Nova vest
Fudbal 8

10.10.2024.

10:24

Džakin brat zabrinut zbog Leskovca: "Svi znamo mog brata"

Fudbaleri Srbije u subotu će dočekati Švajcarsku u Ligi nacija, a to će biti treći međusobni susret dva tima u poslednjih šest godina.

Izvor: Klix.ba

Profimedia

Švajcarci su nas nadigrali na svetskim prvenstvima 2018. i 2022, a pored poraza veliki rivalitet stvoren je i zbog nekih fudbalera alpske selekcije.

U pitanju su naravno igrači poreklom sa naših prostora, a u novom dvoboju u centru pažnje biće kapiten Švajcarske Granit Džaka.

On je na prethodnim susretima često provocirao naše fudbalere i ulazio u sukobe s njima, zbog čega sada brine njegov brat Tauljant.

Granit je na SP u Rusiji pokazivao albanskog orla kada je postigao gol, dok se u Kataru 2022. uhvatio za međunožje dok je psovao prema klupi reprezentacije Srbije.

Njegov brat Tauljant svestan je tenzija koje bi mogle biti prisutne u narednom meču, pa je čak zamolio Granita da razmotri da li uopšte treba da igra u Srbiji.

Profimedia

"Znam iz prve ruke koliko pritiska i emocija moraš izdržati u ovoj utakmici", rekao je Tauljant, koji je reprezentativac Albanije, a imao je priliku da igra protiv Srbije 2014. godine.

Otkrio je i da je odmah nakon žreba uzeo telefon i savetovao Granita da ne igra.

"Predložio sam Granitu da razgovara sa selektorom Muratom Jakinom i možda preskoči ovu utakmicu, ali svi znamo mog brata, on želi da igra svaku utakmicu za Švajcarsku", rekao je Džakaza švicarski "Blik", dodavši:

"Nije lako držati se pod kontrolom 90 minuta kada stvari ponovo postanu tako emotivne. Granit mora da ostane miran, igrati fudbal, pobeđuje ​​i ignorišati provokacije. Lako je reći, ali na kraju se sve svodi na to: igrati utakmicu i pobediti".

Utakmica između Srbije i Švicarske na programu je u subotu od 20.45, a biće odigrana u Leskovcu.

Profimedia

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

37 min

Novo Sport Video Menu