Nova vest
Fudbal 0

5.8.2024.

23:46

Francuzi slave Matetu – protiv Španije za zlato VIDEO

Fudbalska reprezentacija Francuske pobedila je Egipat u polufinalu Olimpijskog turnira sa 3:1 (0:1).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Francuzi će se tako u borbi za zlatno odličje susresti sa reprezentacijom Španije, koja je do finala stigla pobedom nad ekipom Maroka. 

Meč za zlatnu medalju će se igrati u Parizu na stadionu Park Prinčeva. 

Strelci za galske petlove su bili Mateta u 83 i 99. minutu i Mikeal Olise u 108. minutu meča, dok je jedini gol za Egipat bio delo Mohameda Sabera u 63. minutu. 

Posle prvog poluvremen u kojem nismo videli golove, reprezentacija Egipta je u 62. minutu na stadionu Liona povela preko Mohameda Sabera. 

Nisu Francuzi mogli da veruju šta ih je snašlo, pa su od tog trenutka svim mogućim snagama krenuli ka golu Egipta, ne bi li nekako došli do izjednačenja.

Vremena je bilo sve manje, ređale su se šanse za Francuze kao na traci, čak su u jednom  napadu pogodili i stativu, ali lopta jednostavno nije htela u gol. 

I onda se ta inicijativa Francuzima napokon isplatila u 82. minutu kada je posle osvojene lopte na sredini terena, novi fudbaler Bajerna Mikael Olise sjajno proigrao Žan-Filipa Matetu koji je iz šutem iz prve savladao golmana Egipta za dugo čekano izjednačenje i opštu radost svih navijača na stadionu Olimpik Liona. 

Kakvu dramu smo gledali u nadikandi vremena. Prvo je Francuska imala šansu za totalni preokret, a u toj akciji se desila jedna sporna situacija kada je Olise glavom pogodio u ruku Omara Fajeda. Sudija Martinez iz Hondurasa je prvo imao komunakaciju sa VAR sobom, potom je otišao da pogleda tu spornu situaciju, ali i posle toga se nije odlučio da dosudi jedanesterac za Francuze.

Tako je utakmica otišla u produžetke. 

Tu nije dobro počelo za Egipćane, koji su od 92. minuta ostali sa igračem manje pošto je Omar Fajed dobio drugi žuti karton. 

Francuska je u 99. minutu došla do preokreta. Ponovo je u akciji učestvovao Olise, koji je poslao sjajan centaršut, koji je Kilijan Sildilija glavom poslao ka Mateti koji je bio sam na drugoj stativi, a njemu nije bilo teško da je pošalje u mrežu. 

Pečat na pobedu Francuske je u 108. minutu stavio Olise koji je posle asistencije za izjednačujući gol, upisao se u listu strelaca. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu