Tenis 235

Utorak, 11.07.2023.

15:56

Đoković preokretom do Federera – prestigao idola, pa govorio o "pasjoj borbi" i ulozi favorita

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je pobedio Rusa Andreja Rubljova.

Ðokoviæ preokretom do Federera – prestigao idola, pa govorio o "pasjoj borbi" i ulozi favorita IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

235 Komentari

Sortiraj po:

sweswe

pre 1 godinu

Rubljov je navozao Noleta muski.Cini mi se da Nole presao duplo vecu kmtrazu, a na kraju Rubljov jedva na nogama a ovaj sve jace udara... kao kad nece vatra dok se restilj pece pa sve jaca i na kraju nema mesa a vatra jaca nego na pocetku... Mora neki mec on da odigra da nam iskida zivce, ali bolje sad nego sledeca 2... Kod Alkarasa ovakve greske skupo kostaju...
(zex1, 11. jul 2023 21:58)

Rubljov-3882 metara, Djokovic-3848 metara
...ili po poenu R-17,9 m/p, Dj-17,7 m/p...

Tobla

pre 1 godinu

Nije on spomenuo nikakvu ,,pasiju borbu'' kako vi to netačno navodite nego ,,borbu pasa'' (''dog fight'') što je sinonim za burbu dva lovca (aviona) na nebu. Ako bude igrao u finalu sa AlkaTrazom ovoga će opet uhvatiti grčevi. Već sam ranije u jednom komentaru objasnio zašto.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Kada ga čovek gleda prosto zaboravi da je polu-gladan, i da neće moći da plati infostan. Verovatno je To slučaj sa 80% naših ljudi, ali dobro. Nastavimo da pratimo svaki njegov meč i pomno pratimo svaki rekord koji je srušio. P.S. naravno, Ovo nema veze sa potpuno zasluženim uspesima koje je zaradio. Radi se o ljudima koji nemaju svoje živote, pa im je On neka zamena i kompenzacija.
(Милош Радунковић, 12. jul 2023
------
Interesantan pogled na sport i sportska takmicenja? A ja sam, do ovog trenutka bio ubedjen da je navijanje za svog takmicara sasvim normalna pojava, kao i da, u navijanju ucestvuju ljudi koji imaju svoje zivote, kao i oni sto ih nemaju. I Vi ste, cini mi se, od onih koji ne mogu da podnedu uspeh, novac i slavu Novaka Djokovica, samo ste taj svoj animozitet pokusali da upakujete u neki "sareniji omot".

GoranH

pre 1 godinu

Ne razumem zbog cega bi Englezi ili bilo ko MORAO da voli Djokovica? Svako ima svoj izbor, ne razumem sta tu nije jasno? Makar Djokovic imao 15 Wimbledona…
(boško, 12. jul 2023 06:51)

Ne moraju da ga vole al nije lepo što ga mrze, normalno ne treba generalizovati ne mrze ga svi englezi.

Roki

pre 1 godinu

Bosko

Tacno je da ne mora svako da ga voli, ali da mu ne ukazuju elementarno postovanje je stvarno sramno. Nebitno da li ima 23 GS titule ili nijednu.

Borkes

pre 1 godinu

U nedelju (ponedeljak) protiv izuzetnog servera a jučer protiv izuzetnog riternera. Rubljev je imao Bublika spremnog za 3:0 ali je svojom glupošču odveo taj meč u 5. set. Dakle Novak je igrao mečeve gde se nije mogao osećati nimalo komforno i opet je sve to završio relativno lako.
Jučer je iz aviona bila vidljiva činjenica da je Novak po vetru bar 30% lošiji igrač. Da li je to nešto podsvesno ili realno ali taj vetar mu unosi jako veliku nervozu u igru i totalno mu odvlači fokus. Nekako je Novak u nekim trenucima igrao prilično ziheraški tenis što mu nije svojstveno. Ali dobro to je sada iza njega i ja mislim da on očekuje SF sa velikim nestrpljenjem. Siner se bukvalno prošetao do SF igrajući protiv nedoraslih igrača. Ima on udarce na mestu ali mu je glava veliki problem. Videćemo...
Idemo dalje.

Зоран

pre 1 godinu

"Одушевљавају"! ме ови "стручњаци" за тенис који дају савете Новаку како да игра против овог или оног тенисера , који анализирају његове мечеве, куде његову игру, а никада у свом животу не да нису узели рекет у руке него нису ни присуствовало неком мечу уживо. Уместо да као право љубитељи тениса уживају што један наш тенисер исписује историју велики броју
коментатора бави се тривијалним
стварима. Више од 50 година пратим тенис и одувек сам маштао да неки наш тенисер освоји макар један Грен Слем, а онда се појави овакав човек као што је Новак, због разних паметњаковића престаћу да читам коментаре да ми не кваре лепоту и уживање у Новаковој магији.

Radovan Osamnaesti

pre 1 godinu

Kolko će da uzme 27+ grand slamova minumum, pa će onda filozofi da kombinuju kako je Federer igrao lepše i zato je GOAT, a i za nadalove 22 titule će već nešto da upakuju. Kako je lud, samo da ga drži motivacija - moći će i 30 da uzme. Bukvalno Lebron James tenisa, ali sa pokrićem u titulama.

boško

pre 1 godinu

Ne razumem zbog cega bi Englezi ili bilo ko MORAO da voli Djokovica? Svako ima svoj izbor, ne razumem sta tu nije jasno? Makar Djokovic imao 15 Wimbledona…

Miki

pre 1 godinu

Bio sam iznerviran sto nije smeo igrati Indianvels i i i Miami a na kraju je to ispalo kao pozitivna okolnost,Nije bio iscrpljen,onda je sljaku odigrao bez motiva sto se videlo da uppste nije bio ni zabrinut ali je sve istempirao da je dosao na RG kao masina,pocistio sve redom a nastavlja i ovde na kraju meca danas Rus je jedva stajao na nogama a cinilo se da Nole moze odigrati jos jedan ceo mec...

Милош Радунковић

pre 1 godinu

Kada ga čovek gleda prosto zaboravi da je polu-gladan, i da neće moći da plati infostan. Verovatno je To slučaj sa 80% naših ljudi, ali dobro. Nastavimo da pratimo svaki njegov meč i pomno pratimo svaki rekord koji je srušio. P.S. naravno, Ovo nema veze sa potpuno zasluženim uspesima koje je zaradio. Radi se o ljudima koji nemaju svoje živote, pa im je On neka zamena i kompenzacija.

vukica

pre 1 godinu

Na Wimbldonu je engleza koliko i u Beogradu pravih beograđana, preteruje se sa tim da publike ne voli Novaka, reakcije publike su nekad na situacije koje nemaju veze sa igracem

ребус

pre 1 godinu

Каже мој ћале од деведесет година: Само да не умрем док још Ноле игра, баш ми прија овај ‘стрес’.

Бинср

pre 1 godinu

Енглези који за себе држе да су империјални народ и тако покушавају да се понашају по свету у Новаку виде императора. С тим што су Енглези приучени од малих ногу да се тако понашају, а Новак је рођени император. Просто не могу да опросте неком тамо Србину што је император. Запамти народе мој, пао си кад ти колонизују дух. Кад оног ко те тукао заволиш. Кад оболиш од Стокхолмског синдрома онда си пао и нема назад. Е управо то Србима не могу да опросте. Слободу мисли, самоувереност, лакоћу постојања. Нису нам колонизовали дух као свима зато и имамо толико шампиона. Чувајмо то народе мој. Док бидемо то имали бићемо народ.

gao

pre 1 godinu

Mozda gresim, ali mi je delovalo kao da se Novak u cetvrtom setu tek "upalio" i razigrao, izgledalo je kao da bi bi mogao da igra jos 2-3 sata lagano. Ako je tako onda je to zaista zastrasujuce...

4k4.Dex

pre 1 godinu

Kako nije sramota ove da pričaju najgora konkurencija... pa nema Nadal 50 godina. Novakovo je godište ili godinu dana gore dole... Pa zašto ga nema da isprati Novaka? Zato što nije GOAT, eto zašto! Nije ni blizu i to se sada vidi. Raspao se kao deda i ne može da pobedi ni trenera svog dok Novak jede klince od 25 god za doručak. O čemu više da pričamo. Ne pričamo o različitim generacijama pa kao Novak pobeđuje neznalice. Nego je Nadala zakucao u bolnicu sa vamos tamos a federera poslao u penziju kao trećeg tenisera u istoriji i onako ga ponozio i bukvalno uništio na onom Wimbldonu.

chupavi

pre 1 godinu

Sada ima isto onoliko komentara koji nipodastavaju Rubljeva, koliko ih je bilo i prosle godine kada su se rugali Novaku da je osvojio Wimbledon na kojem Rusi nisu ucestvovali.

Nije vam lako, a bice jos teze.

47304

pre 1 godinu

Realno je da sam nerealan jer sam navijač a navijam za Noleta a vjerujem da je on taj vječni , nepikosnoveni najbolji ikad od svih koji su igrali tenis .

One priče o umjetničkom dojmu , dopadljivosti i slično biće zanimljive kada se za njih bude dodjeljivala nagrada a do tada . . .

N O L E B R O J 1.

zi

pre 1 godinu

Колико је оно понижавајуће што не стоји име земља из које играч долази. Стварно срамота!

Prevencija

pre 1 godinu

Mada se Vimbldon i igranje na travi smatraju tradicionalno jednim od najprestižnijih turnira vreme je da se linijske sudije zamene kompjuterom jer je veliki broj sudijskih grešaka koje mogu da utiču na rezultat. S druge strane, broj proklizavanja na (vlažnoj) travi koji se može videti u gotovo svakom meču, ozbiljno preti da izazove ozbiljne povrede kao što su istegnuća mišića tenisera. Zato smatram da je vreme da se nekom tehnologijom, makar i (zelenim) talkom učini nešto i po ovom ovom pitanju da bi se povrede preventivno sprečile...

posmatrac

pre 1 godinu

Sad 2 dana odmora za Noleta pa će se lakše igrati u polufinalu. Jer danas je uticalo što je sa Hurkačem morao da igra 2 dana, uzeo mu 2 seta i baš kad se Hurkač najbolji server kojeg sam ikad gledao se malo umorio, prekinuto i nastavljeno sutra dan da se Hurkaču povrati snaga u servu. Tako da je Novak igrao 3 uzastopna dana, i morao je protiv Rubljeva non stop da igra sa kontrolisanom energijom, kako bi mu ostalo snage za odlučujući set. Novaku servis odličan, štop volej odličan, Rubljev opasan protivnik ali samo zato jer je Novak juče morao na teren. Ali sad pošto ima 2 dana za odmor, u polufinalu će imati mnogo više opcija. A Sinner zna se udara jako i ne štedi se, kako vreme odmiče umaraju mu se ruke. Ne zna da igra odmereno kao Novak.

stice blame

pre 1 godinu

Meni je Nole uvek bio antipatican. Još kada sam video da ga Ceca veseli a on ruke uvis, bilo ki je jasno o čemu se radi. Za sirotinju i ne ostvarene nice uvek bitna zanimacija.

Vlada Sandviken

pre 1 godinu

U Norveskoj u pabovima i ameri i francuzi navijaju za rusa. Novak bog i batina, neverovatno sta je celom svetu uradio u mozgu, da bas svi navijaju protiv njega ali nemaju oni pojma sta je Novak zapravo. Ne mogu oni to ni malo da shvate, rokaj samo rokaj!

Realno

pre 1 godinu

Uzasna konkurencija u tenisu zadnjih 5-6 godina. Djokovic je vecinu GS osvojio posle 30.-te godine, kad je Federer ostario a Nadala i Mareja unistile povrede. Ovakve kao Rublov ce dobijati i sa 45 godina, to su cinjenice!

OptaAce

pre 1 godinu

-Osobe sa najviše GS mečeva u Open eri (od 1968.):
429 R. Federer
423 S. Vilijams
400 N. Đoković (353W-47L)
-Teniseri sa najviše 1/2 f GS u singlu u Open eri:
46 N. Đoković, R. Federer
38 R. Nadal
31 Dž. Konors
-Teniseri sa najviše GS pobeda u singlu protiv 10 najboljih protivnika na ATP listi (od 1973.):
66 N. Đoković
64 R. Federer
55 R. Nadal
-Teniseri sa najvećim % pobeda na W u Open eri:
92.7% B. Borg
90.1% N. Đoković (91/101)
90% P. Sampras
-Teniseri sa najviše GS pobeda u singlu nakon što su izgubili 1. set u Open eri:
46 N. Đoković
44 A. Agasi
42 R. Federer
-Teniseri sa najviše pobeda na W u singlu nakon što su izgubili 1. set u Open eri:
14 N. Đoković, B. Beker
13 M. Filipusis, I. Lendl
-Razlika između N. Đokovića i J. Sinera je 14 god i 86 dana, što je najveća razlika u godinama između 2 tenisera u 1/2 f W u Open eri.
Pozdrav.

kvisko

pre 1 godinu

Jos dve partije pa 24 GS u dzepu.
Napred majstore do zadnje kapi znoja, makar i dusa izasla na nos ako treba ali ovo osvojiti moras. Zbog sebe, zbog istorije, zbog dusmana, zbog raje sa Balkana, a posle idi odmaraj, uzivaj, lencari i sta ti sve na pamet padne.

DRAGAN

pre 1 godinu

LACOSTE je vec spremio opremu za Novaka sa
brojem 24. Zao mi je Kobija sto ovo nije docekao da vidi
kako Novak slavi sa njegovim zlatnim brojem 24.
IDEMO MAJSTORE ,
ARIZONA CEKA 24 GS I
8 TROFEJ NA CENTRALNOM TERENU GDJE JE SLAVNI FEDEX
DRZAO NESTVARAN REKORD. SVE JE SADA U
RUKAMA NOVAKA...

neo

pre 1 godinu

Siner je vec u fazonu uzivacu na terenu, idem sa jasnim planom itd, cim tako krenu.. Nema on sanse u glavi, nakon lose sezone i povreda mu je samopouzdanje i dalje klimavo, a ne da Novaka on izbaci, jos od prosle godine zna da mu ni dva seta prednosti nisu dovoljna. Nije imao top 50 protivnika ovde. Cao.

Vlado

pre 1 godinu

Mislim da je realno da Novak pored ovog osvajanja osvoji ovaj turnir i sledeće godine.To je realno, možda neće moći da osvoji sledece godine RG,ipak je to šljaka,ali može sada i sledece godine da uzme Wb,a može naravno Njujork ove godine i Melburn u januaru.Sad što je to 5-6 gs titula zaredom, nije bitno.

To bi bilo to

pre 1 godinu

Ne mogu da se otmem utisku da je Novak sledeća dva seta dozirao.Naravno ne želim da umanjim borbu i želju Rubljova,koji je odigrao nekoliko neverovatnih poena ali mi se čini da je Novak imao mnogo rezerve.Sve je to godinama skupljano iskustvo i kontrola potrošnje tela.Novo polufinale i mi kao,pa to je normalno.Kad malo razmislite, to je sve samo ne normalno da čovek sa 36+godina pravi ovakve rezultate a da to izgleda lagano.

MilanChe

pre 1 godinu

Sa ovakvom igrom neće ići protiv Alkaraza, moraće sve elemente igre da pojača, ali i "genijalnost" i inteligenciju da ne igra po šablonu nego i po principu "najbolje rešenje u datom momentu", po inspiraciji koja mu mora doći u hiljaditom delu sekunde.

zex1

pre 1 godinu

Rubljov je navozao Noleta muski.Cini mi se da Nole presao duplo vecu kmtrazu, a na kraju Rubljov jedva na nogama a ovaj sve jace udara... kao kad nece vatra dok se restilj pece pa sve jaca i na kraju nema mesa a vatra jaca nego na pocetku... Mora neki mec on da odigra da nam iskida zivce, ali bolje sad nego sledeca 2... Kod Alkarasa ovakve greske skupo kostaju...

Czv

pre 1 godinu

Pa kako da ga podnesu kada osvoji 24 i 8 wimbi, njihov idol i uzor nema više ni jedan rekord za sebe. Ostaće samo onaj umetnički, graciozni. Ali to se u tenisu ne ocenjuje već kako svi pevaju, rezultati

DRAGAN

pre 1 godinu

Kada Nole dobije ovakvog
razjarenog Rubljeva, ja
stvarno neznam ko moze uzeti titulu Noletu na
Wimbledonu.
Svaka cast velemajstore.
IDEMO NOLE sada na
Sinera pa onda veliko finale.

Goran

pre 1 godinu

"Da li je moguce da Englezi navijaju cak i za Rusa protiv Djokovica. Znaci njega zaista patoloski mrze". Ne prave oni razliku izmedju Srba i Rusa. Ali u Novaku vide Rusa koji nikad ne gubi. To je najveca nocna mora za njih.

Markson

pre 1 godinu

Dkokovića gotovo nigde ne vole ne zato što je Srbin nego zbog ponašanja na terenu i vrlo čestim svadjama sa publikom. Jako iritantno se ponaša. Ali zato se mora priznati da je on najbolji igrač svih vremena. Igrati tenis na takvom nivou i imati konstantno publiku protiv sebe a osvojiti tolike trofeje je zapanjujuće.

aloalo

pre 1 godinu

pa gde mu je servis. jel zaboravio kako se servisa. neverovatno sta je radio pred kraj treceg seta. da tako prestane sa servisom. to ne mogu da razumem. da psihicki tako stane, kad mora da odservira za set. ajde bre budiiiii seeeee i zavrsavaj to u cetvrtom setu. odose mi zivci skroz

Пјесник

pre 1 godinu

Велики Ноле великом Федереру за 5 дана избија последњи велики рекорд: 8 великих титула на Вимбледону и постаје највећи и најуспешнији тенисер који је играо у храму тениса...

zoran

pre 1 godinu

Đoković usao lagano u meč.
Daleko je ovo od najboljeg tenisa Novaka.... Đoković igra koliko mu treba.... Usudio bih se reći u 3 brzini i dobija....
Ućiće Nole opet u polufinale a ne mnogo potrošen energetski...
-Ovde jedino s kim može imati ozbiljan problem je Alkaraz....
Bez obzira sto je Nole dobio Alkaraza na Rolangarosu ovde može biti komplikovano.
Alkaraz je mlad teniser i broj 1 na listi ali nije najbolji dok ne pobedi Novaka na grenslemu i on to zna.
Biće silno motivisan a formi je želeće svima i sebi da se dokaže da može s Nolom....
-opet s druge strane Nole će želeti još jrdan Vimbldon i još jedan iskorak u istoriji... Godine ga sustizu i neće u budućnosti imati puno sansi... U zavrsnoj fazi karijere je Novak.... Bez obzira sto je kvalitet tu uspore noge, oslabe refleksi, telo se sporije regeneriše od umora... Ovo sto sada pruza u ovim godinama zaista sjajno

Bojan

pre 1 godinu

Novak ziceraski ceo mec, ceka gresku, Rublov ide po poen…ne volim takav Novakov tenis, uhvatim sebe u par navrata da navijam za Rusa zbog energije i zelje

nada

pre 1 godinu

Nole deluje umorno kao da se jos nije oporavio od duela sa Hurkacem.A publika tako da nagradjuje jednog rusa zaista nesvakidasnje.Samo da Nole pobedi pa neka odu kucama razocarani.

Onkel Dagobert

pre 1 godinu

Zbog čega stalno ponavljaju za svaki meč koliko je Novak puta pobijedio na centralnom terenu u Wimbledonu?!

Kakve to veze ima, jel igra na centralnom terenu u Wimbledonu ili na tamo nekom terenu u nekoj selendri u Šumadiji, po čemu se te pobjede vrednije?!

TurboNator

pre 1 godinu

Previše oscilacija u Novakovoj igri danas…

Ovakva igra nece proći u polufinalu a kamoli u finalu.

Evo na jedvite jade napokon završio treći set…

m

pre 1 godinu

Finale pre finala je bilo protiv Bublika, ni Siner ni Alkaraz nemaju šanse protiv Novaka, od Novaka zavisi a ne od njih, teniske neznalice prepoznaćete po mantrama koje su pisali i na RG pre polufinala.

lojpur

pre 1 godinu

Žao mi Rubljova... stvarno je kvalitetno igrao danas i mišljenja sam da je ovo najbolji meč ovogodišnjeg Vimbldona.

Novak mačka i najbolji igrač ikada... tako da Rubljov je još jedan igrač koji nema sreće jer Novak još uvek igra.

Bravo za meč obojici i čestitke Novaku na pobedi.

Stop tenisa

pre 1 godinu

Ne znam sta se i uopce igra tennis dok Novak igra...uzmi sve tenisace na kup osim Noleta, nek igraju koliko zele, daj pobedniku na kraju tanjiracu, poshalji Noxiju glavni pehar po DHL i to je to...ne znam dali ovi ostali uopce igraju istu igru kao i Novak??? 37 mu je godina bre, a bije vas sve za maksimum 27.5% snage, ostavite rekete i manite se tenisa dok je Noxi na touru

Dragana

pre 1 godinu

Nevjerovatno je koliko sam mirna i kad izgubi prvi set, kao da ga je dobio, toliko budemo uvjereni da ce pobijediti na kraju. Nismo svjesni kakvog sportistu imamo, ne znam samo odakle mu snaga da ih tako redom pobjedjuje.

MARKO

pre 1 godinu

Sta igra ovako mlako bez ideje? Udarci kao kod babe.
(Paradox, 11. jul 2023 18:46)

Bato dok ne ubaci u treću i četvrtu brzinu polako sta si se zaleteo sa kritikom hahahahah

m

pre 1 godinu

Neverovatno agresivni Novak u odnosu na prvi set, stvarno da se zapitaš šta mu je u glavi... Kao da je neki drugi teniser došao da igra drugi set, neshvatljivo...

borg

pre 1 godinu

Interesantno je kako su hejteri uvek najglasniji. Kada igra dobro-konkurencija nikada slabija,kada ne krene punim gasom-penzija! Sanse da Novak izgubi bilo koji mec na Vimbldonu su 10%. Daje mi nadu sto ogroman deo Srbije podrzava naseg najboljeg sportistu svih vremena!

insajder

pre 1 godinu

Gde su sad mišljenja ovih portal experata, stručne analize i komentari na “očajnu” igru Noloa? A da upravo vam je zapušio usta sa 1:6 u drugom, pa se ne čujete više… ;

Istočna RS

pre 1 godinu

Nebojša Višković iz prve pogađa ime prikazanog navijača na tribinama, a Novakovu igru zna bolje od Vajde i Gorana ha ha. Sportklub je to.
Idemoooooo Nole do 24.

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Sto trcis pred rudu polako gledaj meč do kraja hahahahaha
(MARKO, 11. jul 2023 19:12)
Oni samo tako mogu da se raduju, Pre kraja i to je godinama njihova sudbina.

War Inside My Head

pre 1 godinu

Novak izgleda odlučio kao pretprošle sezone,da nam vadi živce,sporiji ulazak u meč,pa onda pucanje iz svih oružja?!Te godine je,ako me sjećanje dobro služi,na RG i WB tri puta preokretao od 0:2 za protivnike,a mi navijači pod većim stresom nego li on?Evo ubrzao je,nadam se da neće četvrti dan uzastopno na teren?

Robert

pre 1 godinu

Ни секунде нисам сумњао да ће ово смарање отићи у 3. сет
(Lex, 11. jul 2023 16:53)

Smaranje Vam je jer nema nasih teniserki u zavrsnicama. A kad Natalija ili Olga igraju vec drugo kolo, ovde odmah pljuste pohvale kako su pokazale super igru, bla bla. Samo stvar perspektive. Ako neko napise da je dosadan ili los tenis, odmah ga poklope sa "a sta je tvoj uspeh u zivotu".

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

neverovatno, koliko stručnjaka koji nikada nisu uzeli reket u ruke... sve znaju i taktiku, servis i volej, forhend i bekend...

ljudi uživajte i opustite se... on sve udarce i taktiku zna bolje od svih nas zajedno...

napred Novače, uvek uz tebe...

banjaluka 1811

pre 1 godinu

"Najbolji" riterner u istoriji više nije u stanju da ikog brejkne i više nije u stanju da dobije set bez taj brejka. Čuveni "najbolji" riterner u istoriji tenisa.
(Rajs, 11. jul 2023 18:36) # Link komentara
Ma šta kažeš.Odgleda li ti drugi set?Brejka ni na vidiku,a ono 6:1 za Novaka.Kako bez brejka,majku mu?

TurboNator

pre 1 godinu

Nolo nam više nije u stanju da napravi brejk protiv bilo koga. Nije više u stanju da set dobije bez taj brejka.
(Kole, 11. jul 2023 18:38)

Kole - pogledaj rezultat… 5:0 u drugom za Noleta…

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Do sada vidjenom Alkaras osvaja wimbldon 1000000%
(Kiki, 11. jul 2023 19:34])

Isto pisali i za Rolan Garos.

Nole najviše voli kad ga otpisuju, kao svaki Srbin. Pa da im posle nabija na nos.

MARKO

pre 1 godinu

Kako igra loše, ni za 1/16 nije!!!
Pa zar 3 brejk lopte onako baca u aut?!
E moj Nole, šta si od sebe napravio.
Pa prvi ozbiljan protivnik i kraj.
(kopenhagen, 11. jul 2023 18:44)

Sto trcis pred rudu polako gledaj meč do kraja hahahahaha

Tinpu

pre 1 godinu

E a kakvi licemeri ovi zapadnjaci. Kao Nole igra dosadan tenis, bla bla, a ovi u Londonu malo po malo pa uzdisu na tribinama. Toliko dosadno igra da se stalno nesto iznenadjuju.

xyz

pre 1 godinu

Rubljov iznenadjujuce dobro riternira. Novak treba da mu salje vise lopte u backhand, da izbegava forehand Rubljova koji je jedan od najboljih na svetu. Ubaciti i vise slajsa.

Cane

pre 1 godinu

Majkumu, al omaših. Očekivao sam da ovo bude puno lakše nego sa Hurkačem. Ok, 1:1, kreće se od početka, drugi set je već bio ono što sam očekivao.

m

pre 1 godinu

Pa ovo je smešno, izgubi set i odmah krene da igra napadački tenis i napravi brejk, zašto mora da izgubi set - da bi na TRAVI krenuo da igra agresivan tenis, gde je tu "inteligencija", gde je tu glava, i "gromada".

Mnogo čudan lik, stvarno...

TurboNator

pre 1 godinu

Nolo nam više nije u stanju da napravi brejk protiv bilo koga. Nije više u stanju da set dobije bez taj brejka.
(Kole, 11. jul 2023 18:38)

Kole - pogledaj rezultat… 5:0 u drugom za Noleta…
(TurboNator, 11. jul 2023 19:07)

Alo Kole - evo brejk i u trecem… 3:2 za Noleta.

Kako ide ‘hejtovanje’?

drEtker

pre 1 godinu

Sta vam je strucnjaci, vidi se da se niko od vas nikada nije bavio bilo kakvim sportom..Sve ce doci na svoje, bolje danas pad forme nego u naredna dva meca.

veliki strumf

pre 1 godinu

Несхватљиво је да Новак константно шаље кратке лопте у Русов форхенд! Колико је само поена тако изгубио јер Еубљов стигне да одигра снажну дојагоналу. Уз то, Нолетов сервис јњ веома слаб - асева нема дуго, а готово ни сервис винера. Огроман проценат првих сервиса Рубљов лако враћа.

Stanje stvari

pre 1 godinu

Evo peti meč na ovom W i moram reći da Novak sjajno igra voleje.Prelepo kontroliše udarac i pokazuje da mu je to tajno oružje,za opciju B u igri.Rubljov dobro šiba forhende,videćemo koliko će izdržati.Lep meč.

Robin Hud

pre 1 godinu

Kazu ovi strani komentatori:

"Novak kaze da navijamo protiv njega, ali mi to ne radimo zato sto ga ne volimo, vec zato sto mislimo da je nepobediv pa navijamo za slabije da bi mec bio zanimljiviji."

gloria

pre 1 godinu

Kao i uvijek, Novak okreće meč a hejteri se onda ne javljaju idućih 48h, do iduće prilike za online pljuvačinu...Idemo Novače!

Bukowski

pre 1 godinu

Ne može bez drame ,pa to je strašno...umesto da samelje ovog žuću ,uvek daje šansu davljenicima da iznuruju i nas i njega !!!

m

pre 1 godinu

Tačno kako sam napisao, zbog svoje pasivne igre, a u odnosu na potencijal možemo slobodno nazvati kukavičke Novakove igre Rubljov pravi brejk, i to bez neke sjajne igre, realno nije morao ni da se oznoji. Novak nije zaslužio da osvoji prvi set, protiv Hurkača je postao agresivan tek kada je izgubio set, zato je i napravio jedini brejk u meču, evo izgubio je prvi set, Rubljov sa jednom prosečnom igrom osvaja prvi set, i Novak pasivan, uplašen, kukavički gubi prvi set.

Ako ne promeni stav na terenu i način na koji igra lagano gubi 3-0.

Pitam se da li ovaj komentator je neki licemer ili se jednostav no ne razume u tenis, ili se plaši da priča istinu.

Mandingo

pre 1 godinu

Nadam se da ce konacno krenuti sa njegovom igrom. Fali mi njegova superiornost koja lomi protivnika. Mora preduzeti nesto da krene, jer dosad nije na 100% na turniru. I ovaj mec je lose poceo. Nadam se da ce poceti njegov ritam kako treba.

bolji život

pre 1 godinu

Godine čine svoje,a možda se i zasitio svega...igra kao da jedva čeka da izgubi i ode na Bahame,Havaje ili gde već planira da letuje...

Realno

pre 1 godinu

Mohikanac 91,

Vasa vojska je porazena.Kako ono bese 20>17?Hahaha Fedal dvojac moze samo da sanja Novakove rekorde,vasi najgori kosmari su postali stvarnost.U nedelju gledate goata kako podize broj 24 ;)

veliki strumf

pre 1 godinu

Реално, Ноле се мучи цео турнир. Јуче је био баш очајан, данас нешто мање али слабо. Ритерн јако, јако лош, нема оштрије у ударцима, слабо се креће. Сервис исто слаб - у овом тренутку му је први сервис само 48%. Уз то, тврдоглаво игра Рубљову у форхенд пто је самоубиство. Имао је проблема у свим мечевима, против анонимуса играо тај брејкове. Игра му је далеко од нивоа од ранијих година на Вимблдону.

m

pre 1 godinu

Neverovatno kakav "akademski" tenis igra Novak, neverovatno koliko je pasivan, i to na travi, neshvatljivo, nema napadačkih bekhend paralela, nema jakih forhenda, i na drugi servis isto, nema jakih riterna, čak i ne pokušava da stvarno napadne, a najgore od svega je što ima potencijal za sve to, igra kukavički, i koristo samo 50, 60% svog potencijala, neshvatljivo...

MileR

pre 1 godinu

Nole gubi set, a letargični "Srbi" pljuju li pljiju.
Pa iako izgubi opet je najveći teniser svih vremena. Podršku treba dati kad gubi, lako je biti dobar u pobedi.

Realno

pre 1 godinu

Uzasno slaba poseta u oba cetvrtfinala

Nema vise rivalstava ubice i tenis i sav sport politicka korektnost medju sportistima

Fudbal ce ubije WAR

A tenis bezlicni igraci koji nemaju nista svoje

Cim se zavrsi era ovih starih asova tenis nece gledati vise ni uza familja

Napo Leon

pre 1 godinu

Realno Rubljev ima veće šanse protiv Noleta,nego što ih je imala Svitolina protiv Ige,ali je Ukrajinka, ipak, pobedila
Znači Novak mora krajnje ozbiljno da odigra da ne bi doveo u pitanje pobedu nad Rusom
(Napo Leon, 11. jul 2023 17:39)

1818

Ja vam rekoh,a vi lupajte minuse

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

Nema ništa od ovoga. To je to. Protiv Hurkača se nekako i provukao, ovde se vidi da glavom nije na turniru. Njegova klasična faza melanholije i malodušnosti.

Suljo

pre 1 godinu

Halo Mohikanac, bas si Mohikanac.Pa trebao si napisati da ce Siner
imati vise problema u finalu sa Alkarazom valjda!? Kad vec solis pa
posoli to do kraja! U, ala si alav.

Druid

pre 1 godinu

Ja da se pitam (a ne pitam se) razdvojio bih muski i zenski turnir, lepo 2 nedelje muski turnir pa kad oni zavrse zenski turnir i nema da cekas da neke dve zavrse da bi gledao tenis...
(Nedalm, 11. jul 2023 17:19)

Ja bih dodao jos samo da se razdvoje i novcane nagrade, pa da od karata koje zarade, muskarci i zene odvojeno, da se isplate nagrade. Tu bi se videlo prava ravnopravnost!

Vlad

pre 1 godinu

Kakv očajan tenis Novaka, Rubljev ništa nije pokazao, i opet osvojio set, kao da ga nema na terenu, bez žara, bez želje, bez strasti, tražimo tenisera u čoveku, izgleda da ga nema danas, idemo Rubi, što reče neko kukavica, 3-0.

matori

pre 1 godinu

@Upravo gledam mec Sinera i ne mogu da se otmem utisku koliko je dobar na ovom turniru. Dajem mu najvece sanse za osvajanje titule. Deluje nezaustavljivo. Bice Rubljovu pakleno tesko u polufinalu.
(Mohikanac_'91., 11. jul 2023 17:37)

eno Siner izgubio set... ima da se namuči da dobije 95. igrača na svetu...

Druid

pre 1 godinu

Kako odmice turnir, sve vise verujem da ga nece osvojiti. Nema te ostrine, kao sa AO i RG, gadjanja linija, agresivne igre. Mozda su i godine, ali Novakova igra je 70% proslogodisnja. Nadam se da gresim, ali sve vise verujem da ce, ako ne danas, ispasti od Sinera

blic

pre 1 godinu

Aj bolan koji crni Nolo, taj na vrhuncu karijere u najboljim teniskim godinama sa 25, 26, 27 godina nije bio u stanju da pobjedi na Slemu Wawrinku, Mareja, Nišikorija, Nadala na betonu, izgubio od Federera od 30 godina dva puta na Slemu. Ako nabrojane igrače tad u najboljim godinama u punoj snazi nije bio u stanju da pobjedjuje, kako očekujete da sad u ovim godinama pobjedjuje mlade lavove. Davno je taj propustio svoje šanse da ima 7, 8 GS više od Federera i Nadala.

vukica

pre 1 godinu

Komentator na RTS-u smarač prvog reda,
a sta se tice Novaka, nema vise lakih protivnika koliko god vecina bili prosecni
igraci, jednostavno ni Novak vise nije ono što je bio

dr.Roddick

pre 1 godinu

nolo do finala nijednog osvajaca GS za rivala, a mozda ni u finalu.

Pametnom dosta, sto se tice konkurencije, i vrednosti ove GS titule.

Rajs

pre 1 godinu

"Najbolji" riterner u istoriji više nije u stanju da ikog brejkne i više nije u stanju da dobije set bez taj brejka. Čuveni "najbolji" riterner u istoriji tenisa.

kopenhagen

pre 1 godinu

Kako igra loše, ni za 1/16 nije!!!
Pa zar 3 brejk lopte onako baca u aut?!
E moj Nole, šta si od sebe napravio.
Pa prvi ozbiljan protivnik i kraj.

Alex

pre 1 godinu

Osvojio je sto bi rekao narod ' i boga i oca '. Treba da pusti ruku pa sta mu fortuna dodeli danas . Tezak je raspored , nepredvidivo vreme , verovatno oseca i blagi umor posle Hurkaca . Vise bih voleo da uzme jedan U.S Open - nekako kao da su mu ostali duzni . ( mec za kalendarski slem , diskvalifikacija 2020 ., vise izgubljenih finala ).

Simke

pre 1 godinu

Novaku su ove teniserke dosle glave u poslednjih nekoliko dana :)....Bukvalno ceka cijeli dan da izadje na teren....Evo sad ove dvije kao iz inata igraju maraton i ne nazire se kraj meca.

Nedalm

pre 1 godinu

Ja da se pitam (a ne pitam se) razdvojio bih muski i zenski turnir, lepo 2 nedelje muski turnir pa kad oni zavrse zenski turnir i nema da cekas da neke dve zavrse da bi gledao tenis...

Slavisa V.

pre 1 godinu

Rubljov je vec izgubio cim je prepustio da Novak izabere da li ce prvi da servira. I naravno, izabrao je da servira. Ja ne mogu da razumem ljude koji su autsajderi i svaku, pa i najmanju sansu, treba da iskoristis da bi imao imalo nade. I ti je poklonis!

Rska

pre 1 godinu

Zasto smo osudjeni da na RTS-u gledamo tenis ida iskljucimo ton,zasto ne sklone vise ovog Mijajevica ili kako se vec preziva,smaranje do besvesti,ogadi ti covek gledanje tenisa...

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Upravo gledam mec Sinera i ne mogu da se otmem utisku koliko je dobar na ovom turniru. Dajem mu najvece sanse za osvajanje titule. Deluje nezaustavljivo. Bice Rubljovu pakleno tesko u polufinalu.

Vlad

pre 1 godinu

Bravo Svitolina, Svjatek je trebala ranije ispasti od Benčić, ali eto i ovo je na neki način pravedno. Svitolina sada igra najbolji tenis, možda i finale igra.

Napo Leon

pre 1 godinu

Realno Rubljev ima veće šanse protiv Noleta,nego što ih je imala Svitolina protiv Ige,ali je Ukrajinka, ipak, pobedila
Znači Novak mora krajnje ozbiljno da odigra da ne bi doveo u pitanje pobedu nad Rusom

JJ

pre 1 godinu

Zašto nikada ne stave žene posle muškaraca.Verovatno bi broj gledalaca otišao kući
(Gale, 11. jul 2023 16:53)

Za razliku od čitalaca ovog sajta, publika na Vimbldonu ne oseća mržnju prema ženskom tenisu. Dok smo imali relevantne teniserke, nisu se pisali ovakvi komentari, sad kad se gleda samo Đoković, odmah je ženski tenis krš. Logično je da ženski meč ide kao prvi, zato što kraće traje, ne može da ode u pet setova. Ženski turnir se završava u subotu, i bitnije je da ne dođe do nekog odlaganja.

samo kazem

pre 1 godinu

Nole je trenutno najbolji srpski sportista.
Svaka cast Jokicu na osvojenom NBA prstenu ali Nole nas je odavno navikao na najvece uspehe u tenisu.
Danilovic: Jedno vreme sam ja bio najbolji

Olja

pre 1 godinu

E, više i ta Švjontek!
Treći put. Valjda će završiti do 21 sat pa da Nole komotno može da igra do ponoći, odnosno 23 sata po njihovom i nastavi sutradan. Kako god, do pobjede je!

Igor

pre 1 godinu

Neverovatna Švjontek od 1-4 u tajbrejku odigrala zaista šampionski. Nema šta kao i u meču s Benčić od praga poraza preokreće. Šampionski mentalitet iako nema najbolju igru za travu, ona će se naosvajati slemova i slemova na šljaci i betonu.

sasa the king

pre 1 godinu

Klasika, kada cekamo Noleta, moraju u tri da igraju…pa da je bilo 5:0 i 40:0 u drugom, ova bi preokrenula. A dosadno za gledanje katastrofa!

To bi bilo to

pre 1 godinu

Ne mogu da se otmem utisku da je Novak sledeća dva seta dozirao.Naravno ne želim da umanjim borbu i želju Rubljova,koji je odigrao nekoliko neverovatnih poena ali mi se čini da je Novak imao mnogo rezerve.Sve je to godinama skupljano iskustvo i kontrola potrošnje tela.Novo polufinale i mi kao,pa to je normalno.Kad malo razmislite, to je sve samo ne normalno da čovek sa 36+godina pravi ovakve rezultate a da to izgleda lagano.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Do sada vidjenom Alkaras osvaja wimbldon 1000000%
(Kiki, 11. jul 2023 19:34])

Isto pisali i za Rolan Garos.

Nole najviše voli kad ga otpisuju, kao svaki Srbin. Pa da im posle nabija na nos.

zoran

pre 1 godinu

Đoković usao lagano u meč.
Daleko je ovo od najboljeg tenisa Novaka.... Đoković igra koliko mu treba.... Usudio bih se reći u 3 brzini i dobija....
Ućiće Nole opet u polufinale a ne mnogo potrošen energetski...
-Ovde jedino s kim može imati ozbiljan problem je Alkaraz....
Bez obzira sto je Nole dobio Alkaraza na Rolangarosu ovde može biti komplikovano.
Alkaraz je mlad teniser i broj 1 na listi ali nije najbolji dok ne pobedi Novaka na grenslemu i on to zna.
Biće silno motivisan a formi je želeće svima i sebi da se dokaže da može s Nolom....
-opet s druge strane Nole će želeti još jrdan Vimbldon i još jedan iskorak u istoriji... Godine ga sustizu i neće u budućnosti imati puno sansi... U zavrsnoj fazi karijere je Novak.... Bez obzira sto je kvalitet tu uspore noge, oslabe refleksi, telo se sporije regeneriše od umora... Ovo sto sada pruza u ovim godinama zaista sjajno

Goran

pre 1 godinu

"Da li je moguce da Englezi navijaju cak i za Rusa protiv Djokovica. Znaci njega zaista patoloski mrze". Ne prave oni razliku izmedju Srba i Rusa. Ali u Novaku vide Rusa koji nikad ne gubi. To je najveca nocna mora za njih.

kvisko

pre 1 godinu

Jos dve partije pa 24 GS u dzepu.
Napred majstore do zadnje kapi znoja, makar i dusa izasla na nos ako treba ali ovo osvojiti moras. Zbog sebe, zbog istorije, zbog dusmana, zbog raje sa Balkana, a posle idi odmaraj, uzivaj, lencari i sta ti sve na pamet padne.

nada

pre 1 godinu

Nole deluje umorno kao da se jos nije oporavio od duela sa Hurkacem.A publika tako da nagradjuje jednog rusa zaista nesvakidasnje.Samo da Nole pobedi pa neka odu kucama razocarani.

DRAGAN

pre 1 godinu

Kada Nole dobije ovakvog
razjarenog Rubljeva, ja
stvarno neznam ko moze uzeti titulu Noletu na
Wimbledonu.
Svaka cast velemajstore.
IDEMO NOLE sada na
Sinera pa onda veliko finale.

Vlada Sandviken

pre 1 godinu

U Norveskoj u pabovima i ameri i francuzi navijaju za rusa. Novak bog i batina, neverovatno sta je celom svetu uradio u mozgu, da bas svi navijaju protiv njega ali nemaju oni pojma sta je Novak zapravo. Ne mogu oni to ni malo da shvate, rokaj samo rokaj!

Dragana

pre 1 godinu

Nevjerovatno je koliko sam mirna i kad izgubi prvi set, kao da ga je dobio, toliko budemo uvjereni da ce pobijediti na kraju. Nismo svjesni kakvog sportistu imamo, ne znam samo odakle mu snaga da ih tako redom pobjedjuje.

Czv

pre 1 godinu

Pa kako da ga podnesu kada osvoji 24 i 8 wimbi, njihov idol i uzor nema više ni jedan rekord za sebe. Ostaće samo onaj umetnički, graciozni. Ali to se u tenisu ne ocenjuje već kako svi pevaju, rezultati

Stop tenisa

pre 1 godinu

Ne znam sta se i uopce igra tennis dok Novak igra...uzmi sve tenisace na kup osim Noleta, nek igraju koliko zele, daj pobedniku na kraju tanjiracu, poshalji Noxiju glavni pehar po DHL i to je to...ne znam dali ovi ostali uopce igraju istu igru kao i Novak??? 37 mu je godina bre, a bije vas sve za maksimum 27.5% snage, ostavite rekete i manite se tenisa dok je Noxi na touru

lojpur

pre 1 godinu

Žao mi Rubljova... stvarno je kvalitetno igrao danas i mišljenja sam da je ovo najbolji meč ovogodišnjeg Vimbldona.

Novak mačka i najbolji igrač ikada... tako da Rubljov je još jedan igrač koji nema sreće jer Novak još uvek igra.

Bravo za meč obojici i čestitke Novaku na pobedi.

DRAGAN

pre 1 godinu

LACOSTE je vec spremio opremu za Novaka sa
brojem 24. Zao mi je Kobija sto ovo nije docekao da vidi
kako Novak slavi sa njegovim zlatnim brojem 24.
IDEMO MAJSTORE ,
ARIZONA CEKA 24 GS I
8 TROFEJ NA CENTRALNOM TERENU GDJE JE SLAVNI FEDEX
DRZAO NESTVARAN REKORD. SVE JE SADA U
RUKAMA NOVAKA...

Пјесник

pre 1 godinu

Велики Ноле великом Федереру за 5 дана избија последњи велики рекорд: 8 великих титула на Вимбледону и постаје највећи и најуспешнији тенисер који је играо у храму тениса...

Vlado

pre 1 godinu

Mislim da je realno da Novak pored ovog osvajanja osvoji ovaj turnir i sledeće godine.To je realno, možda neće moći da osvoji sledece godine RG,ipak je to šljaka,ali može sada i sledece godine da uzme Wb,a može naravno Njujork ove godine i Melburn u januaru.Sad što je to 5-6 gs titula zaredom, nije bitno.

OptaAce

pre 1 godinu

-Osobe sa najviše GS mečeva u Open eri (od 1968.):
429 R. Federer
423 S. Vilijams
400 N. Đoković (353W-47L)
-Teniseri sa najviše 1/2 f GS u singlu u Open eri:
46 N. Đoković, R. Federer
38 R. Nadal
31 Dž. Konors
-Teniseri sa najviše GS pobeda u singlu protiv 10 najboljih protivnika na ATP listi (od 1973.):
66 N. Đoković
64 R. Federer
55 R. Nadal
-Teniseri sa najvećim % pobeda na W u Open eri:
92.7% B. Borg
90.1% N. Đoković (91/101)
90% P. Sampras
-Teniseri sa najviše GS pobeda u singlu nakon što su izgubili 1. set u Open eri:
46 N. Đoković
44 A. Agasi
42 R. Federer
-Teniseri sa najviše pobeda na W u singlu nakon što su izgubili 1. set u Open eri:
14 N. Đoković, B. Beker
13 M. Filipusis, I. Lendl
-Razlika između N. Đokovića i J. Sinera je 14 god i 86 dana, što je najveća razlika u godinama između 2 tenisera u 1/2 f W u Open eri.
Pozdrav.

zi

pre 1 godinu

Колико је оно понижавајуће што не стоји име земља из које играч долази. Стварно срамота!

samo kazem

pre 1 godinu

Nole je trenutno najbolji srpski sportista.
Svaka cast Jokicu na osvojenom NBA prstenu ali Nole nas je odavno navikao na najvece uspehe u tenisu.
Danilovic: Jedno vreme sam ja bio najbolji

Tinpu

pre 1 godinu

E a kakvi licemeri ovi zapadnjaci. Kao Nole igra dosadan tenis, bla bla, a ovi u Londonu malo po malo pa uzdisu na tribinama. Toliko dosadno igra da se stalno nesto iznenadjuju.

47304

pre 1 godinu

Realno je da sam nerealan jer sam navijač a navijam za Noleta a vjerujem da je on taj vječni , nepikosnoveni najbolji ikad od svih koji su igrali tenis .

One priče o umjetničkom dojmu , dopadljivosti i slično biće zanimljive kada se za njih bude dodjeljivala nagrada a do tada . . .

N O L E B R O J 1.

Nedalm

pre 1 godinu

Ja da se pitam (a ne pitam se) razdvojio bih muski i zenski turnir, lepo 2 nedelje muski turnir pa kad oni zavrse zenski turnir i nema da cekas da neke dve zavrse da bi gledao tenis...

sasa the king

pre 1 godinu

Klasika, kada cekamo Noleta, moraju u tri da igraju…pa da je bilo 5:0 i 40:0 u drugom, ova bi preokrenula. A dosadno za gledanje katastrofa!

TurboNator

pre 1 godinu

Nolo nam više nije u stanju da napravi brejk protiv bilo koga. Nije više u stanju da set dobije bez taj brejka.
(Kole, 11. jul 2023 18:38)

Kole - pogledaj rezultat… 5:0 u drugom za Noleta…
(TurboNator, 11. jul 2023 19:07)

Alo Kole - evo brejk i u trecem… 3:2 za Noleta.

Kako ide ‘hejtovanje’?

neo

pre 1 godinu

Siner je vec u fazonu uzivacu na terenu, idem sa jasnim planom itd, cim tako krenu.. Nema on sanse u glavi, nakon lose sezone i povreda mu je samopouzdanje i dalje klimavo, a ne da Novaka on izbaci, jos od prosle godine zna da mu ni dva seta prednosti nisu dovoljna. Nije imao top 50 protivnika ovde. Cao.

chupavi

pre 1 godinu

Sada ima isto onoliko komentara koji nipodastavaju Rubljeva, koliko ih je bilo i prosle godine kada su se rugali Novaku da je osvojio Wimbledon na kojem Rusi nisu ucestvovali.

Nije vam lako, a bice jos teze.

posmatrac

pre 1 godinu

Sad 2 dana odmora za Noleta pa će se lakše igrati u polufinalu. Jer danas je uticalo što je sa Hurkačem morao da igra 2 dana, uzeo mu 2 seta i baš kad se Hurkač najbolji server kojeg sam ikad gledao se malo umorio, prekinuto i nastavljeno sutra dan da se Hurkaču povrati snaga u servu. Tako da je Novak igrao 3 uzastopna dana, i morao je protiv Rubljeva non stop da igra sa kontrolisanom energijom, kako bi mu ostalo snage za odlučujući set. Novaku servis odličan, štop volej odličan, Rubljev opasan protivnik ali samo zato jer je Novak juče morao na teren. Ali sad pošto ima 2 dana za odmor, u polufinalu će imati mnogo više opcija. A Sinner zna se udara jako i ne štedi se, kako vreme odmiče umaraju mu se ruke. Ne zna da igra odmereno kao Novak.

Markson

pre 1 godinu

Dkokovića gotovo nigde ne vole ne zato što je Srbin nego zbog ponašanja na terenu i vrlo čestim svadjama sa publikom. Jako iritantno se ponaša. Ali zato se mora priznati da je on najbolji igrač svih vremena. Igrati tenis na takvom nivou i imati konstantno publiku protiv sebe a osvojiti tolike trofeje je zapanjujuće.

zex1

pre 1 godinu

Rubljov je navozao Noleta muski.Cini mi se da Nole presao duplo vecu kmtrazu, a na kraju Rubljov jedva na nogama a ovaj sve jace udara... kao kad nece vatra dok se restilj pece pa sve jaca i na kraju nema mesa a vatra jaca nego na pocetku... Mora neki mec on da odigra da nam iskida zivce, ali bolje sad nego sledeca 2... Kod Alkarasa ovakve greske skupo kostaju...

banjaluka 1811

pre 1 godinu

"Najbolji" riterner u istoriji više nije u stanju da ikog brejkne i više nije u stanju da dobije set bez taj brejka. Čuveni "najbolji" riterner u istoriji tenisa.
(Rajs, 11. jul 2023 18:36) # Link komentara
Ma šta kažeš.Odgleda li ti drugi set?Brejka ni na vidiku,a ono 6:1 za Novaka.Kako bez brejka,majku mu?

War Inside My Head

pre 1 godinu

Novak izgleda odlučio kao pretprošle sezone,da nam vadi živce,sporiji ulazak u meč,pa onda pucanje iz svih oružja?!Te godine je,ako me sjećanje dobro služi,na RG i WB tri puta preokretao od 0:2 za protivnike,a mi navijači pod većim stresom nego li on?Evo ubrzao je,nadam se da neće četvrti dan uzastopno na teren?

m

pre 1 godinu

Finale pre finala je bilo protiv Bublika, ni Siner ni Alkaraz nemaju šanse protiv Novaka, od Novaka zavisi a ne od njih, teniske neznalice prepoznaćete po mantrama koje su pisali i na RG pre polufinala.

Istočna RS

pre 1 godinu

Nebojša Višković iz prve pogađa ime prikazanog navijača na tribinama, a Novakovu igru zna bolje od Vajde i Gorana ha ha. Sportklub je to.
Idemoooooo Nole do 24.

aloalo

pre 1 godinu

pa gde mu je servis. jel zaboravio kako se servisa. neverovatno sta je radio pred kraj treceg seta. da tako prestane sa servisom. to ne mogu da razumem. da psihicki tako stane, kad mora da odservira za set. ajde bre budiiiii seeeee i zavrsavaj to u cetvrtom setu. odose mi zivci skroz

Druid

pre 1 godinu

Ja da se pitam (a ne pitam se) razdvojio bih muski i zenski turnir, lepo 2 nedelje muski turnir pa kad oni zavrse zenski turnir i nema da cekas da neke dve zavrse da bi gledao tenis...
(Nedalm, 11. jul 2023 17:19)

Ja bih dodao jos samo da se razdvoje i novcane nagrade, pa da od karata koje zarade, muskarci i zene odvojeno, da se isplate nagrade. Tu bi se videlo prava ravnopravnost!

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

neverovatno, koliko stručnjaka koji nikada nisu uzeli reket u ruke... sve znaju i taktiku, servis i volej, forhend i bekend...

ljudi uživajte i opustite se... on sve udarce i taktiku zna bolje od svih nas zajedno...

napred Novače, uvek uz tebe...

borg

pre 1 godinu

Interesantno je kako su hejteri uvek najglasniji. Kada igra dobro-konkurencija nikada slabija,kada ne krene punim gasom-penzija! Sanse da Novak izgubi bilo koji mec na Vimbldonu su 10%. Daje mi nadu sto ogroman deo Srbije podrzava naseg najboljeg sportistu svih vremena!

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Sto trcis pred rudu polako gledaj meč do kraja hahahahaha
(MARKO, 11. jul 2023 19:12)
Oni samo tako mogu da se raduju, Pre kraja i to je godinama njihova sudbina.

MARKO

pre 1 godinu

Kako igra loše, ni za 1/16 nije!!!
Pa zar 3 brejk lopte onako baca u aut?!
E moj Nole, šta si od sebe napravio.
Pa prvi ozbiljan protivnik i kraj.
(kopenhagen, 11. jul 2023 18:44)

Sto trcis pred rudu polako gledaj meč do kraja hahahahaha

Olja

pre 1 godinu

E, više i ta Švjontek!
Treći put. Valjda će završiti do 21 sat pa da Nole komotno može da igra do ponoći, odnosno 23 sata po njihovom i nastavi sutradan. Kako god, do pobjede je!

Robert

pre 1 godinu

Ни секунде нисам сумњао да ће ово смарање отићи у 3. сет
(Lex, 11. jul 2023 16:53)

Smaranje Vam je jer nema nasih teniserki u zavrsnicama. A kad Natalija ili Olga igraju vec drugo kolo, ovde odmah pljuste pohvale kako su pokazale super igru, bla bla. Samo stvar perspektive. Ako neko napise da je dosadan ili los tenis, odmah ga poklope sa "a sta je tvoj uspeh u zivotu".

xyz

pre 1 godinu

Rubljov iznenadjujuce dobro riternira. Novak treba da mu salje vise lopte u backhand, da izbegava forehand Rubljova koji je jedan od najboljih na svetu. Ubaciti i vise slajsa.

Realno

pre 1 godinu

Mohikanac 91,

Vasa vojska je porazena.Kako ono bese 20>17?Hahaha Fedal dvojac moze samo da sanja Novakove rekorde,vasi najgori kosmari su postali stvarnost.U nedelju gledate goata kako podize broj 24 ;)

MARKO

pre 1 godinu

Sta igra ovako mlako bez ideje? Udarci kao kod babe.
(Paradox, 11. jul 2023 18:46)

Bato dok ne ubaci u treću i četvrtu brzinu polako sta si se zaleteo sa kritikom hahahahah

Stanje stvari

pre 1 godinu

Evo peti meč na ovom W i moram reći da Novak sjajno igra voleje.Prelepo kontroliše udarac i pokazuje da mu je to tajno oružje,za opciju B u igri.Rubljov dobro šiba forhende,videćemo koliko će izdržati.Lep meč.

vukica

pre 1 godinu

Komentator na RTS-u smarač prvog reda,
a sta se tice Novaka, nema vise lakih protivnika koliko god vecina bili prosecni
igraci, jednostavno ni Novak vise nije ono što je bio

Onkel Dagobert

pre 1 godinu

Zbog čega stalno ponavljaju za svaki meč koliko je Novak puta pobijedio na centralnom terenu u Wimbledonu?!

Kakve to veze ima, jel igra na centralnom terenu u Wimbledonu ili na tamo nekom terenu u nekoj selendri u Šumadiji, po čemu se te pobjede vrednije?!

insajder

pre 1 godinu

Gde su sad mišljenja ovih portal experata, stručne analize i komentari na “očajnu” igru Noloa? A da upravo vam je zapušio usta sa 1:6 u drugom, pa se ne čujete više… ;

TurboNator

pre 1 godinu

Nolo nam više nije u stanju da napravi brejk protiv bilo koga. Nije više u stanju da set dobije bez taj brejka.
(Kole, 11. jul 2023 18:38)

Kole - pogledaj rezultat… 5:0 u drugom za Noleta…

Rska

pre 1 godinu

Zasto smo osudjeni da na RTS-u gledamo tenis ida iskljucimo ton,zasto ne sklone vise ovog Mijajevica ili kako se vec preziva,smaranje do besvesti,ogadi ti covek gledanje tenisa...

JJ

pre 1 godinu

Zašto nikada ne stave žene posle muškaraca.Verovatno bi broj gledalaca otišao kući
(Gale, 11. jul 2023 16:53)

Za razliku od čitalaca ovog sajta, publika na Vimbldonu ne oseća mržnju prema ženskom tenisu. Dok smo imali relevantne teniserke, nisu se pisali ovakvi komentari, sad kad se gleda samo Đoković, odmah je ženski tenis krš. Logično je da ženski meč ide kao prvi, zato što kraće traje, ne može da ode u pet setova. Ženski turnir se završava u subotu, i bitnije je da ne dođe do nekog odlaganja.

Robin Hud

pre 1 godinu

Kazu ovi strani komentatori:

"Novak kaze da navijamo protiv njega, ali mi to ne radimo zato sto ga ne volimo, vec zato sto mislimo da je nepobediv pa navijamo za slabije da bi mec bio zanimljiviji."

Prevencija

pre 1 godinu

Mada se Vimbldon i igranje na travi smatraju tradicionalno jednim od najprestižnijih turnira vreme je da se linijske sudije zamene kompjuterom jer je veliki broj sudijskih grešaka koje mogu da utiču na rezultat. S druge strane, broj proklizavanja na (vlažnoj) travi koji se može videti u gotovo svakom meču, ozbiljno preti da izazove ozbiljne povrede kao što su istegnuća mišića tenisera. Zato smatram da je vreme da se nekom tehnologijom, makar i (zelenim) talkom učini nešto i po ovom ovom pitanju da bi se povrede preventivno sprečile...

MileR

pre 1 godinu

Nole gubi set, a letargični "Srbi" pljuju li pljiju.
Pa iako izgubi opet je najveći teniser svih vremena. Podršku treba dati kad gubi, lako je biti dobar u pobedi.

drEtker

pre 1 godinu

Sta vam je strucnjaci, vidi se da se niko od vas nikada nije bavio bilo kakvim sportom..Sve ce doci na svoje, bolje danas pad forme nego u naredna dva meca.

MilanChe

pre 1 godinu

Sa ovakvom igrom neće ići protiv Alkaraza, moraće sve elemente igre da pojača, ali i "genijalnost" i inteligenciju da ne igra po šablonu nego i po principu "najbolje rešenje u datom momentu", po inspiraciji koja mu mora doći u hiljaditom delu sekunde.

ребус

pre 1 godinu

Каже мој ћале од деведесет година: Само да не умрем док још Ноле игра, баш ми прија овај ‘стрес’.

m

pre 1 godinu

Neverovatno agresivni Novak u odnosu na prvi set, stvarno da se zapitaš šta mu je u glavi... Kao da je neki drugi teniser došao da igra drugi set, neshvatljivo...

Cane

pre 1 godinu

Majkumu, al omaših. Očekivao sam da ovo bude puno lakše nego sa Hurkačem. Ok, 1:1, kreće se od početka, drugi set je već bio ono što sam očekivao.

4k4.Dex

pre 1 godinu

Kako nije sramota ove da pričaju najgora konkurencija... pa nema Nadal 50 godina. Novakovo je godište ili godinu dana gore dole... Pa zašto ga nema da isprati Novaka? Zato što nije GOAT, eto zašto! Nije ni blizu i to se sada vidi. Raspao se kao deda i ne može da pobedi ni trenera svog dok Novak jede klince od 25 god za doručak. O čemu više da pričamo. Ne pričamo o različitim generacijama pa kao Novak pobeđuje neznalice. Nego je Nadala zakucao u bolnicu sa vamos tamos a federera poslao u penziju kao trećeg tenisera u istoriji i onako ga ponozio i bukvalno uništio na onom Wimbldonu.

gloria

pre 1 godinu

Kao i uvijek, Novak okreće meč a hejteri se onda ne javljaju idućih 48h, do iduće prilike za online pljuvačinu...Idemo Novače!

matori

pre 1 godinu

@Upravo gledam mec Sinera i ne mogu da se otmem utisku koliko je dobar na ovom turniru. Dajem mu najvece sanse za osvajanje titule. Deluje nezaustavljivo. Bice Rubljovu pakleno tesko u polufinalu.
(Mohikanac_'91., 11. jul 2023 17:37)

eno Siner izgubio set... ima da se namuči da dobije 95. igrača na svetu...

Зоран

pre 1 godinu

"Одушевљавају"! ме ови "стручњаци" за тенис који дају савете Новаку како да игра против овог или оног тенисера , који анализирају његове мечеве, куде његову игру, а никада у свом животу не да нису узели рекет у руке него нису ни присуствовало неком мечу уживо. Уместо да као право љубитељи тениса уживају што један наш тенисер исписује историју велики броју
коментатора бави се тривијалним
стварима. Више од 50 година пратим тенис и одувек сам маштао да неки наш тенисер освоји макар један Грен Слем, а онда се појави овакав човек као што је Новак, због разних паметњаковића престаћу да читам коментаре да ми не кваре лепоту и уживање у Новаковој магији.

m

pre 1 godinu

Neverovatno kakav "akademski" tenis igra Novak, neverovatno koliko je pasivan, i to na travi, neshvatljivo, nema napadačkih bekhend paralela, nema jakih forhenda, i na drugi servis isto, nema jakih riterna, čak i ne pokušava da stvarno napadne, a najgore od svega je što ima potencijal za sve to, igra kukavički, i koristo samo 50, 60% svog potencijala, neshvatljivo...

Simke

pre 1 godinu

Novaku su ove teniserke dosle glave u poslednjih nekoliko dana :)....Bukvalno ceka cijeli dan da izadje na teren....Evo sad ove dvije kao iz inata igraju maraton i ne nazire se kraj meca.

Suljo

pre 1 godinu

Halo Mohikanac, bas si Mohikanac.Pa trebao si napisati da ce Siner
imati vise problema u finalu sa Alkarazom valjda!? Kad vec solis pa
posoli to do kraja! U, ala si alav.

Бинср

pre 1 godinu

Енглези који за себе држе да су империјални народ и тако покушавају да се понашају по свету у Новаку виде императора. С тим што су Енглези приучени од малих ногу да се тако понашају, а Новак је рођени император. Просто не могу да опросте неком тамо Србину што је император. Запамти народе мој, пао си кад ти колонизују дух. Кад оног ко те тукао заволиш. Кад оболиш од Стокхолмског синдрома онда си пао и нема назад. Е управо то Србима не могу да опросте. Слободу мисли, самоувереност, лакоћу постојања. Нису нам колонизовали дух као свима зато и имамо толико шампиона. Чувајмо то народе мој. Док бидемо то имали бићемо народ.

Vlad

pre 1 godinu

Bravo Svitolina, Svjatek je trebala ranije ispasti od Benčić, ali eto i ovo je na neki način pravedno. Svitolina sada igra najbolji tenis, možda i finale igra.

Radovan Osamnaesti

pre 1 godinu

Kolko će da uzme 27+ grand slamova minumum, pa će onda filozofi da kombinuju kako je Federer igrao lepše i zato je GOAT, a i za nadalove 22 titule će već nešto da upakuju. Kako je lud, samo da ga drži motivacija - moći će i 30 da uzme. Bukvalno Lebron James tenisa, ali sa pokrićem u titulama.

Alex

pre 1 godinu

Osvojio je sto bi rekao narod ' i boga i oca '. Treba da pusti ruku pa sta mu fortuna dodeli danas . Tezak je raspored , nepredvidivo vreme , verovatno oseca i blagi umor posle Hurkaca . Vise bih voleo da uzme jedan U.S Open - nekako kao da su mu ostali duzni . ( mec za kalendarski slem , diskvalifikacija 2020 ., vise izgubljenih finala ).

kopenhagen

pre 1 godinu

Kako igra loše, ni za 1/16 nije!!!
Pa zar 3 brejk lopte onako baca u aut?!
E moj Nole, šta si od sebe napravio.
Pa prvi ozbiljan protivnik i kraj.

Napo Leon

pre 1 godinu

Realno Rubljev ima veće šanse protiv Noleta,nego što ih je imala Svitolina protiv Ige,ali je Ukrajinka, ipak, pobedila
Znači Novak mora krajnje ozbiljno da odigra da ne bi doveo u pitanje pobedu nad Rusom

Mandingo

pre 1 godinu

Nadam se da ce konacno krenuti sa njegovom igrom. Fali mi njegova superiornost koja lomi protivnika. Mora preduzeti nesto da krene, jer dosad nije na 100% na turniru. I ovaj mec je lose poceo. Nadam se da ce poceti njegov ritam kako treba.

Rajs

pre 1 godinu

"Najbolji" riterner u istoriji više nije u stanju da ikog brejkne i više nije u stanju da dobije set bez taj brejka. Čuveni "najbolji" riterner u istoriji tenisa.

gao

pre 1 godinu

Mozda gresim, ali mi je delovalo kao da se Novak u cetvrtom setu tek "upalio" i razigrao, izgledalo je kao da bi bi mogao da igra jos 2-3 sata lagano. Ako je tako onda je to zaista zastrasujuce...

Miki

pre 1 godinu

Bio sam iznerviran sto nije smeo igrati Indianvels i i i Miami a na kraju je to ispalo kao pozitivna okolnost,Nije bio iscrpljen,onda je sljaku odigrao bez motiva sto se videlo da uppste nije bio ni zabrinut ali je sve istempirao da je dosao na RG kao masina,pocistio sve redom a nastavlja i ovde na kraju meca danas Rus je jedva stajao na nogama a cinilo se da Nole moze odigrati jos jedan ceo mec...

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Kada ga čovek gleda prosto zaboravi da je polu-gladan, i da neće moći da plati infostan. Verovatno je To slučaj sa 80% naših ljudi, ali dobro. Nastavimo da pratimo svaki njegov meč i pomno pratimo svaki rekord koji je srušio. P.S. naravno, Ovo nema veze sa potpuno zasluženim uspesima koje je zaradio. Radi se o ljudima koji nemaju svoje živote, pa im je On neka zamena i kompenzacija.
(Милош Радунковић, 12. jul 2023
------
Interesantan pogled na sport i sportska takmicenja? A ja sam, do ovog trenutka bio ubedjen da je navijanje za svog takmicara sasvim normalna pojava, kao i da, u navijanju ucestvuju ljudi koji imaju svoje zivote, kao i oni sto ih nemaju. I Vi ste, cini mi se, od onih koji ne mogu da podnedu uspeh, novac i slavu Novaka Djokovica, samo ste taj svoj animozitet pokusali da upakujete u neki "sareniji omot".

Realno

pre 1 godinu

Uzasno slaba poseta u oba cetvrtfinala

Nema vise rivalstava ubice i tenis i sav sport politicka korektnost medju sportistima

Fudbal ce ubije WAR

A tenis bezlicni igraci koji nemaju nista svoje

Cim se zavrsi era ovih starih asova tenis nece gledati vise ni uza familja

Realno

pre 1 godinu

Uzasna konkurencija u tenisu zadnjih 5-6 godina. Djokovic je vecinu GS osvojio posle 30.-te godine, kad je Federer ostario a Nadala i Mareja unistile povrede. Ovakve kao Rublov ce dobijati i sa 45 godina, to su cinjenice!

stice blame

pre 1 godinu

Meni je Nole uvek bio antipatican. Još kada sam video da ga Ceca veseli a on ruke uvis, bilo ki je jasno o čemu se radi. Za sirotinju i ne ostvarene nice uvek bitna zanimacija.

boško

pre 1 godinu

Ne razumem zbog cega bi Englezi ili bilo ko MORAO da voli Djokovica? Svako ima svoj izbor, ne razumem sta tu nije jasno? Makar Djokovic imao 15 Wimbledona…

Slavisa V.

pre 1 godinu

Rubljov je vec izgubio cim je prepustio da Novak izabere da li ce prvi da servira. I naravno, izabrao je da servira. Ja ne mogu da razumem ljude koji su autsajderi i svaku, pa i najmanju sansu, treba da iskoristis da bi imao imalo nade. I ti je poklonis!

veliki strumf

pre 1 godinu

Несхватљиво је да Новак константно шаље кратке лопте у Русов форхенд! Колико је само поена тако изгубио јер Еубљов стигне да одигра снажну дојагоналу. Уз то, Нолетов сервис јњ веома слаб - асева нема дуго, а готово ни сервис винера. Огроман проценат првих сервиса Рубљов лако враћа.

Igor

pre 1 godinu

Neverovatna Švjontek od 1-4 u tajbrejku odigrala zaista šampionski. Nema šta kao i u meču s Benčić od praga poraza preokreće. Šampionski mentalitet iako nema najbolju igru za travu, ona će se naosvajati slemova i slemova na šljaci i betonu.

Roki

pre 1 godinu

Bosko

Tacno je da ne mora svako da ga voli, ali da mu ne ukazuju elementarno postovanje je stvarno sramno. Nebitno da li ima 23 GS titule ili nijednu.

Bukowski

pre 1 godinu

Ne može bez drame ,pa to je strašno...umesto da samelje ovog žuću ,uvek daje šansu davljenicima da iznuruju i nas i njega !!!

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Upravo gledam mec Sinera i ne mogu da se otmem utisku koliko je dobar na ovom turniru. Dajem mu najvece sanse za osvajanje titule. Deluje nezaustavljivo. Bice Rubljovu pakleno tesko u polufinalu.

TurboNator

pre 1 godinu

Previše oscilacija u Novakovoj igri danas…

Ovakva igra nece proći u polufinalu a kamoli u finalu.

Evo na jedvite jade napokon završio treći set…

Tobla

pre 1 godinu

Nije on spomenuo nikakvu ,,pasiju borbu'' kako vi to netačno navodite nego ,,borbu pasa'' (''dog fight'') što je sinonim za burbu dva lovca (aviona) na nebu. Ako bude igrao u finalu sa AlkaTrazom ovoga će opet uhvatiti grčevi. Već sam ranije u jednom komentaru objasnio zašto.

Borkes

pre 1 godinu

U nedelju (ponedeljak) protiv izuzetnog servera a jučer protiv izuzetnog riternera. Rubljev je imao Bublika spremnog za 3:0 ali je svojom glupošču odveo taj meč u 5. set. Dakle Novak je igrao mečeve gde se nije mogao osećati nimalo komforno i opet je sve to završio relativno lako.
Jučer je iz aviona bila vidljiva činjenica da je Novak po vetru bar 30% lošiji igrač. Da li je to nešto podsvesno ili realno ali taj vetar mu unosi jako veliku nervozu u igru i totalno mu odvlači fokus. Nekako je Novak u nekim trenucima igrao prilično ziheraški tenis što mu nije svojstveno. Ali dobro to je sada iza njega i ja mislim da on očekuje SF sa velikim nestrpljenjem. Siner se bukvalno prošetao do SF igrajući protiv nedoraslih igrača. Ima on udarce na mestu ali mu je glava veliki problem. Videćemo...
Idemo dalje.

Bojan

pre 1 godinu

Novak ziceraski ceo mec, ceka gresku, Rublov ide po poen…ne volim takav Novakov tenis, uhvatim sebe u par navrata da navijam za Rusa zbog energije i zelje

sweswe

pre 1 godinu

Rubljov je navozao Noleta muski.Cini mi se da Nole presao duplo vecu kmtrazu, a na kraju Rubljov jedva na nogama a ovaj sve jace udara... kao kad nece vatra dok se restilj pece pa sve jaca i na kraju nema mesa a vatra jaca nego na pocetku... Mora neki mec on da odigra da nam iskida zivce, ali bolje sad nego sledeca 2... Kod Alkarasa ovakve greske skupo kostaju...
(zex1, 11. jul 2023 21:58)

Rubljov-3882 metara, Djokovic-3848 metara
...ili po poenu R-17,9 m/p, Dj-17,7 m/p...

m

pre 1 godinu

Pa ovo je smešno, izgubi set i odmah krene da igra napadački tenis i napravi brejk, zašto mora da izgubi set - da bi na TRAVI krenuo da igra agresivan tenis, gde je tu "inteligencija", gde je tu glava, i "gromada".

Mnogo čudan lik, stvarno...

vukica

pre 1 godinu

Na Wimbldonu je engleza koliko i u Beogradu pravih beograđana, preteruje se sa tim da publike ne voli Novaka, reakcije publike su nekad na situacije koje nemaju veze sa igracem

m

pre 1 godinu

Tačno kako sam napisao, zbog svoje pasivne igre, a u odnosu na potencijal možemo slobodno nazvati kukavičke Novakove igre Rubljov pravi brejk, i to bez neke sjajne igre, realno nije morao ni da se oznoji. Novak nije zaslužio da osvoji prvi set, protiv Hurkača je postao agresivan tek kada je izgubio set, zato je i napravio jedini brejk u meču, evo izgubio je prvi set, Rubljov sa jednom prosečnom igrom osvaja prvi set, i Novak pasivan, uplašen, kukavički gubi prvi set.

Ako ne promeni stav na terenu i način na koji igra lagano gubi 3-0.

Pitam se da li ovaj komentator je neki licemer ili se jednostav no ne razume u tenis, ili se plaši da priča istinu.

Милош Радунковић

pre 1 godinu

Kada ga čovek gleda prosto zaboravi da je polu-gladan, i da neće moći da plati infostan. Verovatno je To slučaj sa 80% naših ljudi, ali dobro. Nastavimo da pratimo svaki njegov meč i pomno pratimo svaki rekord koji je srušio. P.S. naravno, Ovo nema veze sa potpuno zasluženim uspesima koje je zaradio. Radi se o ljudima koji nemaju svoje živote, pa im je On neka zamena i kompenzacija.

GoranH

pre 1 godinu

Ne razumem zbog cega bi Englezi ili bilo ko MORAO da voli Djokovica? Svako ima svoj izbor, ne razumem sta tu nije jasno? Makar Djokovic imao 15 Wimbledona…
(boško, 12. jul 2023 06:51)

Ne moraju da ga vole al nije lepo što ga mrze, normalno ne treba generalizovati ne mrze ga svi englezi.

Druid

pre 1 godinu

Kako odmice turnir, sve vise verujem da ga nece osvojiti. Nema te ostrine, kao sa AO i RG, gadjanja linija, agresivne igre. Mozda su i godine, ali Novakova igra je 70% proslogodisnja. Nadam se da gresim, ali sve vise verujem da ce, ako ne danas, ispasti od Sinera

blic

pre 1 godinu

Aj bolan koji crni Nolo, taj na vrhuncu karijere u najboljim teniskim godinama sa 25, 26, 27 godina nije bio u stanju da pobjedi na Slemu Wawrinku, Mareja, Nišikorija, Nadala na betonu, izgubio od Federera od 30 godina dva puta na Slemu. Ako nabrojane igrače tad u najboljim godinama u punoj snazi nije bio u stanju da pobjedjuje, kako očekujete da sad u ovim godinama pobjedjuje mlade lavove. Davno je taj propustio svoje šanse da ima 7, 8 GS više od Federera i Nadala.

bolji život

pre 1 godinu

Godine čine svoje,a možda se i zasitio svega...igra kao da jedva čeka da izgubi i ode na Bahame,Havaje ili gde već planira da letuje...

veliki strumf

pre 1 godinu

Реално, Ноле се мучи цео турнир. Јуче је био баш очајан, данас нешто мање али слабо. Ритерн јако, јако лош, нема оштрије у ударцима, слабо се креће. Сервис исто слаб - у овом тренутку му је први сервис само 48%. Уз то, тврдоглаво игра Рубљову у форхенд пто је самоубиство. Имао је проблема у свим мечевима, против анонимуса играо тај брејкове. Игра му је далеко од нивоа од ранијих година на Вимблдону.

Napo Leon

pre 1 godinu

Realno Rubljev ima veće šanse protiv Noleta,nego što ih je imala Svitolina protiv Ige,ali je Ukrajinka, ipak, pobedila
Znači Novak mora krajnje ozbiljno da odigra da ne bi doveo u pitanje pobedu nad Rusom
(Napo Leon, 11. jul 2023 17:39)

1818

Ja vam rekoh,a vi lupajte minuse

dr.Roddick

pre 1 godinu

nolo do finala nijednog osvajaca GS za rivala, a mozda ni u finalu.

Pametnom dosta, sto se tice konkurencije, i vrednosti ove GS titule.

Vlad

pre 1 godinu

Kakv očajan tenis Novaka, Rubljev ništa nije pokazao, i opet osvojio set, kao da ga nema na terenu, bez žara, bez želje, bez strasti, tražimo tenisera u čoveku, izgleda da ga nema danas, idemo Rubi, što reče neko kukavica, 3-0.

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

Nema ništa od ovoga. To je to. Protiv Hurkača se nekako i provukao, ovde se vidi da glavom nije na turniru. Njegova klasična faza melanholije i malodušnosti.

Realno

pre 1 godinu

Uzasna konkurencija u tenisu zadnjih 5-6 godina. Djokovic je vecinu GS osvojio posle 30.-te godine, kad je Federer ostario a Nadala i Mareja unistile povrede. Ovakve kao Rublov ce dobijati i sa 45 godina, to su cinjenice!

stice blame

pre 1 godinu

Meni je Nole uvek bio antipatican. Još kada sam video da ga Ceca veseli a on ruke uvis, bilo ki je jasno o čemu se radi. Za sirotinju i ne ostvarene nice uvek bitna zanimacija.

Onkel Dagobert

pre 1 godinu

Zbog čega stalno ponavljaju za svaki meč koliko je Novak puta pobijedio na centralnom terenu u Wimbledonu?!

Kakve to veze ima, jel igra na centralnom terenu u Wimbledonu ili na tamo nekom terenu u nekoj selendri u Šumadiji, po čemu se te pobjede vrednije?!

MilanChe

pre 1 godinu

Sa ovakvom igrom neće ići protiv Alkaraza, moraće sve elemente igre da pojača, ali i "genijalnost" i inteligenciju da ne igra po šablonu nego i po principu "najbolje rešenje u datom momentu", po inspiraciji koja mu mora doći u hiljaditom delu sekunde.

Bojan

pre 1 godinu

Novak ziceraski ceo mec, ceka gresku, Rublov ide po poen…ne volim takav Novakov tenis, uhvatim sebe u par navrata da navijam za Rusa zbog energije i zelje

TurboNator

pre 1 godinu

Previše oscilacija u Novakovoj igri danas…

Ovakva igra nece proći u polufinalu a kamoli u finalu.

Evo na jedvite jade napokon završio treći set…

Markson

pre 1 godinu

Dkokovića gotovo nigde ne vole ne zato što je Srbin nego zbog ponašanja na terenu i vrlo čestim svadjama sa publikom. Jako iritantno se ponaša. Ali zato se mora priznati da je on najbolji igrač svih vremena. Igrati tenis na takvom nivou i imati konstantno publiku protiv sebe a osvojiti tolike trofeje je zapanjujuće.

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Upravo gledam mec Sinera i ne mogu da se otmem utisku koliko je dobar na ovom turniru. Dajem mu najvece sanse za osvajanje titule. Deluje nezaustavljivo. Bice Rubljovu pakleno tesko u polufinalu.

Rajs

pre 1 godinu

"Najbolji" riterner u istoriji više nije u stanju da ikog brejkne i više nije u stanju da dobije set bez taj brejka. Čuveni "najbolji" riterner u istoriji tenisa.

blic

pre 1 godinu

Aj bolan koji crni Nolo, taj na vrhuncu karijere u najboljim teniskim godinama sa 25, 26, 27 godina nije bio u stanju da pobjedi na Slemu Wawrinku, Mareja, Nišikorija, Nadala na betonu, izgubio od Federera od 30 godina dva puta na Slemu. Ako nabrojane igrače tad u najboljim godinama u punoj snazi nije bio u stanju da pobjedjuje, kako očekujete da sad u ovim godinama pobjedjuje mlade lavove. Davno je taj propustio svoje šanse da ima 7, 8 GS više od Federera i Nadala.

kopenhagen

pre 1 godinu

Kako igra loše, ni za 1/16 nije!!!
Pa zar 3 brejk lopte onako baca u aut?!
E moj Nole, šta si od sebe napravio.
Pa prvi ozbiljan protivnik i kraj.

JJ

pre 1 godinu

Zašto nikada ne stave žene posle muškaraca.Verovatno bi broj gledalaca otišao kući
(Gale, 11. jul 2023 16:53)

Za razliku od čitalaca ovog sajta, publika na Vimbldonu ne oseća mržnju prema ženskom tenisu. Dok smo imali relevantne teniserke, nisu se pisali ovakvi komentari, sad kad se gleda samo Đoković, odmah je ženski tenis krš. Logično je da ženski meč ide kao prvi, zato što kraće traje, ne može da ode u pet setova. Ženski turnir se završava u subotu, i bitnije je da ne dođe do nekog odlaganja.

dr.Roddick

pre 1 godinu

nolo do finala nijednog osvajaca GS za rivala, a mozda ni u finalu.

Pametnom dosta, sto se tice konkurencije, i vrednosti ove GS titule.

Retrogradni Merkur

pre 1 godinu

Nema ništa od ovoga. To je to. Protiv Hurkača se nekako i provukao, ovde se vidi da glavom nije na turniru. Njegova klasična faza melanholije i malodušnosti.

Igor

pre 1 godinu

Neverovatna Švjontek od 1-4 u tajbrejku odigrala zaista šampionski. Nema šta kao i u meču s Benčić od praga poraza preokreće. Šampionski mentalitet iako nema najbolju igru za travu, ona će se naosvajati slemova i slemova na šljaci i betonu.

Slavisa V.

pre 1 godinu

Rubljov je vec izgubio cim je prepustio da Novak izabere da li ce prvi da servira. I naravno, izabrao je da servira. Ja ne mogu da razumem ljude koji su autsajderi i svaku, pa i najmanju sansu, treba da iskoristis da bi imao imalo nade. I ti je poklonis!

vukica

pre 1 godinu

Komentator na RTS-u smarač prvog reda,
a sta se tice Novaka, nema vise lakih protivnika koliko god vecina bili prosecni
igraci, jednostavno ni Novak vise nije ono što je bio

veliki strumf

pre 1 godinu

Несхватљиво је да Новак константно шаље кратке лопте у Русов форхенд! Колико је само поена тако изгубио јер Еубљов стигне да одигра снажну дојагоналу. Уз то, Нолетов сервис јњ веома слаб - асева нема дуго, а готово ни сервис винера. Огроман проценат првих сервиса Рубљов лако враћа.

bolji život

pre 1 godinu

Godine čine svoje,a možda se i zasitio svega...igra kao da jedva čeka da izgubi i ode na Bahame,Havaje ili gde već planira da letuje...

Druid

pre 1 godinu

Kako odmice turnir, sve vise verujem da ga nece osvojiti. Nema te ostrine, kao sa AO i RG, gadjanja linija, agresivne igre. Mozda su i godine, ali Novakova igra je 70% proslogodisnja. Nadam se da gresim, ali sve vise verujem da ce, ako ne danas, ispasti od Sinera

Vlad

pre 1 godinu

Kakv očajan tenis Novaka, Rubljev ništa nije pokazao, i opet osvojio set, kao da ga nema na terenu, bez žara, bez želje, bez strasti, tražimo tenisera u čoveku, izgleda da ga nema danas, idemo Rubi, što reče neko kukavica, 3-0.

m

pre 1 godinu

Pa ovo je smešno, izgubi set i odmah krene da igra napadački tenis i napravi brejk, zašto mora da izgubi set - da bi na TRAVI krenuo da igra agresivan tenis, gde je tu "inteligencija", gde je tu glava, i "gromada".

Mnogo čudan lik, stvarno...

aloalo

pre 1 godinu

pa gde mu je servis. jel zaboravio kako se servisa. neverovatno sta je radio pred kraj treceg seta. da tako prestane sa servisom. to ne mogu da razumem. da psihicki tako stane, kad mora da odservira za set. ajde bre budiiiii seeeee i zavrsavaj to u cetvrtom setu. odose mi zivci skroz

m

pre 1 godinu

Neverovatno kakav "akademski" tenis igra Novak, neverovatno koliko je pasivan, i to na travi, neshvatljivo, nema napadačkih bekhend paralela, nema jakih forhenda, i na drugi servis isto, nema jakih riterna, čak i ne pokušava da stvarno napadne, a najgore od svega je što ima potencijal za sve to, igra kukavički, i koristo samo 50, 60% svog potencijala, neshvatljivo...

veliki strumf

pre 1 godinu

Реално, Ноле се мучи цео турнир. Јуче је био баш очајан, данас нешто мање али слабо. Ритерн јако, јако лош, нема оштрије у ударцима, слабо се креће. Сервис исто слаб - у овом тренутку му је први сервис само 48%. Уз то, тврдоглаво игра Рубљову у форхенд пто је самоубиство. Имао је проблема у свим мечевима, против анонимуса играо тај брејкове. Игра му је далеко од нивоа од ранијих година на Вимблдону.

Realno

pre 1 godinu

Uzasno slaba poseta u oba cetvrtfinala

Nema vise rivalstava ubice i tenis i sav sport politicka korektnost medju sportistima

Fudbal ce ubije WAR

A tenis bezlicni igraci koji nemaju nista svoje

Cim se zavrsi era ovih starih asova tenis nece gledati vise ni uza familja

Robert

pre 1 godinu

Ни секунде нисам сумњао да ће ово смарање отићи у 3. сет
(Lex, 11. jul 2023 16:53)

Smaranje Vam je jer nema nasih teniserki u zavrsnicama. A kad Natalija ili Olga igraju vec drugo kolo, ovde odmah pljuste pohvale kako su pokazale super igru, bla bla. Samo stvar perspektive. Ako neko napise da je dosadan ili los tenis, odmah ga poklope sa "a sta je tvoj uspeh u zivotu".

zoran

pre 1 godinu

Đoković usao lagano u meč.
Daleko je ovo od najboljeg tenisa Novaka.... Đoković igra koliko mu treba.... Usudio bih se reći u 3 brzini i dobija....
Ućiće Nole opet u polufinale a ne mnogo potrošen energetski...
-Ovde jedino s kim može imati ozbiljan problem je Alkaraz....
Bez obzira sto je Nole dobio Alkaraza na Rolangarosu ovde može biti komplikovano.
Alkaraz je mlad teniser i broj 1 na listi ali nije najbolji dok ne pobedi Novaka na grenslemu i on to zna.
Biće silno motivisan a formi je želeće svima i sebi da se dokaže da može s Nolom....
-opet s druge strane Nole će želeti još jrdan Vimbldon i još jedan iskorak u istoriji... Godine ga sustizu i neće u budućnosti imati puno sansi... U zavrsnoj fazi karijere je Novak.... Bez obzira sto je kvalitet tu uspore noge, oslabe refleksi, telo se sporije regeneriše od umora... Ovo sto sada pruza u ovim godinama zaista sjajno

Милош Радунковић

pre 1 godinu

Kada ga čovek gleda prosto zaboravi da je polu-gladan, i da neće moći da plati infostan. Verovatno je To slučaj sa 80% naših ljudi, ali dobro. Nastavimo da pratimo svaki njegov meč i pomno pratimo svaki rekord koji je srušio. P.S. naravno, Ovo nema veze sa potpuno zasluženim uspesima koje je zaradio. Radi se o ljudima koji nemaju svoje živote, pa im je On neka zamena i kompenzacija.

Napo Leon

pre 1 godinu

Realno Rubljev ima veće šanse protiv Noleta,nego što ih je imala Svitolina protiv Ige,ali je Ukrajinka, ipak, pobedila
Znači Novak mora krajnje ozbiljno da odigra da ne bi doveo u pitanje pobedu nad Rusom

zex1

pre 1 godinu

Rubljov je navozao Noleta muski.Cini mi se da Nole presao duplo vecu kmtrazu, a na kraju Rubljov jedva na nogama a ovaj sve jace udara... kao kad nece vatra dok se restilj pece pa sve jaca i na kraju nema mesa a vatra jaca nego na pocetku... Mora neki mec on da odigra da nam iskida zivce, ali bolje sad nego sledeca 2... Kod Alkarasa ovakve greske skupo kostaju...

Goran

pre 1 godinu

"Da li je moguce da Englezi navijaju cak i za Rusa protiv Djokovica. Znaci njega zaista patoloski mrze". Ne prave oni razliku izmedju Srba i Rusa. Ali u Novaku vide Rusa koji nikad ne gubi. To je najveca nocna mora za njih.

kvisko

pre 1 godinu

Jos dve partije pa 24 GS u dzepu.
Napred majstore do zadnje kapi znoja, makar i dusa izasla na nos ako treba ali ovo osvojiti moras. Zbog sebe, zbog istorije, zbog dusmana, zbog raje sa Balkana, a posle idi odmaraj, uzivaj, lencari i sta ti sve na pamet padne.

DRAGAN

pre 1 godinu

LACOSTE je vec spremio opremu za Novaka sa
brojem 24. Zao mi je Kobija sto ovo nije docekao da vidi
kako Novak slavi sa njegovim zlatnim brojem 24.
IDEMO MAJSTORE ,
ARIZONA CEKA 24 GS I
8 TROFEJ NA CENTRALNOM TERENU GDJE JE SLAVNI FEDEX
DRZAO NESTVARAN REKORD. SVE JE SADA U
RUKAMA NOVAKA...

Nedalm

pre 1 godinu

Ja da se pitam (a ne pitam se) razdvojio bih muski i zenski turnir, lepo 2 nedelje muski turnir pa kad oni zavrse zenski turnir i nema da cekas da neke dve zavrse da bi gledao tenis...

Napo Leon

pre 1 godinu

Realno Rubljev ima veće šanse protiv Noleta,nego što ih je imala Svitolina protiv Ige,ali je Ukrajinka, ipak, pobedila
Znači Novak mora krajnje ozbiljno da odigra da ne bi doveo u pitanje pobedu nad Rusom
(Napo Leon, 11. jul 2023 17:39)

1818

Ja vam rekoh,a vi lupajte minuse

posmatrac

pre 1 godinu

Sad 2 dana odmora za Noleta pa će se lakše igrati u polufinalu. Jer danas je uticalo što je sa Hurkačem morao da igra 2 dana, uzeo mu 2 seta i baš kad se Hurkač najbolji server kojeg sam ikad gledao se malo umorio, prekinuto i nastavljeno sutra dan da se Hurkaču povrati snaga u servu. Tako da je Novak igrao 3 uzastopna dana, i morao je protiv Rubljeva non stop da igra sa kontrolisanom energijom, kako bi mu ostalo snage za odlučujući set. Novaku servis odličan, štop volej odličan, Rubljev opasan protivnik ali samo zato jer je Novak juče morao na teren. Ali sad pošto ima 2 dana za odmor, u polufinalu će imati mnogo više opcija. A Sinner zna se udara jako i ne štedi se, kako vreme odmiče umaraju mu se ruke. Ne zna da igra odmereno kao Novak.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Do sada vidjenom Alkaras osvaja wimbldon 1000000%
(Kiki, 11. jul 2023 19:34])

Isto pisali i za Rolan Garos.

Nole najviše voli kad ga otpisuju, kao svaki Srbin. Pa da im posle nabija na nos.

Vlado

pre 1 godinu

Mislim da je realno da Novak pored ovog osvajanja osvoji ovaj turnir i sledeće godine.To je realno, možda neće moći da osvoji sledece godine RG,ipak je to šljaka,ali može sada i sledece godine da uzme Wb,a može naravno Njujork ove godine i Melburn u januaru.Sad što je to 5-6 gs titula zaredom, nije bitno.

Prevencija

pre 1 godinu

Mada se Vimbldon i igranje na travi smatraju tradicionalno jednim od najprestižnijih turnira vreme je da se linijske sudije zamene kompjuterom jer je veliki broj sudijskih grešaka koje mogu da utiču na rezultat. S druge strane, broj proklizavanja na (vlažnoj) travi koji se može videti u gotovo svakom meču, ozbiljno preti da izazove ozbiljne povrede kao što su istegnuća mišića tenisera. Zato smatram da je vreme da se nekom tehnologijom, makar i (zelenim) talkom učini nešto i po ovom ovom pitanju da bi se povrede preventivno sprečile...

neo

pre 1 godinu

Siner je vec u fazonu uzivacu na terenu, idem sa jasnim planom itd, cim tako krenu.. Nema on sanse u glavi, nakon lose sezone i povreda mu je samopouzdanje i dalje klimavo, a ne da Novaka on izbaci, jos od prosle godine zna da mu ni dva seta prednosti nisu dovoljna. Nije imao top 50 protivnika ovde. Cao.

Czv

pre 1 godinu

Pa kako da ga podnesu kada osvoji 24 i 8 wimbi, njihov idol i uzor nema više ni jedan rekord za sebe. Ostaće samo onaj umetnički, graciozni. Ali to se u tenisu ne ocenjuje već kako svi pevaju, rezultati

DRAGAN

pre 1 godinu

Kada Nole dobije ovakvog
razjarenog Rubljeva, ja
stvarno neznam ko moze uzeti titulu Noletu na
Wimbledonu.
Svaka cast velemajstore.
IDEMO NOLE sada na
Sinera pa onda veliko finale.

Vlada Sandviken

pre 1 godinu

U Norveskoj u pabovima i ameri i francuzi navijaju za rusa. Novak bog i batina, neverovatno sta je celom svetu uradio u mozgu, da bas svi navijaju protiv njega ali nemaju oni pojma sta je Novak zapravo. Ne mogu oni to ni malo da shvate, rokaj samo rokaj!

sasa the king

pre 1 godinu

Klasika, kada cekamo Noleta, moraju u tri da igraju…pa da je bilo 5:0 i 40:0 u drugom, ova bi preokrenula. A dosadno za gledanje katastrofa!

m

pre 1 godinu

Finale pre finala je bilo protiv Bublika, ni Siner ni Alkaraz nemaju šanse protiv Novaka, od Novaka zavisi a ne od njih, teniske neznalice prepoznaćete po mantrama koje su pisali i na RG pre polufinala.

Dragana

pre 1 godinu

Nevjerovatno je koliko sam mirna i kad izgubi prvi set, kao da ga je dobio, toliko budemo uvjereni da ce pobijediti na kraju. Nismo svjesni kakvog sportistu imamo, ne znam samo odakle mu snaga da ih tako redom pobjedjuje.

Simke

pre 1 godinu

Novaku su ove teniserke dosle glave u poslednjih nekoliko dana :)....Bukvalno ceka cijeli dan da izadje na teren....Evo sad ove dvije kao iz inata igraju maraton i ne nazire se kraj meca.

Tinpu

pre 1 godinu

E a kakvi licemeri ovi zapadnjaci. Kao Nole igra dosadan tenis, bla bla, a ovi u Londonu malo po malo pa uzdisu na tribinama. Toliko dosadno igra da se stalno nesto iznenadjuju.

nada

pre 1 godinu

Nole deluje umorno kao da se jos nije oporavio od duela sa Hurkacem.A publika tako da nagradjuje jednog rusa zaista nesvakidasnje.Samo da Nole pobedi pa neka odu kucama razocarani.

Vlad

pre 1 godinu

Bravo Svitolina, Svjatek je trebala ranije ispasti od Benčić, ali eto i ovo je na neki način pravedno. Svitolina sada igra najbolji tenis, možda i finale igra.

Stop tenisa

pre 1 godinu

Ne znam sta se i uopce igra tennis dok Novak igra...uzmi sve tenisace na kup osim Noleta, nek igraju koliko zele, daj pobedniku na kraju tanjiracu, poshalji Noxiju glavni pehar po DHL i to je to...ne znam dali ovi ostali uopce igraju istu igru kao i Novak??? 37 mu je godina bre, a bije vas sve za maksimum 27.5% snage, ostavite rekete i manite se tenisa dok je Noxi na touru

zi

pre 1 godinu

Колико је оно понижавајуће што не стоји име земља из које играч долази. Стварно срамота!

samo kazem

pre 1 godinu

Nole je trenutno najbolji srpski sportista.
Svaka cast Jokicu na osvojenom NBA prstenu ali Nole nas je odavno navikao na najvece uspehe u tenisu.
Danilovic: Jedno vreme sam ja bio najbolji

Realno

pre 1 godinu

Mohikanac 91,

Vasa vojska je porazena.Kako ono bese 20>17?Hahaha Fedal dvojac moze samo da sanja Novakove rekorde,vasi najgori kosmari su postali stvarnost.U nedelju gledate goata kako podize broj 24 ;)

Alex

pre 1 godinu

Osvojio je sto bi rekao narod ' i boga i oca '. Treba da pusti ruku pa sta mu fortuna dodeli danas . Tezak je raspored , nepredvidivo vreme , verovatno oseca i blagi umor posle Hurkaca . Vise bih voleo da uzme jedan U.S Open - nekako kao da su mu ostali duzni . ( mec za kalendarski slem , diskvalifikacija 2020 ., vise izgubljenih finala ).

Rska

pre 1 godinu

Zasto smo osudjeni da na RTS-u gledamo tenis ida iskljucimo ton,zasto ne sklone vise ovog Mijajevica ili kako se vec preziva,smaranje do besvesti,ogadi ti covek gledanje tenisa...

Druid

pre 1 godinu

Ja da se pitam (a ne pitam se) razdvojio bih muski i zenski turnir, lepo 2 nedelje muski turnir pa kad oni zavrse zenski turnir i nema da cekas da neke dve zavrse da bi gledao tenis...
(Nedalm, 11. jul 2023 17:19)

Ja bih dodao jos samo da se razdvoje i novcane nagrade, pa da od karata koje zarade, muskarci i zene odvojeno, da se isplate nagrade. Tu bi se videlo prava ravnopravnost!

Пјесник

pre 1 godinu

Велики Ноле великом Федереру за 5 дана избија последњи велики рекорд: 8 великих титула на Вимбледону и постаје највећи и најуспешнији тенисер који је играо у храму тениса...

m

pre 1 godinu

Tačno kako sam napisao, zbog svoje pasivne igre, a u odnosu na potencijal možemo slobodno nazvati kukavičke Novakove igre Rubljov pravi brejk, i to bez neke sjajne igre, realno nije morao ni da se oznoji. Novak nije zaslužio da osvoji prvi set, protiv Hurkača je postao agresivan tek kada je izgubio set, zato je i napravio jedini brejk u meču, evo izgubio je prvi set, Rubljov sa jednom prosečnom igrom osvaja prvi set, i Novak pasivan, uplašen, kukavički gubi prvi set.

Ako ne promeni stav na terenu i način na koji igra lagano gubi 3-0.

Pitam se da li ovaj komentator je neki licemer ili se jednostav no ne razume u tenis, ili se plaši da priča istinu.

xyz

pre 1 godinu

Rubljov iznenadjujuce dobro riternira. Novak treba da mu salje vise lopte u backhand, da izbegava forehand Rubljova koji je jedan od najboljih na svetu. Ubaciti i vise slajsa.

TurboNator

pre 1 godinu

Nolo nam više nije u stanju da napravi brejk protiv bilo koga. Nije više u stanju da set dobije bez taj brejka.
(Kole, 11. jul 2023 18:38)

Kole - pogledaj rezultat… 5:0 u drugom za Noleta…
(TurboNator, 11. jul 2023 19:07)

Alo Kole - evo brejk i u trecem… 3:2 za Noleta.

Kako ide ‘hejtovanje’?

lojpur

pre 1 godinu

Žao mi Rubljova... stvarno je kvalitetno igrao danas i mišljenja sam da je ovo najbolji meč ovogodišnjeg Vimbldona.

Novak mačka i najbolji igrač ikada... tako da Rubljov je još jedan igrač koji nema sreće jer Novak još uvek igra.

Bravo za meč obojici i čestitke Novaku na pobedi.

boško

pre 1 godinu

Ne razumem zbog cega bi Englezi ili bilo ko MORAO da voli Djokovica? Svako ima svoj izbor, ne razumem sta tu nije jasno? Makar Djokovic imao 15 Wimbledona…

Olja

pre 1 godinu

E, više i ta Švjontek!
Treći put. Valjda će završiti do 21 sat pa da Nole komotno može da igra do ponoći, odnosno 23 sata po njihovom i nastavi sutradan. Kako god, do pobjede je!

To bi bilo to

pre 1 godinu

Ne mogu da se otmem utisku da je Novak sledeća dva seta dozirao.Naravno ne želim da umanjim borbu i želju Rubljova,koji je odigrao nekoliko neverovatnih poena ali mi se čini da je Novak imao mnogo rezerve.Sve je to godinama skupljano iskustvo i kontrola potrošnje tela.Novo polufinale i mi kao,pa to je normalno.Kad malo razmislite, to je sve samo ne normalno da čovek sa 36+godina pravi ovakve rezultate a da to izgleda lagano.

47304

pre 1 godinu

Realno je da sam nerealan jer sam navijač a navijam za Noleta a vjerujem da je on taj vječni , nepikosnoveni najbolji ikad od svih koji su igrali tenis .

One priče o umjetničkom dojmu , dopadljivosti i slično biće zanimljive kada se za njih bude dodjeljivala nagrada a do tada . . .

N O L E B R O J 1.

War Inside My Head

pre 1 godinu

Novak izgleda odlučio kao pretprošle sezone,da nam vadi živce,sporiji ulazak u meč,pa onda pucanje iz svih oružja?!Te godine je,ako me sjećanje dobro služi,na RG i WB tri puta preokretao od 0:2 za protivnike,a mi navijači pod većim stresom nego li on?Evo ubrzao je,nadam se da neće četvrti dan uzastopno na teren?

chupavi

pre 1 godinu

Sada ima isto onoliko komentara koji nipodastavaju Rubljeva, koliko ih je bilo i prosle godine kada su se rugali Novaku da je osvojio Wimbledon na kojem Rusi nisu ucestvovali.

Nije vam lako, a bice jos teze.

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Sto trcis pred rudu polako gledaj meč do kraja hahahahaha
(MARKO, 11. jul 2023 19:12)
Oni samo tako mogu da se raduju, Pre kraja i to je godinama njihova sudbina.

Bukowski

pre 1 godinu

Ne može bez drame ,pa to je strašno...umesto da samelje ovog žuću ,uvek daje šansu davljenicima da iznuruju i nas i njega !!!

Stanje stvari

pre 1 godinu

Evo peti meč na ovom W i moram reći da Novak sjajno igra voleje.Prelepo kontroliše udarac i pokazuje da mu je to tajno oružje,za opciju B u igri.Rubljov dobro šiba forhende,videćemo koliko će izdržati.Lep meč.

MileR

pre 1 godinu

Nole gubi set, a letargični "Srbi" pljuju li pljiju.
Pa iako izgubi opet je najveći teniser svih vremena. Podršku treba dati kad gubi, lako je biti dobar u pobedi.

borg

pre 1 godinu

Interesantno je kako su hejteri uvek najglasniji. Kada igra dobro-konkurencija nikada slabija,kada ne krene punim gasom-penzija! Sanse da Novak izgubi bilo koji mec na Vimbldonu su 10%. Daje mi nadu sto ogroman deo Srbije podrzava naseg najboljeg sportistu svih vremena!

OptaAce

pre 1 godinu

-Osobe sa najviše GS mečeva u Open eri (od 1968.):
429 R. Federer
423 S. Vilijams
400 N. Đoković (353W-47L)
-Teniseri sa najviše 1/2 f GS u singlu u Open eri:
46 N. Đoković, R. Federer
38 R. Nadal
31 Dž. Konors
-Teniseri sa najviše GS pobeda u singlu protiv 10 najboljih protivnika na ATP listi (od 1973.):
66 N. Đoković
64 R. Federer
55 R. Nadal
-Teniseri sa najvećim % pobeda na W u Open eri:
92.7% B. Borg
90.1% N. Đoković (91/101)
90% P. Sampras
-Teniseri sa najviše GS pobeda u singlu nakon što su izgubili 1. set u Open eri:
46 N. Đoković
44 A. Agasi
42 R. Federer
-Teniseri sa najviše pobeda na W u singlu nakon što su izgubili 1. set u Open eri:
14 N. Đoković, B. Beker
13 M. Filipusis, I. Lendl
-Razlika između N. Đokovića i J. Sinera je 14 god i 86 dana, što je najveća razlika u godinama između 2 tenisera u 1/2 f W u Open eri.
Pozdrav.

Mandingo

pre 1 godinu

Nadam se da ce konacno krenuti sa njegovom igrom. Fali mi njegova superiornost koja lomi protivnika. Mora preduzeti nesto da krene, jer dosad nije na 100% na turniru. I ovaj mec je lose poceo. Nadam se da ce poceti njegov ritam kako treba.

MARKO

pre 1 godinu

Kako igra loše, ni za 1/16 nije!!!
Pa zar 3 brejk lopte onako baca u aut?!
E moj Nole, šta si od sebe napravio.
Pa prvi ozbiljan protivnik i kraj.
(kopenhagen, 11. jul 2023 18:44)

Sto trcis pred rudu polako gledaj meč do kraja hahahahaha

Бинср

pre 1 godinu

Енглези који за себе држе да су империјални народ и тако покушавају да се понашају по свету у Новаку виде императора. С тим што су Енглези приучени од малих ногу да се тако понашају, а Новак је рођени император. Просто не могу да опросте неком тамо Србину што је император. Запамти народе мој, пао си кад ти колонизују дух. Кад оног ко те тукао заволиш. Кад оболиш од Стокхолмског синдрома онда си пао и нема назад. Е управо то Србима не могу да опросте. Слободу мисли, самоувереност, лакоћу постојања. Нису нам колонизовали дух као свима зато и имамо толико шампиона. Чувајмо то народе мој. Док бидемо то имали бићемо народ.

Robin Hud

pre 1 godinu

Kazu ovi strani komentatori:

"Novak kaze da navijamo protiv njega, ali mi to ne radimo zato sto ga ne volimo, vec zato sto mislimo da je nepobediv pa navijamo za slabije da bi mec bio zanimljiviji."

matori

pre 1 godinu

@Upravo gledam mec Sinera i ne mogu da se otmem utisku koliko je dobar na ovom turniru. Dajem mu najvece sanse za osvajanje titule. Deluje nezaustavljivo. Bice Rubljovu pakleno tesko u polufinalu.
(Mohikanac_'91., 11. jul 2023 17:37)

eno Siner izgubio set... ima da se namuči da dobije 95. igrača na svetu...

Suljo

pre 1 godinu

Halo Mohikanac, bas si Mohikanac.Pa trebao si napisati da ce Siner
imati vise problema u finalu sa Alkarazom valjda!? Kad vec solis pa
posoli to do kraja! U, ala si alav.

insajder

pre 1 godinu

Gde su sad mišljenja ovih portal experata, stručne analize i komentari na “očajnu” igru Noloa? A da upravo vam je zapušio usta sa 1:6 u drugom, pa se ne čujete više… ;

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

neverovatno, koliko stručnjaka koji nikada nisu uzeli reket u ruke... sve znaju i taktiku, servis i volej, forhend i bekend...

ljudi uživajte i opustite se... on sve udarce i taktiku zna bolje od svih nas zajedno...

napred Novače, uvek uz tebe...

banjaluka 1811

pre 1 godinu

"Najbolji" riterner u istoriji više nije u stanju da ikog brejkne i više nije u stanju da dobije set bez taj brejka. Čuveni "najbolji" riterner u istoriji tenisa.
(Rajs, 11. jul 2023 18:36) # Link komentara
Ma šta kažeš.Odgleda li ti drugi set?Brejka ni na vidiku,a ono 6:1 za Novaka.Kako bez brejka,majku mu?

drEtker

pre 1 godinu

Sta vam je strucnjaci, vidi se da se niko od vas nikada nije bavio bilo kakvim sportom..Sve ce doci na svoje, bolje danas pad forme nego u naredna dva meca.

MARKO

pre 1 godinu

Sta igra ovako mlako bez ideje? Udarci kao kod babe.
(Paradox, 11. jul 2023 18:46)

Bato dok ne ubaci u treću i četvrtu brzinu polako sta si se zaleteo sa kritikom hahahahah

Istočna RS

pre 1 godinu

Nebojša Višković iz prve pogađa ime prikazanog navijača na tribinama, a Novakovu igru zna bolje od Vajde i Gorana ha ha. Sportklub je to.
Idemoooooo Nole do 24.

4k4.Dex

pre 1 godinu

Kako nije sramota ove da pričaju najgora konkurencija... pa nema Nadal 50 godina. Novakovo je godište ili godinu dana gore dole... Pa zašto ga nema da isprati Novaka? Zato što nije GOAT, eto zašto! Nije ni blizu i to se sada vidi. Raspao se kao deda i ne može da pobedi ni trenera svog dok Novak jede klince od 25 god za doručak. O čemu više da pričamo. Ne pričamo o različitim generacijama pa kao Novak pobeđuje neznalice. Nego je Nadala zakucao u bolnicu sa vamos tamos a federera poslao u penziju kao trećeg tenisera u istoriji i onako ga ponozio i bukvalno uništio na onom Wimbldonu.

vukica

pre 1 godinu

Na Wimbldonu je engleza koliko i u Beogradu pravih beograđana, preteruje se sa tim da publike ne voli Novaka, reakcije publike su nekad na situacije koje nemaju veze sa igracem

gloria

pre 1 godinu

Kao i uvijek, Novak okreće meč a hejteri se onda ne javljaju idućih 48h, do iduće prilike za online pljuvačinu...Idemo Novače!

TurboNator

pre 1 godinu

Nolo nam više nije u stanju da napravi brejk protiv bilo koga. Nije više u stanju da set dobije bez taj brejka.
(Kole, 11. jul 2023 18:38)

Kole - pogledaj rezultat… 5:0 u drugom za Noleta…

m

pre 1 godinu

Neverovatno agresivni Novak u odnosu na prvi set, stvarno da se zapitaš šta mu je u glavi... Kao da je neki drugi teniser došao da igra drugi set, neshvatljivo...

Cane

pre 1 godinu

Majkumu, al omaših. Očekivao sam da ovo bude puno lakše nego sa Hurkačem. Ok, 1:1, kreće se od početka, drugi set je već bio ono što sam očekivao.

Miki

pre 1 godinu

Bio sam iznerviran sto nije smeo igrati Indianvels i i i Miami a na kraju je to ispalo kao pozitivna okolnost,Nije bio iscrpljen,onda je sljaku odigrao bez motiva sto se videlo da uppste nije bio ni zabrinut ali je sve istempirao da je dosao na RG kao masina,pocistio sve redom a nastavlja i ovde na kraju meca danas Rus je jedva stajao na nogama a cinilo se da Nole moze odigrati jos jedan ceo mec...

Radovan Osamnaesti

pre 1 godinu

Kolko će da uzme 27+ grand slamova minumum, pa će onda filozofi da kombinuju kako je Federer igrao lepše i zato je GOAT, a i za nadalove 22 titule će već nešto da upakuju. Kako je lud, samo da ga drži motivacija - moći će i 30 da uzme. Bukvalno Lebron James tenisa, ali sa pokrićem u titulama.

Зоран

pre 1 godinu

"Одушевљавају"! ме ови "стручњаци" за тенис који дају савете Новаку како да игра против овог или оног тенисера , који анализирају његове мечеве, куде његову игру, а никада у свом животу не да нису узели рекет у руке него нису ни присуствовало неком мечу уживо. Уместо да као право љубитељи тениса уживају што један наш тенисер исписује историју велики броју
коментатора бави се тривијалним
стварима. Више од 50 година пратим тенис и одувек сам маштао да неки наш тенисер освоји макар један Грен Слем, а онда се појави овакав човек као што је Новак, због разних паметњаковића престаћу да читам коментаре да ми не кваре лепоту и уживање у Новаковој магији.

ребус

pre 1 godinu

Каже мој ћале од деведесет година: Само да не умрем док још Ноле игра, баш ми прија овај ‘стрес’.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Kada ga čovek gleda prosto zaboravi da je polu-gladan, i da neće moći da plati infostan. Verovatno je To slučaj sa 80% naših ljudi, ali dobro. Nastavimo da pratimo svaki njegov meč i pomno pratimo svaki rekord koji je srušio. P.S. naravno, Ovo nema veze sa potpuno zasluženim uspesima koje je zaradio. Radi se o ljudima koji nemaju svoje živote, pa im je On neka zamena i kompenzacija.
(Милош Радунковић, 12. jul 2023
------
Interesantan pogled na sport i sportska takmicenja? A ja sam, do ovog trenutka bio ubedjen da je navijanje za svog takmicara sasvim normalna pojava, kao i da, u navijanju ucestvuju ljudi koji imaju svoje zivote, kao i oni sto ih nemaju. I Vi ste, cini mi se, od onih koji ne mogu da podnedu uspeh, novac i slavu Novaka Djokovica, samo ste taj svoj animozitet pokusali da upakujete u neki "sareniji omot".

sweswe

pre 1 godinu

Rubljov je navozao Noleta muski.Cini mi se da Nole presao duplo vecu kmtrazu, a na kraju Rubljov jedva na nogama a ovaj sve jace udara... kao kad nece vatra dok se restilj pece pa sve jaca i na kraju nema mesa a vatra jaca nego na pocetku... Mora neki mec on da odigra da nam iskida zivce, ali bolje sad nego sledeca 2... Kod Alkarasa ovakve greske skupo kostaju...
(zex1, 11. jul 2023 21:58)

Rubljov-3882 metara, Djokovic-3848 metara
...ili po poenu R-17,9 m/p, Dj-17,7 m/p...

gao

pre 1 godinu

Mozda gresim, ali mi je delovalo kao da se Novak u cetvrtom setu tek "upalio" i razigrao, izgledalo je kao da bi bi mogao da igra jos 2-3 sata lagano. Ako je tako onda je to zaista zastrasujuce...

Borkes

pre 1 godinu

U nedelju (ponedeljak) protiv izuzetnog servera a jučer protiv izuzetnog riternera. Rubljev je imao Bublika spremnog za 3:0 ali je svojom glupošču odveo taj meč u 5. set. Dakle Novak je igrao mečeve gde se nije mogao osećati nimalo komforno i opet je sve to završio relativno lako.
Jučer je iz aviona bila vidljiva činjenica da je Novak po vetru bar 30% lošiji igrač. Da li je to nešto podsvesno ili realno ali taj vetar mu unosi jako veliku nervozu u igru i totalno mu odvlači fokus. Nekako je Novak u nekim trenucima igrao prilično ziheraški tenis što mu nije svojstveno. Ali dobro to je sada iza njega i ja mislim da on očekuje SF sa velikim nestrpljenjem. Siner se bukvalno prošetao do SF igrajući protiv nedoraslih igrača. Ima on udarce na mestu ali mu je glava veliki problem. Videćemo...
Idemo dalje.

Tobla

pre 1 godinu

Nije on spomenuo nikakvu ,,pasiju borbu'' kako vi to netačno navodite nego ,,borbu pasa'' (''dog fight'') što je sinonim za burbu dva lovca (aviona) na nebu. Ako bude igrao u finalu sa AlkaTrazom ovoga će opet uhvatiti grčevi. Već sam ranije u jednom komentaru objasnio zašto.

Roki

pre 1 godinu

Bosko

Tacno je da ne mora svako da ga voli, ali da mu ne ukazuju elementarno postovanje je stvarno sramno. Nebitno da li ima 23 GS titule ili nijednu.

GoranH

pre 1 godinu

Ne razumem zbog cega bi Englezi ili bilo ko MORAO da voli Djokovica? Svako ima svoj izbor, ne razumem sta tu nije jasno? Makar Djokovic imao 15 Wimbledona…
(boško, 12. jul 2023 06:51)

Ne moraju da ga vole al nije lepo što ga mrze, normalno ne treba generalizovati ne mrze ga svi englezi.