Nova vest
Fudbal 5

4.9.2024.

14:35

Srbin poveo Grke – cilj je Mundijal

Srpski trener Ivan Jovanović okupio je igrače pred svoj debi na klupi Helena u subotu protiv Finske u Ligi Nacija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Jovanović je u junu imenovan za selektora Grčke, tada je potpisao dvogodišnji ugovor, a ispred sebe ima zadatak da odvede ovu reprezentaciju na veliko takmičenje posle čitave decenije.

Poslednji put Grčka je bila deo velike fudbalske smotre još na Mundijalu u Brazilu 2014. godine. Od tada redovno preskače najvažnije manifestacije.  

Sada su Heleni na novom početku posle godina neuspeha, a Srbinu je data palica da komanduje. I to ne bilo kojem. Jovanović je u Grčkoj, pre toga i na Kipru, gradio trenersko ime i napravio velike rezultate (APOEL vodio u Ligu šampiona), poslednji uspeh mu je Kup trofej sa Panatinaikosem, a selektorska pozicija je vrhunac njegovog opusa u ovoj zemlji.

U Grčkoj je izuzetno cenjen.

Potvrđuju to i velike reči prvog čoveka Saveza Makisa Gagatsisa za Jovanovića, tokom okupljanja ekipe pred start u Ligi Nacija. 

"Želim vam uspešan početak u Ligi Nacija. Želim da znate da Savez stoji uz vas za sve što vam je potrebno. Spremni smo za novi početak sa najboljim trenerom kojeg imamo, čovekom koji se ističe po svojoj trenerskoj vrednosti i po svom moralu", poručio je Gagatis.

Grčka je, podsetimo, nesrećno eliminisana u finalu plej-ofa za EURO, poražena je na penale od Gruzije u Tbilisiju. 

Pred Jovanovićem i Grcima je, pored meča sa Fincima, i duel sa Irskom 10. septembra u Dablinu, u okviru B grupe Ligfe Nacija. Grke u martu naredne godine očekuju i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.


 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

56 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu