Nova vest
Tenis

Utorak, 11.07.2023.

15:56

Đoković preokretom do Federera – prestigao idola, pa govorio o "pasjoj borbi" i ulozi favorita

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je pobedio Rusa Andreja Rubljova.

Izvor: DP

Autor: DP

Đoković preokretom do Federera – prestigao idola, pa govorio o
Foto: Profimedia

Njihov meč bio je drugi na Centralnom terenu i počeo je nakon duela između Ige Švjontek i Eline Svitoline, koji je dobila Ukrajinka.

Taj okršaj bio je u prekidu neko vreme dok se navlačila krovna konstrukcija na centralnom stadionu kompleksa, pa je zbog toga duel Srbina i Rusa nije počeo u predviđenom terminu, a njih dvojica su na kraju igrala pod otvorenim nebom.

On je posle preokreta pobedio Rusa Andreja Rubljova 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 za dva sata i 48 minuta igre i tako je zakazao duel sa Italijanom Janikom Sinerom.

Đoković je ovim trfijumfom obezbedio 46. polufinale na grend slem turnirima i tako izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera. Ujedno, ovo je 12. put da se srpski teniser našao među četiri najbolja na Vimbldonu.

Osvajač 23. grend slema posle pobede rekao je da sada svi žele njegov skalp, ali da se to još uvek ne dešava.

Đoković je 101. trijumfom na londonskoj travi iza sebe ostavio i svog idola Pita Samprasa. Sjajnu atmosferu posle plasmana u polufinale napravili su navijači srpskog tenisera i sve je podsećalo na Australiju.

Potom se obrato medijima na konferenciji za medije, gde je istakao da je meč protiv Rubljova bio "pasja borba", a govorio je i o narednom rivalu i ulozi favorita.

Sva dešavanja iz Londona mogli ste da pratiti u LIVE BLOG-u B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

235 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu