Nova vest
Fudbal 0

18.10.2024.

18:32

FIFA SP za klubove – specijalna pozivnica za Mesija

Na svetskom klupskom prvenstvu u oranizaciji FIFA naredne godine, jedan od učesnika, kako stvari stoje, biće i Inter iz Majamija, iako rezultatima nije izborio plasman na to takmičenje.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Biće to prvo svetsko prvenstvo u novom formatu, sa čak 32 kluba od čega je 30 učesnika već poznato, a čekaju se imena još dva. Jedan od ta dva će, gotovo sigurno, biti klub za koji igra prva zvezda svetskog fudbala Lionel Mesi, kako pišu strani mediji.

Iako ekipa iz Floride još nije osvojila šampionat SAD, već je samo završila regularni deo sezone MLS-a na prvom mestu, FIFA je, kako navode pojedini mediji, već donela odluku da pozove Majami na ovaj zaista glomazni turnir. 

Majami bi bio peti tim iz KONKAKAF zone na turniru, pored Rajadosa iz Montereja, Leona, Pačuke (Meksiko) i Sijetl Saundersa (SAD).

Drugo upražnjeno mesto popuniće osvajač Kopa Libertadores za 2024. godinu.

Majami će, izvesno je, dobiti specijalnu pozivnicu za takmičenje, uskoro će to biti i zvanično, pa će ljubitelji fudbala širom sveta imati priliku da, pored najvećih zvezda svetskog fudbala, gledaju i Mesija u akciji na tlu SAD gde se održava klupsko prvenstvo sveta.

Lako se otuda može desiti da Mesija vidimo protiv, na primer, Reala, možda i njegove Barselone, Boke juniors...

Svi poznati učesnici FIFA svetskog klupskog prvenstva:

Srednja i severna Amerika: Rajados Monterrej, Leon, Pačuka (Meksiko), Sijetl Saunders (SAD).

Južna Amerika: Palmeiras, Flamengo, Fluminense (poslednji osvajači Kopa Libertadores), Boka Juniors, River Plejt (istorijski renking).

Evropa: Čelsi (osvajač Lige šampiona 202)1, Real Madrid (2022, 2024), Mančester Siti (2023), Bajern, PSŽ, Inter, Dortmund, Porto, Atletiko, Benfika, Juventus, RB Salcburg.

Azija: Al Hilal (Saudijska Arabija), Urava Red Dajmonds (Japan), Ulsan (Južna Koreja) i Al Ain (osvajač azijske Lige šampiona 2024). 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

7 h

Novo Sport Video Menu