Nova vest
Fudbal 0

5.8.2024.

19:20

Ten Hag daje Sanču novu ulogu

Mančester junajted ima problema sa povredama na startu sezone, a u toj situaciji novu ulogu mogao bi da dobije Džejdon Sačno.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Grant Halverson

Fudbaler koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Borusiji Dortmun, vratio se ovog leta na Old Trafoerd posle pomirenja sa trenerom Erikom ten Hagom.

I kako stvari stoje, njemu se neočekivano ukazala šansa da zaigra na mestu "devetke" pošto se tokom američke turneje na meču sa Arsenalom povredio prvi strelac ekipe prošle sezone, Rasmus Hojlund.

Danac će biti van terena bar šest nedelja, tako da Ten Hag mora da traži druga rešenja na startu sezone.

"To je jedna od stvari koje možemo da uradimo ako ne možemo da računamo na Rasmusa. Naravno, tu je i Džošua Zirkze. On je tek počeo da trenira, nije dugo  u procesu. Trebaće mu vremena da se navikne na engleski fudbal i naš stil igre. Džejson, naravno, može da igra kao napadač. Može da igra po krilu, ali i dobra opcija u sredini", izjavio je Ten Hag.

U nedostatku napadača, pošto je ovog leta klub napustio i Antoni Marsijal, Holanđanin bi mogao da računa i na igrača iz mladog tima, Itana Vitlija, koji je poslednjih nedelja bio posebno pod nadzorom Ten Hagovog pomoćnika, Ruda van Nistelroja. 

Junajted u subotu 10. avgusta na Vembliju otvara sezonu utakmicom za pehar Komjuniti šilda sa gradskim rivalom Mančester sitijem.

Šest dana posle toga u prvom kolu Premijer lige dočekuju ekipu Fulama. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu