Nova vest
Fudbal 2

14.3.2024.

18:39

"Rekao sam Fergusonu da od*ebe"

Nekadašnji engleski fudbaler Pol Ins prisetio se perioda provedenog u Mančester junajtedu i saradnje sa tadašnjim trenerom tog tima Ser Aleksom Fergusonom

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/NICK WILKINSON

Ins je Junajted stigao 1989. godine kada je Ferguson već uveliko bio u klubu, a šest godina kasnije između njih dvojice je "puklo".

Za sve je kriv jedan potez Insa sa prvenstvenog meča protiv "kanarinaca".

"Sve se desilo posle utakmice sa Noričom. Vodili smo 3:1, igrali jako dobar meč, ja sam igrao dosta dobro. U poslednjih pet minuta probao sam da predriblam dvojicu igrača i izgubio sam loptu. I to je bilo to. Ušli smo u svlačionicu, ‘bacali smo pet‘ jedni drugima i govorili: ‘Sjajan rezultat‘. A, onda je uleteo Ser Aleks u svlačionicu vrišteći. Pomislio sam: ‘Zašto luduje ovako, a pobedili smo 3:1‘", započeo je Ins svoju priču.

Problem je bio baš u njemu.

"Uperio je prst u mene i viknuo: ‘Ti nisi ni Rajan Gigs ni Andrej Kančelskis. Tvoj posao je da dodaješ loptu‘. Uzvratio sam mu: ‘O čemu je*ote pričaš?‘, Krenuo je ka meni i bio mi sve bliže. Nisam razumeo šta se dešava. Nije me bilo briga za posledice. Rekao sam mu: ‘Šefe, možeš da od**ebeš! Baš me briga, od**bi, radi šta hoćeš. Žališ se, a pobedili smo‘", otkrio je Ins i dodao da tu nije bio kraj za Škotlanđanina:

"On mi je uzvratio: ‘Ne možeš tako da pričaš sa mnom‘ i krenuo je na mene. Brajan Kid je skočio, Li Šarp skočio i na tome se završila priča."

Ins je na kraju sezone napustio tim i prešao u Inter iz Milana. Posle toga je nastupao i za Liverpul i tako dodatno izgubio simpatije među navijačima "crvenih đavola".

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu