Nova vest
Fudbal 0

14.8.2024.

14:36

Murinjo krivi sudije za eliminaciju Fenerbahčea

Portugalski trener Žoze Murinjo ostao je nedorečen na konferenciji za medije posle eliminacije Fenerbahčea od Lila u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali svi znaju šta mu je bilo u glavi.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

On nije želeo da govori o sudijskim odlukama za koje misli da su dovele do nerešenog rezultata u utorak uveče u Istanbulu.

Lil je golom Džonatana Davida u 118. minutu iz penala poravnao rezultat na 1:1 i doneo svom timu prolaz dalje, zbog pobede u prvom meču od 2:1.

Penal za goste sviran je nakon VAR provere sporne situacije i igranja rukom u kaznenom prostoru.

"Mi ne bismo nikada osvojili Ligu šampiona. Ne bismo ni igrali finale Lige šampiona", kaže u svom stilu Murinjo nakon eliminacije.

"Ali idemo u Ligu Evrope a u Ligi Evrope ako - ako - ne želim da nastavim misao. Preferiram da ostane na "ako", ostao je "zagonetan" Portugalac.

Brzo se nadovezao:

"Ako možemo da napravimo veliki rezultat u Ligi Evrope. ako, ako, ako. Ali mi možemo da napravimo velike stvari u Ligi Evrope ako... Ne mogu da govorim dalje od tog ako. Ako nastavim biću u nevolji".

Na pitanje novinara šta je mislio pod time što je rekao, imao je spreman odgovor. Podsetio je na finale Lige Evrope koje je igrao sa Romom i poraz posle kojeg je engleskog sudiju Entonija Tejlora čekao na parkingu stadiona nakon meča. Da se "objasni" sa njim.

"Ako želite da znate nešto više o ovom "ako" pozivam vas da pogledate opet meč Rome i Sevilje, finale Lige Evrope 2023. godine i  shvatićete šta znači ovo ako".

Engleski mediji su se setili da je Murinjo slične izjave i izbor reči imao još u vreme kada je vodio Čelsi, 2014. godine, posle poraza od Aston Vile.

"Preferiram da ne pričam. ako prgovorim, biću u velikoj nevolji. U velikoj nevolji. A ne želim da budem u nevolji", rekao je tada Portugalac.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu