija je stigla u drugom setu finala Vimbldona, i povratka na staro mislim da više neće biti. Mislim da Novak više neće moći da parira ovako jakom teniseru, mnogo mlađem, bržem, fizički jačem, a tehnički potkovanim.

Hm

pre 1 godinu

Novak je odigrao odlicno prvi set,a onda... kao da je stao. Samo on zna da li je bila u pitanji "glava", fizicka sprema, godine, ili nest sasvim drugo... I da li ce to moci da prevazidje...

Banjica

pre 1 godinu

Kako se cakli ona tacna koju je Djoković dobio kao poražen. Sad će Jeca da kompletira seriju tacni. Evo peti put gledam reprizu finala Winbldona i pijuckam hladnu limunadu, uživam u majstorijama mladog Alkaraza.

Luka

pre 1 godinu

Ajme, muka mi od ovog Carlosa. Kao da je tenis izmislio. Već je ikona, GOAT, čudo. A Đoković nakon svih uspjeha nije - ništa. Samo da se Đoković sa scene ukloni i da ga se marginalzira.

dejan

pre 1 godinu

kada se pojavio na seniorskoj sceni, Novakov tim je morao da prepozna da za duel sa ovakvim gladijatorom u svakom smislu,moraju Noleta da spreme dugorocno , da ga ojacaju fizicki tj kondiciono da moze da izdrzi obakav tempo za koji sam 100% siguran da je neki novi nivo tenisa, kao kada Evropski kosarkas ode u NBA..,naravno Noletova mentalna snaga i plasticno razmisljanje je apsolutno takodje nesto sto niko nije imao i nema sem njega i dalje,ali mora da ima fizicku podlogu. mislim da su podcenili Alcaraza i nisu ga pripremali a mozda se i on opustio ipak ima 23grandslama i 36god..nista ne rreba zamerati hvala mu na svemu do sad,ali ako ce u ring protiv teskasa..moze da zada neki udarac na genijalnost ..ali ako dobije udarac..pa i vise njih tesko se vraca u mec..
morace bolje da se spremi ..nema sale

VUK

pre 1 godinu

Vreme ne moze da se pobedi. Novi modeli su uvek bolji. Imaju u sebi istoriju + nadgradnju. Novak mora da bude ponosan na sebe i da mirno i dostojanstveno ode u legendu. Taj pritisak koji nosi sa sobom 20 godina, koji smo mu prvo mi iz Srbije nametnuli , a zdušno prihvatili i svi u njegovoj loži , da mora biti GOAT, vreme je da nestane. Taj pritisak ga gura u neke ružne događaje koji mu danas nikako ne priliče. Svađanje sa publikom, vređanjem trenera, lomljenje reketa i imovine organizatora turnira....To su tinejdžerske reakcije tokom puta na vrh. Danas , Novak je i dalje u samom vrhu. Ajde da ove 2,3 godine odigra rasterećeno i mirno. Osvojio je sve . Brejk loptu koju mu je u petom setu vetar vratio u teren i koju je zatim Novak bukvalno zakucao u mrežu , je signal od ruke koja se jedino pita. Vreme je da se opusti i uživa maksimalno.

(ko)lektor

pre 1 godinu

alkaras je potreban tenisu, zato se i dize tolika fama oko njega. mora neko da bude naslednik velike trojke, mora neko da gura sponzore i reklamira turnire kako muski tenis ne bi postao kao zenski. kao sto su u basketu gurali lebrona kao naslednika MJa.
moje misljenje je da ce alkarasa pojesti slava, jer je mlad i zelen. nece istrpeti taj pritisak slave, za razliku od trojke.

Chris Jackson

pre 1 godinu

Meni je fascinantno da je Novak i sa onakvom realno slabijom igrom od one koju smo ocekivali i bez servisa vrlo lako mogao i dobiti ovaj mec iako je Alcaraz igrao stvarno sjajno, malo vise koncentracije na vaznim loptama i lako je moglo biti cak i 3:0, imam utisak da je Novak malo potcijenio Alcaraza kao i svi mi, svi smo mislili-samo da se docepa petog seta i to je to s obzirom na ogromnu razliku u iskustvu jednog i drugog ali onaj smec u mrezu na breeak loptu je definitivno prelomio mec, sitnice su odlucivale sto se vidi i po statistici i broju osvojenih poena, izjadnaceni su gotovo u svemu.

Djole_Kg

pre 1 godinu

Sećam se kad su Bornu Ćorića dok je bio veoma mlad predstavljali kao budućeg svetskog No1. Jeste da je imao talenat ali se treba poklopiti i druge stvari što ovaj momak očigledno ima. Sad uporedite šta je Borna uradio sa svojih 20 godina a šta ovaj...

ads

pre 1 godinu

Postoje samo dve opcije: ili ce ga ovo motivisati i naterati da se kolje sa malim jos godinu-dve-tri, ili nazalost penzija u 2024-oj...

BH Srbin

pre 1 godinu

Сада када се мало главе охладе можемо прихватити да је смјена на врху дошла да је Карлос најбољи. Колико ће ГС и седмица имати видећемо, али чини ми се да би га могла мало повреде спутати, гледајући тренутно. Новак на РГ је био у бољој форми него на Вимблдону. Тамо је, нпр. тајбрејкове разбаљивао, а овде на грешке противника

tool

pre 1 godinu

Djokovic je ove godine osvojio 2GS i u 3 igrao u finalu. I mi se pitamo ko je najbolji. Ovaj mali treba da ga pomete sledecih 5 puta da pocnemo da se pitamo. I Conga mu je pretio pa eno ga radi kao turisticki vodic, Cicipas peca ribu a Medvedev Putinu cisti pusku. Opustite se. Surice Novak jos dugo. Zlatni slem nece uzeti ali kao da je to bitno. Prosto je najbolji.
Alkaras ce se u narednih 15 godina boriti protiv povreda a Djokovic u svojih prethodnih 15 protiv povreda, Rodzera, Rafe, i svih mogucih saplitanja.

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Gospodo, za nas je Novak najjači i ne zanimaju nas druga mišljenja. Novak u finalu nije odigrao na svom nivou, nije ga služio prvi servis pre svega, a meč je bukvalno odlučilo par poena. Novak je malo odigrao stegnuto ali tvrdim da je bolji igrač od mladog i talentovanog Alkaraza kojeg zapad toliko hajpuje, samo da umanji veličinu Novaka. Trebali ste gospodo da pročitate komentare pre finala, sa koliko zlobe su ljudi na zapadu pisali očekujući pobedu Alkaraza, samo da Novak to ne bude.

Poštujmo i volimo našeg Novaka i sve što je uradio za sve nas u sportu. Teško da će se ponoviti ovo što je uradio.

Novak je najveći atleta svih vremena i nesumnjivo naš najveći sin u sportu. A hejteri neka crknu u svojoj zlobi. Osvaja Novak US Open.

Marina

pre 1 godinu

Ma, može da priča ko šta hoće, ali godine imaju veze ma koliko teniser bio spreman. Alkaraz je mlad, tek stasao momak pun snage, elastičnosti i izdržljivosti. Novak je stariji od njega više od polovine njegovih godina. To mora da ima razlike. Nole je još uvek najbolji, naš ponos i to će i ostati. U analima tenisa ostaće zabeležen kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji, svih vremena. U našim srcima ostaće zabeležen kao neko ko nam je godinama unosio radost i ponos u život.

Stevan

pre 1 godinu

Polako ljudi jeste Alkaraz prejak i verovatno glavni favorit na narednim GS turinirima ali u naredne dve godine Novak (mozda i podjednake sanse) ima itekako sanse da se domogne još kojeg trofeja. Zaboravljate kako je npr Federer delovao otpisano kada ga je Nadal 2008 surusio u njegovom kravljevstvu ili posle suza 2009 na AO (a onda volšebno uze RG te iste godine koji je samo mogao da sanja), kako je Nadal izgledao 2015 i 2016... prakticno su bili otpisani pa obojica u 2017 i 2018 uzese po 2/3 gs usled Novakovog odsustva. Takodje i Alakarz moze pasti u formi, moze biti povredjen, moze ga neko eliminisati.. itekako je on ranjiv a iskreno verujem da ga i Novak moze nadigrati na bilo kojoj podlozi samo ako se poklope kockice. Ono sto Novak mora da poradi jeste mentalna snaga....da zaista nema čega da se plasi niti da se boji neuspeha.. on je sve postigao i GOat je a ako dobije jos koji put ovog talentovanog i izvarednog klinca to je samo plus. Koliko god Novak bio gmentalna gromada, mnogo puta ga je pritisak i mentalna blokada kostala titula (Wawrinka, Marej, Nadal vise puta, pa i ovaj WIMBLD). Očekujem od Novaka 25+ GS i onda zasluzena penzija :)

walter

pre 1 godinu

Ako izbegne povrede imace 30 plus gs. Na sve podloge je jak sto je vanserijski. Ima solidan servis igru na mrezu dobru, u defanzivi nije ni malo los a jos nije ni u prajmu

Hm

pre 1 godinu

Novak je odigrao odlicno prvi set,a onda... kao da je stao. Samo on zna da li je bila u pitanji "glava", fizicka sprema, godine, ili nest sasvim drugo... I da li ce to moci da prevazidje...

dejan

pre 1 godinu

kada se pojavio na seniorskoj sceni, Novakov tim je morao da prepozna da za duel sa ovakvim gladijatorom u svakom smislu,moraju Noleta da spreme dugorocno , da ga ojacaju fizicki tj kondiciono da moze da izdrzi obakav tempo za koji sam 100% siguran da je neki novi nivo tenisa, kao kada Evropski kosarkas ode u NBA..,naravno Noletova mentalna snaga i plasticno razmisljanje je apsolutno takodje nesto sto niko nije imao i nema sem njega i dalje,ali mora da ima fizicku podlogu. mislim da su podcenili Alcaraza i nisu ga pripremali a mozda se i on opustio ipak ima 23grandslama i 36god..nista ne rreba zamerati hvala mu na svemu do sad,ali ako ce u ring protiv teskasa..moze da zada neki udarac na genijalnost ..ali ako dobije udarac..pa i vise njih tesko se vraca u mec..
morace bolje da se spremi ..nema sale

Luka

pre 1 godinu

Ajme, muka mi od ovog Carlosa. Kao da je tenis izmislio. Već je ikona, GOAT, čudo. A Đoković nakon svih uspjeha nije - ništa. Samo da se Đoković sa scene ukloni i da ga se marginalzira.

Marina

pre 1 godinu

Ma, može da priča ko šta hoće, ali godine imaju veze ma koliko teniser bio spreman. Alkaraz je mlad, tek stasao momak pun snage, elastičnosti i izdržljivosti. Novak je stariji od njega više od polovine njegovih godina. To mora da ima razlike. Nole je još uvek najbolji, naš ponos i to će i ostati. U analima tenisa ostaće zabeležen kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji, svih vremena. U našim srcima ostaće zabeležen kao neko ko nam je godinama unosio radost i ponos u život.

Chris Jackson

pre 1 godinu

Meni je fascinantno da je Novak i sa onakvom realno slabijom igrom od one koju smo ocekivali i bez servisa vrlo lako mogao i dobiti ovaj mec iako je Alcaraz igrao stvarno sjajno, malo vise koncentracije na vaznim loptama i lako je moglo biti cak i 3:0, imam utisak da je Novak malo potcijenio Alcaraza kao i svi mi, svi smo mislili-samo da se docepa petog seta i to je to s obzirom na ogromnu razliku u iskustvu jednog i drugog ali onaj smec u mrezu na breeak loptu je definitivno prelomio mec, sitnice su odlucivale sto se vidi i po statistici i broju osvojenih poena, izjadnaceni su gotovo u svemu.

g

pre 1 godinu

Većina je mislila da Alkaraz dobija na RG, ćorak, većina je mislila da Novak dobija na Wimbldonu, ćorak, većina će misliti da Alkaraz dobija na US openu, opet ćorak

C he

pre 1 godinu

Novak je dobro počeo meč,ali od drugog seta je neobjašnjivo počeo da igra pod pritiskom.Čak i u takvom stanju imao je šanse da meč završi sa 3-0.Mora malo da sredi psihu pred New York,i biće sve u redu.Uvek se vraćao posle ovakvih poraza,biće tako i sada.

(ko)lektor

pre 1 godinu

alkaras je potreban tenisu, zato se i dize tolika fama oko njega. mora neko da bude naslednik velike trojke, mora neko da gura sponzore i reklamira turnire kako muski tenis ne bi postao kao zenski. kao sto su u basketu gurali lebrona kao naslednika MJa.
moje misljenje je da ce alkarasa pojesti slava, jer je mlad i zelen. nece istrpeti taj pritisak slave, za razliku od trojke.

Stevan

pre 1 godinu

Polako ljudi jeste Alkaraz prejak i verovatno glavni favorit na narednim GS turinirima ali u naredne dve godine Novak (mozda i podjednake sanse) ima itekako sanse da se domogne još kojeg trofeja. Zaboravljate kako je npr Federer delovao otpisano kada ga je Nadal 2008 surusio u njegovom kravljevstvu ili posle suza 2009 na AO (a onda volšebno uze RG te iste godine koji je samo mogao da sanja), kako je Nadal izgledao 2015 i 2016... prakticno su bili otpisani pa obojica u 2017 i 2018 uzese po 2/3 gs usled Novakovog odsustva. Takodje i Alakarz moze pasti u formi, moze biti povredjen, moze ga neko eliminisati.. itekako je on ranjiv a iskreno verujem da ga i Novak moze nadigrati na bilo kojoj podlozi samo ako se poklope kockice. Ono sto Novak mora da poradi jeste mentalna snaga....da zaista nema čega da se plasi niti da se boji neuspeha.. on je sve postigao i GOat je a ako dobije jos koji put ovog talentovanog i izvarednog klinca to je samo plus. Koliko god Novak bio gmentalna gromada, mnogo puta ga je pritisak i mentalna blokada kostala titula (Wawrinka, Marej, Nadal vise puta, pa i ovaj WIMBLD). Očekujem od Novaka 25+ GS i onda zasluzena penzija :)

VUK

pre 1 godinu

Vreme ne moze da se pobedi. Novi modeli su uvek bolji. Imaju u sebi istoriju + nadgradnju. Novak mora da bude ponosan na sebe i da mirno i dostojanstveno ode u legendu. Taj pritisak koji nosi sa sobom 20 godina, koji smo mu prvo mi iz Srbije nametnuli , a zdušno prihvatili i svi u njegovoj loži , da mora biti GOAT, vreme je da nestane. Taj pritisak ga gura u neke ružne događaje koji mu danas nikako ne priliče. Svađanje sa publikom, vređanjem trenera, lomljenje reketa i imovine organizatora turnira....To su tinejdžerske reakcije tokom puta na vrh. Danas , Novak je i dalje u samom vrhu. Ajde da ove 2,3 godine odigra rasterećeno i mirno. Osvojio je sve . Brejk loptu koju mu je u petom setu vetar vratio u teren i koju je zatim Novak bukvalno zakucao u mrežu , je signal od ruke koja se jedino pita. Vreme je da se opusti i uživa maksimalno.

La pepe

pre 1 godinu

Pa nije ni Nole supermen. Niko nije uspijevo osvajati bukvalno sve i drzati formu konstantno sve ove godine. Novak je svejedno jedini teniser koji je osvajo sve turnire iz serije 1000 i sve grenslemove najmanje dva puta. Ovo sad sto osvaja je samo plus. On je vec ziva legenda GOAT. Neka nam je ziv i zdrav!

ja

pre 1 godinu

Strašan igrač, dečko je kompletniji od bilo koga iz velike trojke. Svakako mnogo bolji nego što su oni bili sa 20 godina. Jedino što može da ga spreči da osvoji 30 gren slemova su povrede. Već ih je imao nekoliko

ZORAN

pre 1 godinu

Novak-Znao sam da si jak na sljaci, na tvrdoj podlozi, ali ovo na travi je iznenadjenje.
Djokovic daje bolje analize od silnih novinara.

Coka

pre 1 godinu

Meni se ovaj dečkić ne dopada. Jednostavno, njegova pojava i energija mi ne leže. Kada bi napisala ono što zaista i mislim, komentar ne bi bio objavljen. Smena generacija je normalna stvar. Ono što su pružili Novak, Rafa i Federer niko od ove dece neće moći. Teniser je gospodin, a ovaj mali je daleko od toga...

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Gospodo, za nas je Novak najjači i ne zanimaju nas druga mišljenja. Novak u finalu nije odigrao na svom nivou, nije ga služio prvi servis pre svega, a meč je bukvalno odlučilo par poena. Novak je malo odigrao stegnuto ali tvrdim da je bolji igrač od mladog i talentovanog Alkaraza kojeg zapad toliko hajpuje, samo da umanji veličinu Novaka. Trebali ste gospodo da pročitate komentare pre finala, sa koliko zlobe su ljudi na zapadu pisali očekujući pobedu Alkaraza, samo da Novak to ne bude.

Poštujmo i volimo našeg Novaka i sve što je uradio za sve nas u sportu. Teško da će se ponoviti ovo što je uradio.

Novak je najveći atleta svih vremena i nesumnjivo naš najveći sin u sportu. A hejteri neka crknu u svojoj zlobi. Osvaja Novak US Open.

Hmmm

pre 1 godinu

Novak je sve sam rekao, nije ocekivao da ce Alkaras igrati dobro na travi. Nije ocekivao posle RG da ce igrati dobro protiv njega uopste, jer Novak zna da ono nije bila povreda, vec psiholoski pritisak. Nije uopste ocekivao ovakvog Alkarasa, a posle prvog seta, video je sebe na tronu. Prostim jezikom, potcenio je protivnika. Na iskustvo i cuvenu pauzu kad ne ide, izvukao je 4 set. U 5 se drzao, opet na iskustvo, ali je znao da je izgubio. On uvek radi iste stvari kad gubi, odlazi na pauzu, lomi rekete, gundja...

walter

pre 1 godinu

Ako izbegne povrede imace 30 plus gs. Na sve podloge je jak sto je vanserijski. Ima solidan servis igru na mrezu dobru, u defanzivi nije ni malo los a jos nije ni u prajmu

nikos

pre 1 godinu

"Osporavan mu je taj podvig, donekle iz opravdanih razloga – Novak u Australiji i Americi nije mogao da igra, a u Londonu mu nisu dali bodove za titulu."

Donekle! A odnekle?
Da nije bilo tog donekle-odnekle, Alkaraz bi jos dugo cekao na to prvo mesto.
(dodajte Djokovicu minimalan broj bodova koje je sprecen da uzme i to je minimum 3000 vise od Spanca).
A tek ovaj Vimbldon. Djokovic zna zasto je rezultat takav, a znamo i mi. Uz sve moguce postovanje prema Spancu, sa onakvom neshvatljivom Djokovicevom igrom, jedva ga je dobio u 5 setova. Kao da sam gledao ponovo finale USO i duel sa Medvedevim. Setite se nekih ranijih finala GS koje je izgubio od Mareja i Vavrinke. Ne cini li vam se da se to sa Spancem ponovilo?
Djovicu treba dobar psiholog, nije on ni blizu "mentalne gromade". Alkaraz mu je po pitanju psije u finalu Vimbldona ocitao lekciju.

Zevs

pre 1 godinu

NOLE je izgubio zato sto je pravio pocetnicke greske, a to se u finalu ne prašta.
Prvo u tai-brejku pri vođstvu 6:5 tri puta bekhendom šalje loptu u mrežu, u jednom gemu pri vodjstvu 0:40 dozvoljava Alkarazu da se izvuče umesto da ga brejkne, u petom setu šalje volej u mrežu umesto da ga brejkne, puno je to odlucujucih gresaka, nije ni čudo sto je izgubio, SAM je SEBE POBEDIO

Bojan

pre 1 godinu

Ma sve super,logicno dolaze mladji,"stariji" odlaze sa scene i tako je to sve normalno,smjena mora doci.
A Nole samo da napravi svoj tajming kada on misli da je najbolje da kaze zdravo tenisu i da zivi zivot lagano sa porodicom.
KO JE NOLE,STA JE URADIO,DA LI JE TREBAO JOS NESTO VISE,TO JE ISUVISE SMIJESNO DA BILO KO I POMISLI DA O TOME MISLI!
Jednostavno OGROMNO MU HVALA sve!!!

Indy

pre 1 godinu

Nesporno je dečko veliki talenat i vrlo je verovatno da će rušiti Novakove rekorde. Ali ja ne vidim da će u skorije vreme da bude rivalstava kao za vreme Velike trojke. Alkaraz se bukvalno prošetao do finala dva poslednja GS i tamo ga je namučio 16 godina stariji teniser. Federer je slično uradio na Vimbldonu 2001. ali Sampras je "samo" 10 godina stariji od njega. Dobro je da je tenis dobio ovakvog igrača, ali izgubio je čar velikih mečeva.

TurboNator

pre 1 godinu

Dovoljan je zadnji gem , lob , volej i drop shot . Treba li još da napišem da je imao duplo više vinera ? Teško je biti realan .
(Ezel Bayraktar, 18. jul 2023 09:22)

Da - Novak nije bas igrao dobro. I - opet zamalo da dobije drugi set i da prevagne...ili da iskoristi onu sansu u petom.

Na kraju krajeva - 168:166 u poenima za Alkaraza - svega DVA poena vise. Samo servis da je 'isao' Novaku bolje i eto pobede (najverovatnije), ali naravno, ko zna...

Svaka cast Alkarazu, ali rano je da otpisemo Novaka - pod uslovom da je motivisan.

damir

pre 1 godinu

Da covek nije gledao i procitao ovaj naslov pomislio bi daje Djokovic izgubio 3-0 :) ja cu samo reci ako je Federer u 37. godini mogao da osvoji 2GS, radovacemo se mi titulama na GS Novaka jos bar 4 puta

tool

pre 1 godinu

Djokovic je ove godine osvojio 2GS i u 3 igrao u finalu. I mi se pitamo ko je najbolji. Ovaj mali treba da ga pomete sledecih 5 puta da pocnemo da se pitamo. I Conga mu je pretio pa eno ga radi kao turisticki vodic, Cicipas peca ribu a Medvedev Putinu cisti pusku. Opustite se. Surice Novak jos dugo. Zlatni slem nece uzeti ali kao da je to bitno. Prosto je najbolji.
Alkaras ce se u narednih 15 godina boriti protiv povreda a Djokovic u svojih prethodnih 15 protiv povreda, Rodzera, Rafe, i svih mogucih saplitanja.

ads

pre 1 godinu

Postoje samo dve opcije: ili ce ga ovo motivisati i naterati da se kolje sa malim jos godinu-dve-tri, ili nazalost penzija u 2024-oj...

Sou Biznis

pre 1 godinu

Svima koji navijamo za Novaka i njemu samom da su ponudili pola od ovoga sto je uradio, prihvatio bi da ne trepne! Ovo vec odavno dosta! Prestici Nadala i Federera, Spanskog Bika i Svajcarskog Maestra? To moze samo GOAT! Veliki si Novace, veeeliki!

MInistar Jović

pre 1 godinu

Postoje samo dve opcije: ili ce ga ovo motivisati i naterati da se kolje sa malim jos godinu-dve-tri, ili nazalost penzija u 2024-oj...
(ads, 18. jul 2023 08:40) Penzija u 2024 ne zvuči uopšte loše. Ako uzme još jedan GS, proba dogodine da uzme zlato na OI, slobodno neka stane sa 37 godina. Otići će kao najbolji, sa vrha. Poslednje što mu treba je da ga u 40, 41 šamaraju klinci, doći će i drugi posle Alkaraza.

Dejan

pre 1 godinu

Da su Noletu dali da bira RG ili Wbd u 2023 sta mislite sta bi izabro? Jeste Alkaras dobar al Novak ga je imao u šaci, malo je falilo da ga pobedi. Nije Alkaras toliko bio dobar sada kolko je Nole bio loš. Pravio je mnogo grešaka. Realno teži su mu mečevi bili protiv Nadala nego ovaj sada. Biće sve teže i teže jer ga gaze godine al mislim da će Noleta ovo sada još više da motiviše. Ako misli da sačuva rekorde, moraće ovog malog da zaustavi nekako

BH Srbin

pre 1 godinu

Сада када се мало главе охладе можемо прихватити да је смјена на врху дошла да је Карлос најбољи. Колико ће ГС и седмица имати видећемо, али чини ми се да би га могла мало повреде спутати, гледајући тренутно. Новак на РГ је био у бољој форми него на Вимблдону. Тамо је, нпр. тајбрејкове разбаљивао, а овде на грешке противника

Sou Biznis

pre 1 godinu

bolji je Alcaraz od Novaka... kad je Novak imao 20 godina nije igrao ovako dobro... a Alcarz dobija novaka na travi sa 20.godina... i roland garos velika sreca za Novaka jer ne moze da.dobije vise na sljaci
(Malisor, 18. jul 2023 12:29)

Znaci bolji je i od Federera i od Nadala? Nadal je tek sa 22 uzeo W a Federer je tek sa 22 uzeo prvi slem...

Djole_Kg

pre 1 godinu

Sećam se kad su Bornu Ćorića dok je bio veoma mlad predstavljali kao budućeg svetskog No1. Jeste da je imao talenat ali se treba poklopiti i druge stvari što ovaj momak očigledno ima. Sad uporedite šta je Borna uradio sa svojih 20 godina a šta ovaj...

aparat

pre 1 godinu

alkaraza gura teniski mainstream sa zapada. sto neko rece, vec sada je GOAT:)) :(( da nije tuzno bilo bi smesno. Finale wimbledona je na kraju odlucilo par gresaka novaka, toliko je mec bio blizu. znaci, nikakav smena . Obratite paznju na ono o cemu svi cute, a ocigledno je: alkaraz je bioloski klon nadala, iste noge, isto razvijena ruka sa kojom igra, ista gradja fudbalera. sve to je potrebno da bi mogao da se primeni isti doping i da bi na isti nacin delovao. prakticno isti fizicki stil igre , trci ekstremno brzo i udara jako ceo mec, i sve to sa 18-19 godina (vec od prosle godine, ne samo ove).

Zjajo

pre 1 godinu

Smena generacija je stigla u drugom setu finala Vimbldona, i povratka na staro mislim da više neće biti. Mislim da Novak više neće moći da parira ovako jakom teniseru, mnogo mlađem, bržem, fizički jačem, a tehnički potkovanim.

Ezel Bayraktar

pre 1 godinu

Dovoljan je zadnji gem , lob , volej i drop shot . Treba li još da napišem da je imao duplo više vinera ? Teško je biti realan .

pera

pre 1 godinu

(Objektivnost, 18. jul 2023 10:32)

Nole ce odlaskom u penziju zatvoriti ERU kao GOAT.Onda pocinje NOVA ERA.
Tenis ce imati DVE ERE. Pre i posle Noleta.

AC

pre 1 godinu

Novak Federer i Nadal su upropastili desetine teniskih karijera. Maltene niko nista nije osvajao zbog njih trojice, u nekoj zaviddnijiloj meri. Mari je osvojio malo vise. Sve ostalo unakazene karijere.
Ako Alkaraz nastavi napredovati a pored sebe ne bude imao konkurenciju kao Novak Nadala i Federera, u tom slucaju Alkaraz obara sve rekorde. Taj ce do tridesete godine imati 30 slemova

Sou Biznis

pre 1 godinu

Razlika između Alkaraza i Novaka je u tome što prvi ima dobrog psihologa a druga ga uopšte nema. Alkaraz Federera nikad ne bi pobedio, nikad.
(Mare, 18. jul 2023 10:13)

Pretpostavke samo....mozda bi a mozda ne bi, to nikada necemo saznati. Evo ja kazem da Federer nikada ne bi pobedio Borga....glupost! Nagadjanja, vizije....nigde cinjenica!

Back in Black

pre 1 godinu

Propast muškog tenisa se ugleda na to da jedino teniser od 35 godina može da parira Alkarazu
Ovo ostalo sve neke labilne licnosti koje bljesnu pa nestanu isto kao u ženskom tenisu.
Postavlja se pitanje ko ce da zaustavi Alkaraza kada Novak ode u penziju.

I još španci su dobili novu tenisku zvezdu a gde smo mi?
Pojavom Jelene,Ane,Novaka itd brdo i brdo dece otišlo da trenira tenis a evo toliko godina a mi nemao nikoga ko može do drugog kola nekog jaceg turnira a kamoli grend slema.

Pedja from the block

pre 1 godinu

Čovek sa 37 godina može fizički da igra top topova. Znam po sebi. Bavio sam se sportom uvek. I atletikom, i rekreativno. Sa 37 godina mogao sam snažno brzo i eksplozivno da istrčim sprint, kao sa 25 godina. Primeri Linforda Kristija koji je ceo život bio sprinter, a najbolji rezultat od 9,87 je istrčao sa 34 ako se ne varam, dovoljno govori. Dakle pričamo isključivo o fizičkim mogućnostima. Dakle Novak i po tom pitanju u ovim godinama može bez problema fizički da se nosi sa dečkom od 20 godina. Da ga nadjača u snazi i izdržljivosti. Psiha je veći problem za Novaka uprkos iskustvu. Ne zato što Novak nije tu čvrst, znamo da jeste. Nego zato što je ovaj mali gladan uspeha. Psiha mu vri. I postaje to ključno. Novak koliko god da jeste motivisan, ipak je mnogo puta osvajao sve. U ovakvoj konstelaciji očekujem još mnogo epskih mečeva njih dvojice.

Banjica

pre 1 godinu

Kako se cakli ona tacna koju je Djoković dobio kao poražen. Sad će Jeca da kompletira seriju tacni. Evo peti put gledam reprizu finala Winbldona i pijuckam hladnu limunadu, uživam u majstorijama mladog Alkaraza.

Влада

pre 1 godinu

Алкарас је одиграо одлично меч треба то рећи. Такође физички је доста јачи од Новака, бар тако делује када удара оне лоптице. Шта је пресудило у мечу, пре свега Новак није био на нивоу и доста је грешио, али и такав имао је своју шансу коју је пропустио. Сад би сви причали другачије да је онај смеч, који оначе Новак кроз целу каријеру најлошије изводи, отишао на право место. Дакле идемо на US.

MILENA

pre 1 godinu

Da nije povreda sad bi jurio Alkaraz vec golden slam ✨️
(RW#0, 18. jul 2023 11:03)

Povrijedio se prošle godine zbog stila igre. A da nije tako igrao, da li bi osvojio USO? Na RG ove godine nije ni stigao u finale. Nije ga spriječila poveda, nego Novak Đoković. Nije izdržao tempo ( tremu i strah mačku o rep).
A da Đoković nije imao probleme s laktom i ko zna s čum još 2016-17, sad bi imao olimpijsko zlato i bar 2 GS više. Da nije bilo korone, još bar 2-3 i ko zna koliko poena, pa Alkaraz možda još ne bi bio broj 1.
Toliko o tome da nije bilo ovo nego ono. Bilo je šta je bilo i sad je stanje ovakvo kakvo jeste. To je sport. Alkaraz ima samon 20 godina i bar 15 godina šanse da osvoji sve i svašta. Pitanje je samo da li on to može izdrzati.

Ojsa

pre 1 godinu

Ovakvu iskljucivost i lozanu na zapadu organski ne mogu da podnesem, ali kada pricaju o dostignucima sa istoka to kao i da ne postoji, ne vredi nista. Ovaj mali se ispilio a kao sto neko rece i tim tempom pitacu ga za 5 godina da li ce moci ili nece njegovo telo da podnese. Nema kontinuitet i nema popunjenu statistiku i konzistentnost.
Zaboravise Rodju, Nadala, evo i Novak sad ne valja nista, samo Alkaraz i vreme se meri od njega, idioti. Sve ovo rade da bi mentalno ljuljali Novaka, jer Novak je glavni baja i opasnost. Sad odjednom nije bitan ni broj osvojenih GS titula, ludaci.

Bojan

pre 1 godinu

Novak treba da nađe dobru izlaznu strategiju za kraj karijere. Ne treba da sluša hvalospeve o sebi i podleže huškanju navijača. Pitanje je samo da li razume pravila biologije da bi se sa njima uskladio.

sempervivum

pre 1 godinu

За тенис је поражавајуће што Алкараз нема конкуренцију (осим Новака). Жао ми је што је Новак поражен, јер би са 24 ГС сва дискусија о најуспешнијем била завршена.
Једноставно - Новак није био на 100%, очајно је сервирао и имао пуно несвакидашњих грешака, а Алкараз је био на највишем нивоу. Упркос томе резултат је био скоро егал. То значи да има шансе за реванш.

Priprema

pre 1 godinu

Nivo raznih aspekata Novakove pripremljenosti je opao i da bi se ponovo podigao mora da počne ranije da se priprema za predstojeće turnire i da trenira više ukoliko uopšte želi da ima neku šansu za pobedu na turnirima na kojima Ačkaraz učestvuje. Veliki broj neiznuđenih grešaka, ponovljeni servisi i velike pauze u pripremi za njih jasno govore da mu je opala snažna izdržljivost ruku i ramenog pojasa i da se sa zamorom tih mišićnih grupa javlja i nemogućnost pariranja u egzekuciji udaraca kao i veći broj grešaka. S druge strane, Novakova superiornost u ,,nogama'' i opštoj izdržljivosti se takođe izgubila kao element koji je Novaku nebrojano puta dao odlučujuću prednost jer je Alkaraz i na tom planu na veoma visokom nivou. U prilog tome govori veliki broj nervoznih Novakovih reakcija koje se pripisuju psihološkoj pripremi ali najbolja psihološka priprema je ona koja odlaže zamor, a to je odlična fizička priprema koja ovog puta nije bila na najvišem nivou ni kada su ruke, ni kada su noge u pitanju.

Gruja

pre 1 godinu

Sve se prelomilo na 1-1 u petom setu na onoj brejk lopti za Novaka. Bukvalno bi ga samo odrzao do kraja seta, ili mi mali pao i ranije, ali ok tako je on prosao sa Federerom 2019.god. Sve je to sport i sad pricati da je mali nesto silno bolji, pa pokazao je na svojoj podlozi u Parizu koliko je jos u principu mlad, tako da ima vremena...mozda i za Novaka, a mozda i za jos nekog od ovih klinaca.Jer ako mu se neko ne pridruzi od mladjih tenis nece niko ni gledati narednih godina.

Sabre

pre 1 godinu

Razlika između Alkaraza i Novaka je u tome što prvi ima dobrog psihologa a druga ga uopšte nema. Alkaraz Federera nikad ne bi pobedio, nikad.
(Mare, 18. jul 2023 10:13)

Hahaha, tako je. Kao sto ga ni Novak nije pobedio kada je posle plakao i pricao godinama da takve udarce na mec lopti igraju samo hazarderi, jer nije mogao da prihvati svoj poraz. Takodje i kao sto je Hurkaca razbio 0-6 u svom poslednjem setu na Vimbldonu.

equaliser3

pre 1 godinu

Što kaže Tony Nadal jedini igrač na svetu koji može da zaustavi Alkarasa je Nole. Prema tome Nole gde god da si s obzirom da nisi mogao da igraš u americi 2 godine...POBEDI !!!

Aca

pre 1 godinu

I na RG bi ga Alkaras pobedio da nije dobio one grceve
(patrijota, 18. jul 2023 11:21) # Link komentara


Misliš pobedio bi ga da nije izgubio? Savršen komentar,nema se šta ni dodati ni oduzeti

Medison

pre 1 godinu

Da filozofer ponovo nije filozofirao u meču, već prosto čvrsto, muški odigrao, i na set loptu u taj brejku 2. seta častio klinca, već ga otresao 3-0, ne bi sad hvalospeve pisali o njemu.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Ja i dalje verujem da je Novak pobedio sam sebe, a ne da je ovaj mali nešto posebno. Novak odigrao ubedljivo najlošiji meč na Vimbldonu, a ovaj mali ga jedva dobio u pet setova. Novaku servisa nigde, a opet ga mali nije razvalio. Onda dođe peti set, Novak vodi jedan nula, ima 30:40 i najprostiju moguću balon-pokon-loptu koju da je spucao kako zna sa 2:0 Alkaras bi totalno pao. Ali, ne. Nole sa tri metra uspeva da pogodi mrežu iz najlakšeg mogućeg udarca. I tu je bio kraj, videlo se i u Đokovićevom pogledu. Mali se sa ivice ambisa podigao, ovaj se sigurno jeo u sebi kao nikad, tako da nije Alkaras uopšte bio dobar, jer da je Nole imao servis kao na ostalim mečevima osvojio bi Nole ovo sa 3:0 lagano.

Stamina Ja

pre 1 godinu

Što volim kad ovako posle tri meseca već počne da se govori kako će neko postati najveći,kako Nole može u penziju,slušam onog izlapelog Bekera,koji Novaka sahranjuje već pet godina.Tri finala,dve titule.Očigledno umor sustigao.Videćemo US open.Nole uzima još dva tri sigurno.A za malog ćemo videti. Povrede,krize,slava,pritisak.

borg

pre 1 godinu

Da je prejak ovo bi mu bio treci GS ove godine. Ovako Nole ima dva GS, a Carli jedan. I da osvoji US Open bice izjednaceni. Daleko je mali od toga da bude prejak!

zoki

pre 1 godinu

Daleko su najgori ovi sto kao brinu za Carlitosa zbog stila igre. Kao to cemu mozda skratiti karijeru, a u sebi mole boga da tako bude.
Paćenici nolomanski.

Aki

pre 1 godinu

Recimo da osvaja po 3 GS godišnje, što je realno, jer neće imati konkurencije kada Novak ode. Ako ga zdravlje služi, prestiže Novaka do svoje 30 godine. Jednostavno, imao je sreću da izbegne veliku trojku kada je bila u svom prajmu. Ali čak ni to ne znači da će biti goat. Moraće da osvoji preko 30 GS da bi to postao.

vukbg

pre 1 godinu

I mali ce ko ostali sto su nadolazili da propadne. Zivi bili pa videli. A,Novak je ovaj put sam sebe pobedio,svojim greskama. Idemo dalje ,po no e titule.

MILENA

pre 1 godinu

Kao da namjerno svi prećutkuju osnovnu poražavajuću čunjenicu, nevjertovatni generacijski jaz između dva glavna teniska rivala. Do finala Đoković se, sa izuzetkom Vavrinke (+2) , borio sa 5 dosta mlađih, a u finalu, u poređenju s njim, protivnik mu je bio neko ko je još po zakonima mnogih zemalja djete. Alkaraz je imao protivnike približnije po uzrastu, ali , s naglaskom na ljigavog Medvedeva, nesposobne. Ruku na srce, on nije ni protiv koga imamo nevjetovatnu nadmoć, ali nisu bili sposobni da ga zaustave. To je vrlo veliki problem za budućnost tenisa. Nema rivala.
Nisam gledala cijeli meč, čak ni kraj. Par puta su prikazivali Mareja u publici i bio je vrlo ozbiljan. Nije likovao ili nešti slično. Možda sam vidjela pogrešne momente, ali vjerujem da bi bilo prirodno da navija za svoju generaciju. Na mlađima svijet ostaje, ali tek kad im stariji prepuste vlast. Moraju je zaslužiti. Marej, sa svim svojim problemima, još je u stanju zadati muke mlađima od sebe, a tek koliko to može Novak Đoković. Mislim da ga Đokovićevi uspjesi dodatno motivišu.
Uvijek u potsvjesti imam misao, koja se potvrdi na ovakvim mečevima-Novak Đoković ništa lako ne osvaja, ali i ne gubi. Zato su sve njegove pobjede i više nego zaslužene, kao i pobjede njegovih protivnika nad njim.

Hvala na obajvi!

Malisor

pre 1 godinu

bolji je Alcaraz od Novaka... kad je Novak imao 20 godina nije igrao ovako dobro... a Alcarz dobija novaka na travi sa 20.godina... i roland garos velika sreca za Novaka jer ne moze da.dobije vise na sljaci

Mare

pre 1 godinu

Razlika između Alkaraza i Novaka je u tome što prvi ima dobrog psihologa a druga ga uopšte nema. Alkaraz Federera nikad ne bi pobedio, nikad.

Sou Biznis

pre 1 godinu

Da bi smo mogli proglasiti najboljeg svih vremena, moracemo sacekati da Alkaraz zavrsi svoju karijeru.
(Objektivnost, 18. jul 2023 10:32)

A ako se pojavi neko kao Alkaraz za 5 godina? Novak je najbolji!! GOAT! Kad ovaj predje 15GS i sve zavisi ako i kad ih predje onda moze da se uzme polako u razmatranje pod uslovom da to bude pre 31,32 godine...

Lendl

pre 1 godinu

Ajde šta je Alkara jak,sve ukazuje na to da se Rafa sprema da uzme petnaesti RG. Da se izjednači sa Novakom,a i olimpijske igre se igraju na istim terenima.

mrka kapa

pre 1 godinu

Nolo ubuduće može da osvoji neki GS, samo ako neki igrač pre njega izbaci mladog Španca ili ako se Karlitos povredi. Ovako, mrka kapa, mali mu je ušao u mozak. Očekujemo od Nadala da natanbura malog sledeće godine, dotle kažem ...

,,//

pre 1 godinu

Ne vidim nacin da ovaj mali ne osvoji 30+ gren slemova.
(Xman

Da nije malo previse 30? Njegove tjelesne predispozicije govore da nece
moci izdrzati dugo u sampionskom ritmu. Njemu ce povrede doci vec poslije 26.27. pa ce da se blamira i prodaje grcke fore bjezanijom u toalet kao
mis kad ga pojuri macak.

Beobrad

pre 1 godinu

I opet po ko zna koji put zlurede neznalice otpisuju Novaka, a ja vam opet kazem da ce Novak osvojiti jos 3-5 Grend slem titula, bio tu Alkaraz ili ne
I ooet kao i mnogo puta do sada cu vas podsetiti sta ste lupetali i koliko pojma nemate ko je Novak Djokovic, kakav je to sampion i kakav covek.

.

pre 1 godinu

Nema nista od njega, mali je izvikan, na Vimbldonu nema sanse, ne ume on na travi da igra, tipicni spanski sljakas, na ostalim GS nema nikakve sanse, igra dva seta i to je to, odmah pada, nema snage, uz'o mu Nolo noge, videce on kad mu Nolo dodje u finalu kako se igra.

007

pre 1 godinu

Posle agonije u Australiji evidentan je nedostatak fizicke kondicije i konstantna jacina udarca kod Novaka. To se videlo i u mecevima sa Medvedevom gde je bukvalno bio pred kolaps cak i kad je pobedjivao. Prosta logika je da covek od 36 godina treba vise da trenira od 20 godisnjaka, a ne manje. Novak ne trenira dovoljno. To se vidi. Nema onaj kontinuitet od ranije i zato mu igra zavisi od toga kakav mu je dan. Ne znam dali igra na US Open. Ako igra, videcete da ce sada celo leto da odmara, da putuje i pocece sa treninzima dan pred US Opena. Jednostavno nije posvecen kao ranije.
I ovo pisem kao njegov najveci navijac i neko ko ce teze prezaliti ovaj poraz i od njega samog.

vukica

pre 1 godinu

Nije bitna sama pobeda, Alkaraz jednostavno igra tenis da je to uživanje za gledati, dok se to nažalost za igru Novaka više ne može reći, dovoljno je bilo gledati servis na finalu

slavisa

pre 1 godinu

Dobice ga Novak mozda vec na US Openu ali svakako u ovoj generaciji igraca nema ko da ga dobije jedno Novak koji je mnogo stariji dok je Nole imao Federera,Nadala i Mareja iz najboljih dana uz Delpotra i jos ponekog koji su bili sposobni da dobiju najbolje ovaj nema ozbiljnog protivnika medju svojom generacijom igraca sto je sramota nesto slicno se desilo i Federeru odlaskom Samprasa dok se nepojavi a pitanje dali ce se pojaviti jos neko da moze parirati Alkarasu sa zavrsetkom Novakove karijere ima lako Spanac da uzme i kalendarski slem bas je losa generacija iza Novaka i ima jos da se nagledamo meceva Alkarasa i Novaka u svim finalima na grandslemova.

Alkatraz i Novak igrali su istorijski meč

pre 1 godinu

@Dlaviša
On je Novaka dobio i pre grča, da nije bilo grča bilo sada n3:0 a ne 2:1. Priča je besmislena, nolomanska glupa, da ga je Novak zgrčio, jer ga je izmučio, pa prvi set dobio Npvak nekako, drugi Alkatraz, posle 1:1 u setovima i 1:1 u gemovima, doživeo je povredu (pak je to povreda), kako je Novak mogao da ga zgrči kad su odigrana dva seta samo i još bilo 1:1. Ne, nego nije, psihički bio dobro pripremljen i sa 20 godina igrao je protiv prevekanog đeda, kojhi se ne odvaja od torbice "luj piton", kad ide u sobu za oporavak, putem napitka i šamanske molitve. I ovo da kažem: Novak je igrao fenomenalno, gledao sam noćas, mirno i bez opterećanja o rezultatu, reprizu meča, jedan od najboljih koji sam gledao, a dugo sam u tenisu, presudilo je to šta je Alkatraz imao mnogo bviše vinera, jer takav mu je stil igre. Novakovu odbranu mogao je da probije samo veliki igrač, koji i u 20. godini ima sve udarce, dok Novak nikada nije bio igrač na mreži, igrač voleja, drop ,šota ili smeča. Njegov stil je bi neviđena izdržljivost, upornost, zverski odnos prema žrtvi i publici, pa i sudijama, to je užasna prednost kad igru pretvoriš u borbu na život ili smrt, ali, svirci moji, već je pola tri, svemu dođe kraj.

lemi

pre 1 godinu

Lako je igrati sa decurlijom od 20 godina,bolje povuci se,jer su deca odrasla pa ti drze predavanja ko ovaj Alkarras.Mislim da je ovaj pocetak,oprosti se dok je vreme.

Carlos Alcaraz Garfia

pre 1 godinu

Najbolji sam igrac trenutno. A uskoro cu postati i najveci igrac ikad i iza sebe ostaviti Rafu Nadala na drugom i Rozera Federera na trecem mestu.

Vlad

pre 1 godinu

Nikad Alkaraz neće biti nivo Novaka, Rade i Federera, sada je u naletu, a dobio je Novaka zbog neverovatnih grešaka koje je GOAT napravio. Trebalo je biti 3:0 ili 3:1 za Novak da nije izgubio onako glupo tajbrek. Ali to je sport, ide se dalje.
Drugo, ako se susretnu na US Openu videćemo svi ko je i dalje kralj teniskih terena. Mali je odličan ali i euforičan,a to bi onda bilo rečeno ovako:ko visoko poleti nisko padne... ne mora, da bude al i može. Verujem da Novak iduće godine koja će biti vrhunac njegove karijere verovatno uzima 8. Vimbldon i pre toga AO, i verovatno RG, na USO ne mora ni da ide, do tada će već imati ovaj USO i tri u sledećoj godine GS titule, što je ukupno 27, te tako može ladno da se povuče sa tura kao najveći svih vremena s brojkom 27 GS titula, malo li je?

Ikan

pre 1 godinu

Sa ovakvim načinom igre odnosno trošenja nisam siguran koliko Alkaras može da ide daleko,da, trenutno igra fantastično ali voleo bih da ga vidim za petnaestak godina u kakvom stanju će biti.Nezaboravite u mnogim sportovima je bilo igrača koji su na početku svojih karijera obećavali pa se sve svelo na prosečnost!Da je Đoković Anglosaksonac već bi bio besmrtan...ovako samo da nije Sloven.Došao dečko do druge titule i odmah euforija.Iskreno,biće problema sa njegovim zdravljem,jer drugačije ne zna da igra,verujte mi....

Realnost

pre 1 godinu

Za uspeh se zahvali Đokoviću koji pravi svog rivala za kladionice, sledeći put da znaju kladioničari vodi prvi možda čak i drugi set, ali gubi finale!!!

Top

pre 1 godinu

I još španci su dobili novu tenisku zvezdu a gde smo mi?
Pojavom Jelene,Ane,Novaka itd brdo i brdo dece otišlo da trenira tenis a evo toliko godina a mi nemao nikoga ko može do drugog kola nekog jaceg turnira a kamoli grend slema.
(Back in Black, 18. jul 2023 10:10)

Tenis je skup sport, šansa da uspeš i zaradiš je minimalna... to je bilo malo na bum zbog to troje u tom trenutku deca radije idu na fudbal i košarku.

Joblica

pre 1 godinu

Australian open se sve manje ceni, velo uskoro se nece racunati kao Grand Slam.. U tom trenutku ce Nole imati 13, dok Federer 14 a Nadal 20...
toliko o goat prici... kraj za Noleta :(

PetarM

pre 1 godinu

A da li je jasno, da su meč, posle "povratka u igru", odlučila samo dva udarca (promašaja) Novaka . O čemu onda pričamo.. Rano je za "smenu" i još uvek puno toga zavisi od samog Novaka

Sanja

pre 1 godinu

Nijedan tekst od nekoga ko se stvarno razume u tenis. Sve sami vidovnjaci, ko ce koliko GS da osvoji, kada, kako, ko ce da se povredi, neko ce osvojiti GS koliko nema ni u 10 godina... Dajte bre neku strucnu analizu onoga sto je proslo, onoga sto smo vec videli, a ne 100 komentara koji predvidjaju buducnost.

beograd011

pre 1 godinu

Normalno da dolazi do promene i smene.Novaku je 36 a mladom Alkarazu tek 20 leta!
Novak ce sigurno osvojiti jos jedan GS,ali mene vise zabrinjava da ce Alkaraz vladati slicno kao Federer bez jake konkurencije jer koce ga pobediti!?
Cicipas,Medvedev,Rubljev,Fri,Beretini,Zverev,Rud,Rune su vec unisteni polako ali sigurno od strane Nadala i Novaka, i ukoliko Alkaraza mimodju povrede nevidim kako pomenuti ga mogu pobediti!
Kralj jos nije mrtav,videcemo na US Openu moze li se trgnuti ali kako je uzeo model Serene igranje ponekog turnira kao priprema za GS,tesko da ce to uspeti jer motiv je nestao.Normalno da se zasitio.Tesi me jedino da je postavio rekorde koje ce malo ko u buducoj istoriji,cak i Alkaraz oboriti!

Banjica

pre 1 godinu

Kako se cakli ona tacna koju je Djoković dobio kao poražen. Sad će Jeca da kompletira seriju tacni. Evo peti put gledam reprizu finala Winbldona i pijuckam hladnu limunadu, uživam u majstorijama mladog Alkaraza.

walter

pre 1 godinu

Ako izbegne povrede imace 30 plus gs. Na sve podloge je jak sto je vanserijski. Ima solidan servis igru na mrezu dobru, u defanzivi nije ni malo los a jos nije ni u prajmu

Coka

pre 1 godinu

Meni se ovaj dečkić ne dopada. Jednostavno, njegova pojava i energija mi ne leže. Kada bi napisala ono što zaista i mislim, komentar ne bi bio objavljen. Smena generacija je normalna stvar. Ono što su pružili Novak, Rafa i Federer niko od ove dece neće moći. Teniser je gospodin, a ovaj mali je daleko od toga...

Zjajo

pre 1 godinu

Smena generacija je stigla u drugom setu finala Vimbldona, i povratka na staro mislim da više neće biti. Mislim da Novak više neće moći da parira ovako jakom teniseru, mnogo mlađem, bržem, fizički jačem, a tehnički potkovanim.

Luka

pre 1 godinu

Ajme, muka mi od ovog Carlosa. Kao da je tenis izmislio. Već je ikona, GOAT, čudo. A Đoković nakon svih uspjeha nije - ništa. Samo da se Đoković sa scene ukloni i da ga se marginalzira.

(ko)lektor

pre 1 godinu

alkaras je potreban tenisu, zato se i dize tolika fama oko njega. mora neko da bude naslednik velike trojke, mora neko da gura sponzore i reklamira turnire kako muski tenis ne bi postao kao zenski. kao sto su u basketu gurali lebrona kao naslednika MJa.
moje misljenje je da ce alkarasa pojesti slava, jer je mlad i zelen. nece istrpeti taj pritisak slave, za razliku od trojke.

lemi

pre 1 godinu

Lako je igrati sa decurlijom od 20 godina,bolje povuci se,jer su deca odrasla pa ti drze predavanja ko ovaj Alkarras.Mislim da je ovaj pocetak,oprosti se dok je vreme.

Realnost

pre 1 godinu

Za uspeh se zahvali Đokoviću koji pravi svog rivala za kladionice, sledeći put da znaju kladioničari vodi prvi možda čak i drugi set, ali gubi finale!!!

aparat

pre 1 godinu

alkaraza gura teniski mainstream sa zapada. sto neko rece, vec sada je GOAT:)) :(( da nije tuzno bilo bi smesno. Finale wimbledona je na kraju odlucilo par gresaka novaka, toliko je mec bio blizu. znaci, nikakav smena . Obratite paznju na ono o cemu svi cute, a ocigledno je: alkaraz je bioloski klon nadala, iste noge, isto razvijena ruka sa kojom igra, ista gradja fudbalera. sve to je potrebno da bi mogao da se primeni isti doping i da bi na isti nacin delovao. prakticno isti fizicki stil igre , trci ekstremno brzo i udara jako ceo mec, i sve to sa 18-19 godina (vec od prosle godine, ne samo ove).

Joblica

pre 1 godinu

Australian open se sve manje ceni, velo uskoro se nece racunati kao Grand Slam.. U tom trenutku ce Nole imati 13, dok Federer 14 a Nadal 20...
toliko o goat prici... kraj za Noleta :(

Mare

pre 1 godinu

Razlika između Alkaraza i Novaka je u tome što prvi ima dobrog psihologa a druga ga uopšte nema. Alkaraz Federera nikad ne bi pobedio, nikad.

Aki

pre 1 godinu

Recimo da osvaja po 3 GS godišnje, što je realno, jer neće imati konkurencije kada Novak ode. Ako ga zdravlje služi, prestiže Novaka do svoje 30 godine. Jednostavno, imao je sreću da izbegne veliku trojku kada je bila u svom prajmu. Ali čak ni to ne znači da će biti goat. Moraće da osvoji preko 30 GS da bi to postao.

mrka kapa

pre 1 godinu

Nolo ubuduće može da osvoji neki GS, samo ako neki igrač pre njega izbaci mladog Španca ili ako se Karlitos povredi. Ovako, mrka kapa, mali mu je ušao u mozak. Očekujemo od Nadala da natanbura malog sledeće godine, dotle kažem ...

nikos

pre 1 godinu

"Osporavan mu je taj podvig, donekle iz opravdanih razloga – Novak u Australiji i Americi nije mogao da igra, a u Londonu mu nisu dali bodove za titulu."

Donekle! A odnekle?
Da nije bilo tog donekle-odnekle, Alkaraz bi jos dugo cekao na to prvo mesto.
(dodajte Djokovicu minimalan broj bodova koje je sprecen da uzme i to je minimum 3000 vise od Spanca).
A tek ovaj Vimbldon. Djokovic zna zasto je rezultat takav, a znamo i mi. Uz sve moguce postovanje prema Spancu, sa onakvom neshvatljivom Djokovicevom igrom, jedva ga je dobio u 5 setova. Kao da sam gledao ponovo finale USO i duel sa Medvedevim. Setite se nekih ranijih finala GS koje je izgubio od Mareja i Vavrinke. Ne cini li vam se da se to sa Spancem ponovilo?
Djovicu treba dobar psiholog, nije on ni blizu "mentalne gromade". Alkaraz mu je po pitanju psije u finalu Vimbldona ocitao lekciju.

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Gospodo, za nas je Novak najjači i ne zanimaju nas druga mišljenja. Novak u finalu nije odigrao na svom nivou, nije ga služio prvi servis pre svega, a meč je bukvalno odlučilo par poena. Novak je malo odigrao stegnuto ali tvrdim da je bolji igrač od mladog i talentovanog Alkaraza kojeg zapad toliko hajpuje, samo da umanji veličinu Novaka. Trebali ste gospodo da pročitate komentare pre finala, sa koliko zlobe su ljudi na zapadu pisali očekujući pobedu Alkaraza, samo da Novak to ne bude.

Poštujmo i volimo našeg Novaka i sve što je uradio za sve nas u sportu. Teško da će se ponoviti ovo što je uradio.

Novak je najveći atleta svih vremena i nesumnjivo naš najveći sin u sportu. A hejteri neka crknu u svojoj zlobi. Osvaja Novak US Open.

Malisor

pre 1 godinu

bolji je Alcaraz od Novaka... kad je Novak imao 20 godina nije igrao ovako dobro... a Alcarz dobija novaka na travi sa 20.godina... i roland garos velika sreca za Novaka jer ne moze da.dobije vise na sljaci

tool

pre 1 godinu

Djokovic je ove godine osvojio 2GS i u 3 igrao u finalu. I mi se pitamo ko je najbolji. Ovaj mali treba da ga pomete sledecih 5 puta da pocnemo da se pitamo. I Conga mu je pretio pa eno ga radi kao turisticki vodic, Cicipas peca ribu a Medvedev Putinu cisti pusku. Opustite se. Surice Novak jos dugo. Zlatni slem nece uzeti ali kao da je to bitno. Prosto je najbolji.
Alkaras ce se u narednih 15 godina boriti protiv povreda a Djokovic u svojih prethodnih 15 protiv povreda, Rodzera, Rafe, i svih mogucih saplitanja.

ja

pre 1 godinu

Strašan igrač, dečko je kompletniji od bilo koga iz velike trojke. Svakako mnogo bolji nego što su oni bili sa 20 godina. Jedino što može da ga spreči da osvoji 30 gren slemova su povrede. Već ih je imao nekoliko

,,//

pre 1 godinu

Ne vidim nacin da ovaj mali ne osvoji 30+ gren slemova.
(Xman

Da nije malo previse 30? Njegove tjelesne predispozicije govore da nece
moci izdrzati dugo u sampionskom ritmu. Njemu ce povrede doci vec poslije 26.27. pa ce da se blamira i prodaje grcke fore bjezanijom u toalet kao
mis kad ga pojuri macak.

Hmmm

pre 1 godinu

Novak je sve sam rekao, nije ocekivao da ce Alkaras igrati dobro na travi. Nije ocekivao posle RG da ce igrati dobro protiv njega uopste, jer Novak zna da ono nije bila povreda, vec psiholoski pritisak. Nije uopste ocekivao ovakvog Alkarasa, a posle prvog seta, video je sebe na tronu. Prostim jezikom, potcenio je protivnika. Na iskustvo i cuvenu pauzu kad ne ide, izvukao je 4 set. U 5 se drzao, opet na iskustvo, ali je znao da je izgubio. On uvek radi iste stvari kad gubi, odlazi na pauzu, lomi rekete, gundja...

Ojsa

pre 1 godinu

Ovakvu iskljucivost i lozanu na zapadu organski ne mogu da podnesem, ali kada pricaju o dostignucima sa istoka to kao i da ne postoji, ne vredi nista. Ovaj mali se ispilio a kao sto neko rece i tim tempom pitacu ga za 5 godina da li ce moci ili nece njegovo telo da podnese. Nema kontinuitet i nema popunjenu statistiku i konzistentnost.
Zaboravise Rodju, Nadala, evo i Novak sad ne valja nista, samo Alkaraz i vreme se meri od njega, idioti. Sve ovo rade da bi mentalno ljuljali Novaka, jer Novak je glavni baja i opasnost. Sad odjednom nije bitan ni broj osvojenih GS titula, ludaci.

Alkatraz i Novak igrali su istorijski meč

pre 1 godinu

@Dlaviša
On je Novaka dobio i pre grča, da nije bilo grča bilo sada n3:0 a ne 2:1. Priča je besmislena, nolomanska glupa, da ga je Novak zgrčio, jer ga je izmučio, pa prvi set dobio Npvak nekako, drugi Alkatraz, posle 1:1 u setovima i 1:1 u gemovima, doživeo je povredu (pak je to povreda), kako je Novak mogao da ga zgrči kad su odigrana dva seta samo i još bilo 1:1. Ne, nego nije, psihički bio dobro pripremljen i sa 20 godina igrao je protiv prevekanog đeda, kojhi se ne odvaja od torbice "luj piton", kad ide u sobu za oporavak, putem napitka i šamanske molitve. I ovo da kažem: Novak je igrao fenomenalno, gledao sam noćas, mirno i bez opterećanja o rezultatu, reprizu meča, jedan od najboljih koji sam gledao, a dugo sam u tenisu, presudilo je to šta je Alkatraz imao mnogo bviše vinera, jer takav mu je stil igre. Novakovu odbranu mogao je da probije samo veliki igrač, koji i u 20. godini ima sve udarce, dok Novak nikada nije bio igrač na mreži, igrač voleja, drop ,šota ili smeča. Njegov stil je bi neviđena izdržljivost, upornost, zverski odnos prema žrtvi i publici, pa i sudijama, to je užasna prednost kad igru pretvoriš u borbu na život ili smrt, ali, svirci moji, već je pola tri, svemu dođe kraj.

Dejan

pre 1 godinu

Da su Noletu dali da bira RG ili Wbd u 2023 sta mislite sta bi izabro? Jeste Alkaras dobar al Novak ga je imao u šaci, malo je falilo da ga pobedi. Nije Alkaras toliko bio dobar sada kolko je Nole bio loš. Pravio je mnogo grešaka. Realno teži su mu mečevi bili protiv Nadala nego ovaj sada. Biće sve teže i teže jer ga gaze godine al mislim da će Noleta ovo sada još više da motiviše. Ako misli da sačuva rekorde, moraće ovog malog da zaustavi nekako

Zevs

pre 1 godinu

NOLE je izgubio zato sto je pravio pocetnicke greske, a to se u finalu ne prašta.
Prvo u tai-brejku pri vođstvu 6:5 tri puta bekhendom šalje loptu u mrežu, u jednom gemu pri vodjstvu 0:40 dozvoljava Alkarazu da se izvuče umesto da ga brejkne, u petom setu šalje volej u mrežu umesto da ga brejkne, puno je to odlucujucih gresaka, nije ni čudo sto je izgubio, SAM je SEBE POBEDIO

borg

pre 1 godinu

Da je prejak ovo bi mu bio treci GS ove godine. Ovako Nole ima dva GS, a Carli jedan. I da osvoji US Open bice izjednaceni. Daleko je mali od toga da bude prejak!

Hm

pre 1 godinu

Novak je odigrao odlicno prvi set,a onda... kao da je stao. Samo on zna da li je bila u pitanji "glava", fizicka sprema, godine, ili nest sasvim drugo... I da li ce to moci da prevazidje...

Vlad

pre 1 godinu

Nikad Alkaraz neće biti nivo Novaka, Rade i Federera, sada je u naletu, a dobio je Novaka zbog neverovatnih grešaka koje je GOAT napravio. Trebalo je biti 3:0 ili 3:1 za Novak da nije izgubio onako glupo tajbrek. Ali to je sport, ide se dalje.
Drugo, ako se susretnu na US Openu videćemo svi ko je i dalje kralj teniskih terena. Mali je odličan ali i euforičan,a to bi onda bilo rečeno ovako:ko visoko poleti nisko padne... ne mora, da bude al i može. Verujem da Novak iduće godine koja će biti vrhunac njegove karijere verovatno uzima 8. Vimbldon i pre toga AO, i verovatno RG, na USO ne mora ni da ide, do tada će već imati ovaj USO i tri u sledećoj godine GS titule, što je ukupno 27, te tako može ladno da se povuče sa tura kao najveći svih vremena s brojkom 27 GS titula, malo li je?

damir

pre 1 godinu

Da covek nije gledao i procitao ovaj naslov pomislio bi daje Djokovic izgubio 3-0 :) ja cu samo reci ako je Federer u 37. godini mogao da osvoji 2GS, radovacemo se mi titulama na GS Novaka jos bar 4 puta

pera

pre 1 godinu

(Objektivnost, 18. jul 2023 10:32)

Nole ce odlaskom u penziju zatvoriti ERU kao GOAT.Onda pocinje NOVA ERA.
Tenis ce imati DVE ERE. Pre i posle Noleta.

dejan

pre 1 godinu

kada se pojavio na seniorskoj sceni, Novakov tim je morao da prepozna da za duel sa ovakvim gladijatorom u svakom smislu,moraju Noleta da spreme dugorocno , da ga ojacaju fizicki tj kondiciono da moze da izdrzi obakav tempo za koji sam 100% siguran da je neki novi nivo tenisa, kao kada Evropski kosarkas ode u NBA..,naravno Noletova mentalna snaga i plasticno razmisljanje je apsolutno takodje nesto sto niko nije imao i nema sem njega i dalje,ali mora da ima fizicku podlogu. mislim da su podcenili Alcaraza i nisu ga pripremali a mozda se i on opustio ipak ima 23grandslama i 36god..nista ne rreba zamerati hvala mu na svemu do sad,ali ako ce u ring protiv teskasa..moze da zada neki udarac na genijalnost ..ali ako dobije udarac..pa i vise njih tesko se vraca u mec..
morace bolje da se spremi ..nema sale

Marina

pre 1 godinu

Ma, može da priča ko šta hoće, ali godine imaju veze ma koliko teniser bio spreman. Alkaraz je mlad, tek stasao momak pun snage, elastičnosti i izdržljivosti. Novak je stariji od njega više od polovine njegovih godina. To mora da ima razlike. Nole je još uvek najbolji, naš ponos i to će i ostati. U analima tenisa ostaće zabeležen kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji, svih vremena. U našim srcima ostaće zabeležen kao neko ko nam je godinama unosio radost i ponos u život.

Bojan

pre 1 godinu

Novak treba da nađe dobru izlaznu strategiju za kraj karijere. Ne treba da sluša hvalospeve o sebi i podleže huškanju navijača. Pitanje je samo da li razume pravila biologije da bi se sa njima uskladio.

Ikan

pre 1 godinu

Sa ovakvim načinom igre odnosno trošenja nisam siguran koliko Alkaras može da ide daleko,da, trenutno igra fantastično ali voleo bih da ga vidim za petnaestak godina u kakvom stanju će biti.Nezaboravite u mnogim sportovima je bilo igrača koji su na početku svojih karijera obećavali pa se sve svelo na prosečnost!Da je Đoković Anglosaksonac već bi bio besmrtan...ovako samo da nije Sloven.Došao dečko do druge titule i odmah euforija.Iskreno,biće problema sa njegovim zdravljem,jer drugačije ne zna da igra,verujte mi....

slavisa

pre 1 godinu

Dobice ga Novak mozda vec na US Openu ali svakako u ovoj generaciji igraca nema ko da ga dobije jedno Novak koji je mnogo stariji dok je Nole imao Federera,Nadala i Mareja iz najboljih dana uz Delpotra i jos ponekog koji su bili sposobni da dobiju najbolje ovaj nema ozbiljnog protivnika medju svojom generacijom igraca sto je sramota nesto slicno se desilo i Federeru odlaskom Samprasa dok se nepojavi a pitanje dali ce se pojaviti jos neko da moze parirati Alkarasu sa zavrsetkom Novakove karijere ima lako Spanac da uzme i kalendarski slem bas je losa generacija iza Novaka i ima jos da se nagledamo meceva Alkarasa i Novaka u svim finalima na grandslemova.

Djole_Kg

pre 1 godinu

Sećam se kad su Bornu Ćorića dok je bio veoma mlad predstavljali kao budućeg svetskog No1. Jeste da je imao talenat ali se treba poklopiti i druge stvari što ovaj momak očigledno ima. Sad uporedite šta je Borna uradio sa svojih 20 godina a šta ovaj...

Ezel Bayraktar

pre 1 godinu

Dovoljan je zadnji gem , lob , volej i drop shot . Treba li još da napišem da je imao duplo više vinera ? Teško je biti realan .

Indy

pre 1 godinu

Nesporno je dečko veliki talenat i vrlo je verovatno da će rušiti Novakove rekorde. Ali ja ne vidim da će u skorije vreme da bude rivalstava kao za vreme Velike trojke. Alkaraz se bukvalno prošetao do finala dva poslednja GS i tamo ga je namučio 16 godina stariji teniser. Federer je slično uradio na Vimbldonu 2001. ali Sampras je "samo" 10 godina stariji od njega. Dobro je da je tenis dobio ovakvog igrača, ali izgubio je čar velikih mečeva.

Chris Jackson

pre 1 godinu

Meni je fascinantno da je Novak i sa onakvom realno slabijom igrom od one koju smo ocekivali i bez servisa vrlo lako mogao i dobiti ovaj mec iako je Alcaraz igrao stvarno sjajno, malo vise koncentracije na vaznim loptama i lako je moglo biti cak i 3:0, imam utisak da je Novak malo potcijenio Alcaraza kao i svi mi, svi smo mislili-samo da se docepa petog seta i to je to s obzirom na ogromnu razliku u iskustvu jednog i drugog ali onaj smec u mrezu na breeak loptu je definitivno prelomio mec, sitnice su odlucivale sto se vidi i po statistici i broju osvojenih poena, izjadnaceni su gotovo u svemu.

C he

pre 1 godinu

Novak je dobro počeo meč,ali od drugog seta je neobjašnjivo počeo da igra pod pritiskom.Čak i u takvom stanju imao je šanse da meč završi sa 3-0.Mora malo da sredi psihu pred New York,i biće sve u redu.Uvek se vraćao posle ovakvih poraza,biće tako i sada.

vukica

pre 1 godinu

Nije bitna sama pobeda, Alkaraz jednostavno igra tenis da je to uživanje za gledati, dok se to nažalost za igru Novaka više ne može reći, dovoljno je bilo gledati servis na finalu

Sou Biznis

pre 1 godinu

Da bi smo mogli proglasiti najboljeg svih vremena, moracemo sacekati da Alkaraz zavrsi svoju karijeru.
(Objektivnost, 18. jul 2023 10:32)

A ako se pojavi neko kao Alkaraz za 5 godina? Novak je najbolji!! GOAT! Kad ovaj predje 15GS i sve zavisi ako i kad ih predje onda moze da se uzme polako u razmatranje pod uslovom da to bude pre 31,32 godine...

Stamina Ja

pre 1 godinu

Što volim kad ovako posle tri meseca već počne da se govori kako će neko postati najveći,kako Nole može u penziju,slušam onog izlapelog Bekera,koji Novaka sahranjuje već pet godina.Tri finala,dve titule.Očigledno umor sustigao.Videćemo US open.Nole uzima još dva tri sigurno.A za malog ćemo videti. Povrede,krize,slava,pritisak.

g

pre 1 godinu

Većina je mislila da Alkaraz dobija na RG, ćorak, većina je mislila da Novak dobija na Wimbldonu, ćorak, većina će misliti da Alkaraz dobija na US openu, opet ćorak

TurboNator

pre 1 godinu

Dovoljan je zadnji gem , lob , volej i drop shot . Treba li još da napišem da je imao duplo više vinera ? Teško je biti realan .
(Ezel Bayraktar, 18. jul 2023 09:22)

Da - Novak nije bas igrao dobro. I - opet zamalo da dobije drugi set i da prevagne...ili da iskoristi onu sansu u petom.

Na kraju krajeva - 168:166 u poenima za Alkaraza - svega DVA poena vise. Samo servis da je 'isao' Novaku bolje i eto pobede (najverovatnije), ali naravno, ko zna...

Svaka cast Alkarazu, ali rano je da otpisemo Novaka - pod uslovom da je motivisan.

Lendl

pre 1 godinu

Ajde šta je Alkara jak,sve ukazuje na to da se Rafa sprema da uzme petnaesti RG. Da se izjednači sa Novakom,a i olimpijske igre se igraju na istim terenima.

Sou Biznis

pre 1 godinu

Svima koji navijamo za Novaka i njemu samom da su ponudili pola od ovoga sto je uradio, prihvatio bi da ne trepne! Ovo vec odavno dosta! Prestici Nadala i Federera, Spanskog Bika i Svajcarskog Maestra? To moze samo GOAT! Veliki si Novace, veeeliki!

Beobrad

pre 1 godinu

I opet po ko zna koji put zlurede neznalice otpisuju Novaka, a ja vam opet kazem da ce Novak osvojiti jos 3-5 Grend slem titula, bio tu Alkaraz ili ne
I ooet kao i mnogo puta do sada cu vas podsetiti sta ste lupetali i koliko pojma nemate ko je Novak Djokovic, kakav je to sampion i kakav covek.

Sou Biznis

pre 1 godinu

bolji je Alcaraz od Novaka... kad je Novak imao 20 godina nije igrao ovako dobro... a Alcarz dobija novaka na travi sa 20.godina... i roland garos velika sreca za Novaka jer ne moze da.dobije vise na sljaci
(Malisor, 18. jul 2023 12:29)

Znaci bolji je i od Federera i od Nadala? Nadal je tek sa 22 uzeo W a Federer je tek sa 22 uzeo prvi slem...

Stevan

pre 1 godinu

Polako ljudi jeste Alkaraz prejak i verovatno glavni favorit na narednim GS turinirima ali u naredne dve godine Novak (mozda i podjednake sanse) ima itekako sanse da se domogne još kojeg trofeja. Zaboravljate kako je npr Federer delovao otpisano kada ga je Nadal 2008 surusio u njegovom kravljevstvu ili posle suza 2009 na AO (a onda volšebno uze RG te iste godine koji je samo mogao da sanja), kako je Nadal izgledao 2015 i 2016... prakticno su bili otpisani pa obojica u 2017 i 2018 uzese po 2/3 gs usled Novakovog odsustva. Takodje i Alakarz moze pasti u formi, moze biti povredjen, moze ga neko eliminisati.. itekako je on ranjiv a iskreno verujem da ga i Novak moze nadigrati na bilo kojoj podlozi samo ako se poklope kockice. Ono sto Novak mora da poradi jeste mentalna snaga....da zaista nema čega da se plasi niti da se boji neuspeha.. on je sve postigao i GOat je a ako dobije jos koji put ovog talentovanog i izvarednog klinca to je samo plus. Koliko god Novak bio gmentalna gromada, mnogo puta ga je pritisak i mentalna blokada kostala titula (Wawrinka, Marej, Nadal vise puta, pa i ovaj WIMBLD). Očekujem od Novaka 25+ GS i onda zasluzena penzija :)

La pepe

pre 1 godinu

Pa nije ni Nole supermen. Niko nije uspijevo osvajati bukvalno sve i drzati formu konstantno sve ove godine. Novak je svejedno jedini teniser koji je osvajo sve turnire iz serije 1000 i sve grenslemove najmanje dva puta. Ovo sad sto osvaja je samo plus. On je vec ziva legenda GOAT. Neka nam je ziv i zdrav!

AC

pre 1 godinu

Novak Federer i Nadal su upropastili desetine teniskih karijera. Maltene niko nista nije osvajao zbog njih trojice, u nekoj zaviddnijiloj meri. Mari je osvojio malo vise. Sve ostalo unakazene karijere.
Ako Alkaraz nastavi napredovati a pored sebe ne bude imao konkurenciju kao Novak Nadala i Federera, u tom slucaju Alkaraz obara sve rekorde. Taj ce do tridesete godine imati 30 slemova

Pedja from the block

pre 1 godinu

Čovek sa 37 godina može fizički da igra top topova. Znam po sebi. Bavio sam se sportom uvek. I atletikom, i rekreativno. Sa 37 godina mogao sam snažno brzo i eksplozivno da istrčim sprint, kao sa 25 godina. Primeri Linforda Kristija koji je ceo život bio sprinter, a najbolji rezultat od 9,87 je istrčao sa 34 ako se ne varam, dovoljno govori. Dakle pričamo isključivo o fizičkim mogućnostima. Dakle Novak i po tom pitanju u ovim godinama može bez problema fizički da se nosi sa dečkom od 20 godina. Da ga nadjača u snazi i izdržljivosti. Psiha je veći problem za Novaka uprkos iskustvu. Ne zato što Novak nije tu čvrst, znamo da jeste. Nego zato što je ovaj mali gladan uspeha. Psiha mu vri. I postaje to ključno. Novak koliko god da jeste motivisan, ipak je mnogo puta osvajao sve. U ovakvoj konstelaciji očekujem još mnogo epskih mečeva njih dvojice.

007

pre 1 godinu

Posle agonije u Australiji evidentan je nedostatak fizicke kondicije i konstantna jacina udarca kod Novaka. To se videlo i u mecevima sa Medvedevom gde je bukvalno bio pred kolaps cak i kad je pobedjivao. Prosta logika je da covek od 36 godina treba vise da trenira od 20 godisnjaka, a ne manje. Novak ne trenira dovoljno. To se vidi. Nema onaj kontinuitet od ranije i zato mu igra zavisi od toga kakav mu je dan. Ne znam dali igra na US Open. Ako igra, videcete da ce sada celo leto da odmara, da putuje i pocece sa treninzima dan pred US Opena. Jednostavno nije posvecen kao ranije.
I ovo pisem kao njegov najveci navijac i neko ko ce teze prezaliti ovaj poraz i od njega samog.

Medison

pre 1 godinu

Da filozofer ponovo nije filozofirao u meču, već prosto čvrsto, muški odigrao, i na set loptu u taj brejku 2. seta častio klinca, već ga otresao 3-0, ne bi sad hvalospeve pisali o njemu.

vukbg

pre 1 godinu

I mali ce ko ostali sto su nadolazili da propadne. Zivi bili pa videli. A,Novak je ovaj put sam sebe pobedio,svojim greskama. Idemo dalje ,po no e titule.

MILENA

pre 1 godinu

Kao da namjerno svi prećutkuju osnovnu poražavajuću čunjenicu, nevjertovatni generacijski jaz između dva glavna teniska rivala. Do finala Đoković se, sa izuzetkom Vavrinke (+2) , borio sa 5 dosta mlađih, a u finalu, u poređenju s njim, protivnik mu je bio neko ko je još po zakonima mnogih zemalja djete. Alkaraz je imao protivnike približnije po uzrastu, ali , s naglaskom na ljigavog Medvedeva, nesposobne. Ruku na srce, on nije ni protiv koga imamo nevjetovatnu nadmoć, ali nisu bili sposobni da ga zaustave. To je vrlo veliki problem za budućnost tenisa. Nema rivala.
Nisam gledala cijeli meč, čak ni kraj. Par puta su prikazivali Mareja u publici i bio je vrlo ozbiljan. Nije likovao ili nešti slično. Možda sam vidjela pogrešne momente, ali vjerujem da bi bilo prirodno da navija za svoju generaciju. Na mlađima svijet ostaje, ali tek kad im stariji prepuste vlast. Moraju je zaslužiti. Marej, sa svim svojim problemima, još je u stanju zadati muke mlađima od sebe, a tek koliko to može Novak Đoković. Mislim da ga Đokovićevi uspjesi dodatno motivišu.
Uvijek u potsvjesti imam misao, koja se potvrdi na ovakvim mečevima-Novak Đoković ništa lako ne osvaja, ali i ne gubi. Zato su sve njegove pobjede i više nego zaslužene, kao i pobjede njegovih protivnika nad njim.

Hvala na obajvi!

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Ja i dalje verujem da je Novak pobedio sam sebe, a ne da je ovaj mali nešto posebno. Novak odigrao ubedljivo najlošiji meč na Vimbldonu, a ovaj mali ga jedva dobio u pet setova. Novaku servisa nigde, a opet ga mali nije razvalio. Onda dođe peti set, Novak vodi jedan nula, ima 30:40 i najprostiju moguću balon-pokon-loptu koju da je spucao kako zna sa 2:0 Alkaras bi totalno pao. Ali, ne. Nole sa tri metra uspeva da pogodi mrežu iz najlakšeg mogućeg udarca. I tu je bio kraj, videlo se i u Đokovićevom pogledu. Mali se sa ivice ambisa podigao, ovaj se sigurno jeo u sebi kao nikad, tako da nije Alkaras uopšte bio dobar, jer da je Nole imao servis kao na ostalim mečevima osvojio bi Nole ovo sa 3:0 lagano.

sempervivum

pre 1 godinu

За тенис је поражавајуће што Алкараз нема конкуренцију (осим Новака). Жао ми је што је Новак поражен, јер би са 24 ГС сва дискусија о најуспешнијем била завршена.
Једноставно - Новак није био на 100%, очајно је сервирао и имао пуно несвакидашњих грешака, а Алкараз је био на највишем нивоу. Упркос томе резултат је био скоро егал. То значи да има шансе за реванш.

zoki

pre 1 godinu

Daleko su najgori ovi sto kao brinu za Carlitosa zbog stila igre. Kao to cemu mozda skratiti karijeru, a u sebi mole boga da tako bude.
Paćenici nolomanski.

Sabre

pre 1 godinu

Razlika između Alkaraza i Novaka je u tome što prvi ima dobrog psihologa a druga ga uopšte nema. Alkaraz Federera nikad ne bi pobedio, nikad.
(Mare, 18. jul 2023 10:13)

Hahaha, tako je. Kao sto ga ni Novak nije pobedio kada je posle plakao i pricao godinama da takve udarce na mec lopti igraju samo hazarderi, jer nije mogao da prihvati svoj poraz. Takodje i kao sto je Hurkaca razbio 0-6 u svom poslednjem setu na Vimbldonu.

MILENA

pre 1 godinu

Da nije povreda sad bi jurio Alkaraz vec golden slam ✨️
(RW#0, 18. jul 2023 11:03)

Povrijedio se prošle godine zbog stila igre. A da nije tako igrao, da li bi osvojio USO? Na RG ove godine nije ni stigao u finale. Nije ga spriječila poveda, nego Novak Đoković. Nije izdržao tempo ( tremu i strah mačku o rep).
A da Đoković nije imao probleme s laktom i ko zna s čum još 2016-17, sad bi imao olimpijsko zlato i bar 2 GS više. Da nije bilo korone, još bar 2-3 i ko zna koliko poena, pa Alkaraz možda još ne bi bio broj 1.
Toliko o tome da nije bilo ovo nego ono. Bilo je šta je bilo i sad je stanje ovakvo kakvo jeste. To je sport. Alkaraz ima samon 20 godina i bar 15 godina šanse da osvoji sve i svašta. Pitanje je samo da li on to može izdrzati.

VUK

pre 1 godinu

Vreme ne moze da se pobedi. Novi modeli su uvek bolji. Imaju u sebi istoriju + nadgradnju. Novak mora da bude ponosan na sebe i da mirno i dostojanstveno ode u legendu. Taj pritisak koji nosi sa sobom 20 godina, koji smo mu prvo mi iz Srbije nametnuli , a zdušno prihvatili i svi u njegovoj loži , da mora biti GOAT, vreme je da nestane. Taj pritisak ga gura u neke ružne događaje koji mu danas nikako ne priliče. Svađanje sa publikom, vređanjem trenera, lomljenje reketa i imovine organizatora turnira....To su tinejdžerske reakcije tokom puta na vrh. Danas , Novak je i dalje u samom vrhu. Ajde da ove 2,3 godine odigra rasterećeno i mirno. Osvojio je sve . Brejk loptu koju mu je u petom setu vetar vratio u teren i koju je zatim Novak bukvalno zakucao u mrežu , je signal od ruke koja se jedino pita. Vreme je da se opusti i uživa maksimalno.

Bojan

pre 1 godinu

Ma sve super,logicno dolaze mladji,"stariji" odlaze sa scene i tako je to sve normalno,smjena mora doci.
A Nole samo da napravi svoj tajming kada on misli da je najbolje da kaze zdravo tenisu i da zivi zivot lagano sa porodicom.
KO JE NOLE,STA JE URADIO,DA LI JE TREBAO JOS NESTO VISE,TO JE ISUVISE SMIJESNO DA BILO KO I POMISLI DA O TOME MISLI!
Jednostavno OGROMNO MU HVALA sve!!!

Gruja

pre 1 godinu

Sve se prelomilo na 1-1 u petom setu na onoj brejk lopti za Novaka. Bukvalno bi ga samo odrzao do kraja seta, ili mi mali pao i ranije, ali ok tako je on prosao sa Federerom 2019.god. Sve je to sport i sad pricati da je mali nesto silno bolji, pa pokazao je na svojoj podlozi u Parizu koliko je jos u principu mlad, tako da ima vremena...mozda i za Novaka, a mozda i za jos nekog od ovih klinaca.Jer ako mu se neko ne pridruzi od mladjih tenis nece niko ni gledati narednih godina.

Carlos Alcaraz Garfia

pre 1 godinu

Najbolji sam igrac trenutno. A uskoro cu postati i najveci igrac ikad i iza sebe ostaviti Rafu Nadala na drugom i Rozera Federera na trecem mestu.

BH Srbin

pre 1 godinu

Сада када се мало главе охладе можемо прихватити да је смјена на врху дошла да је Карлос најбољи. Колико ће ГС и седмица имати видећемо, али чини ми се да би га могла мало повреде спутати, гледајући тренутно. Новак на РГ је био у бољој форми него на Вимблдону. Тамо је, нпр. тајбрејкове разбаљивао, а овде на грешке противника

Влада

pre 1 godinu

Алкарас је одиграо одлично меч треба то рећи. Такође физички је доста јачи од Новака, бар тако делује када удара оне лоптице. Шта је пресудило у мечу, пре свега Новак није био на нивоу и доста је грешио, али и такав имао је своју шансу коју је пропустио. Сад би сви причали другачије да је онај смеч, који оначе Новак кроз целу каријеру најлошије изводи, отишао на право место. Дакле идемо на US.

equaliser3

pre 1 godinu

Što kaže Tony Nadal jedini igrač na svetu koji može da zaustavi Alkarasa je Nole. Prema tome Nole gde god da si s obzirom da nisi mogao da igraš u americi 2 godine...POBEDI !!!

Aca

pre 1 godinu

I na RG bi ga Alkaras pobedio da nije dobio one grceve
(patrijota, 18. jul 2023 11:21) # Link komentara


Misliš pobedio bi ga da nije izgubio? Savršen komentar,nema se šta ni dodati ni oduzeti

.

pre 1 godinu

Nema nista od njega, mali je izvikan, na Vimbldonu nema sanse, ne ume on na travi da igra, tipicni spanski sljakas, na ostalim GS nema nikakve sanse, igra dva seta i to je to, odmah pada, nema snage, uz'o mu Nolo noge, videce on kad mu Nolo dodje u finalu kako se igra.

ads

pre 1 godinu

Postoje samo dve opcije: ili ce ga ovo motivisati i naterati da se kolje sa malim jos godinu-dve-tri, ili nazalost penzija u 2024-oj...

ZORAN

pre 1 godinu

Novak-Znao sam da si jak na sljaci, na tvrdoj podlozi, ali ovo na travi je iznenadjenje.
Djokovic daje bolje analize od silnih novinara.

Top

pre 1 godinu

I još španci su dobili novu tenisku zvezdu a gde smo mi?
Pojavom Jelene,Ane,Novaka itd brdo i brdo dece otišlo da trenira tenis a evo toliko godina a mi nemao nikoga ko može do drugog kola nekog jaceg turnira a kamoli grend slema.
(Back in Black, 18. jul 2023 10:10)

Tenis je skup sport, šansa da uspeš i zaradiš je minimalna... to je bilo malo na bum zbog to troje u tom trenutku deca radije idu na fudbal i košarku.

Sanja

pre 1 godinu

Nijedan tekst od nekoga ko se stvarno razume u tenis. Sve sami vidovnjaci, ko ce koliko GS da osvoji, kada, kako, ko ce da se povredi, neko ce osvojiti GS koliko nema ni u 10 godina... Dajte bre neku strucnu analizu onoga sto je proslo, onoga sto smo vec videli, a ne 100 komentara koji predvidjaju buducnost.

Sou Biznis

pre 1 godinu

Razlika između Alkaraza i Novaka je u tome što prvi ima dobrog psihologa a druga ga uopšte nema. Alkaraz Federera nikad ne bi pobedio, nikad.
(Mare, 18. jul 2023 10:13)

Pretpostavke samo....mozda bi a mozda ne bi, to nikada necemo saznati. Evo ja kazem da Federer nikada ne bi pobedio Borga....glupost! Nagadjanja, vizije....nigde cinjenica!

Back in Black

pre 1 godinu

Propast muškog tenisa se ugleda na to da jedino teniser od 35 godina može da parira Alkarazu
Ovo ostalo sve neke labilne licnosti koje bljesnu pa nestanu isto kao u ženskom tenisu.
Postavlja se pitanje ko ce da zaustavi Alkaraza kada Novak ode u penziju.

I još španci su dobili novu tenisku zvezdu a gde smo mi?
Pojavom Jelene,Ane,Novaka itd brdo i brdo dece otišlo da trenira tenis a evo toliko godina a mi nemao nikoga ko može do drugog kola nekog jaceg turnira a kamoli grend slema.

Priprema

pre 1 godinu

Nivo raznih aspekata Novakove pripremljenosti je opao i da bi se ponovo podigao mora da počne ranije da se priprema za predstojeće turnire i da trenira više ukoliko uopšte želi da ima neku šansu za pobedu na turnirima na kojima Ačkaraz učestvuje. Veliki broj neiznuđenih grešaka, ponovljeni servisi i velike pauze u pripremi za njih jasno govore da mu je opala snažna izdržljivost ruku i ramenog pojasa i da se sa zamorom tih mišićnih grupa javlja i nemogućnost pariranja u egzekuciji udaraca kao i veći broj grešaka. S druge strane, Novakova superiornost u ,,nogama'' i opštoj izdržljivosti se takođe izgubila kao element koji je Novaku nebrojano puta dao odlučujuću prednost jer je Alkaraz i na tom planu na veoma visokom nivou. U prilog tome govori veliki broj nervoznih Novakovih reakcija koje se pripisuju psihološkoj pripremi ali najbolja psihološka priprema je ona koja odlaže zamor, a to je odlična fizička priprema koja ovog puta nije bila na najvišem nivou ni kada su ruke, ni kada su noge u pitanju.

MInistar Jović

pre 1 godinu

Postoje samo dve opcije: ili ce ga ovo motivisati i naterati da se kolje sa malim jos godinu-dve-tri, ili nazalost penzija u 2024-oj...
(ads, 18. jul 2023 08:40) Penzija u 2024 ne zvuči uopšte loše. Ako uzme još jedan GS, proba dogodine da uzme zlato na OI, slobodno neka stane sa 37 godina. Otići će kao najbolji, sa vrha. Poslednje što mu treba je da ga u 40, 41 šamaraju klinci, doći će i drugi posle Alkaraza.

beograd011

pre 1 godinu

Normalno da dolazi do promene i smene.Novaku je 36 a mladom Alkarazu tek 20 leta!
Novak ce sigurno osvojiti jos jedan GS,ali mene vise zabrinjava da ce Alkaraz vladati slicno kao Federer bez jake konkurencije jer koce ga pobediti!?
Cicipas,Medvedev,Rubljev,Fri,Beretini,Zverev,Rud,Rune su vec unisteni polako ali sigurno od strane Nadala i Novaka, i ukoliko Alkaraza mimodju povrede nevidim kako pomenuti ga mogu pobediti!
Kralj jos nije mrtav,videcemo na US Openu moze li se trgnuti ali kako je uzeo model Serene igranje ponekog turnira kao priprema za GS,tesko da ce to uspeti jer motiv je nestao.Normalno da se zasitio.Tesi me jedino da je postavio rekorde koje ce malo ko u buducoj istoriji,cak i Alkaraz oboriti!

PetarM

pre 1 godinu

A da li je jasno, da su meč, posle "povratka u igru", odlučila samo dva udarca (promašaja) Novaka . O čemu onda pričamo.. Rano je za "smenu" i još uvek puno toga zavisi od samog Novaka