Nova vest
Fudbal 1

3.8.2024.

23:15

Španci ili Špankinje, svejedno je – neuništivi su!

Ženska fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara posle neverovatno dramatične pobede nad Kolumbijom nakon boljeg izvođenja penala - 2:2 (4:2).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Špankinje su gol za produžetak postigle u sedmom minutu nadoknade uzbudljivog meča u Lionu.

Strelac je bila Irene Peredes.

Prethodno, Kolumbijke su vodile 2:0 i bile na dobrom putu da sa puta sklone aktuelne svetske šampionke, ali to je, očito, nemoguća misija kada sa druge strane imate fudbalere ili fudbalerke Španije.

Na 2:1 smanjila je u 79. minutu Dženi Hermoso, devojka koja je dugo bila u centru pažnje u Španiji, ali i šire, zbog "slučaja poljubac" zbog kojeg je otkaz uručen nekadašanjem predsedniku Saveza Luisu Rubialesu.

Konačno, u penal seriji Špankinje su bile čvršćih nerava, realizovale su sva četiri udarca, Kolumbijke tek dva, i tako se još jedna fudbalska selekcija zemlje koja ove godine doktorira ovu igru gde god se pojavi, plasirala u polufinale.

Pre fudbalerki Španije to je učinila i muška selekcija.

Tako je nastavljeno neverovatno uspešno leto za španski fudbal koji su titulom na EURO garnirali seniori, a nastavili dečaci iz U19 selekcije koji su se takođe okitili evropskom titulom.

Pred novim trofejima i medaljama sada stoje i obe olimpijske selekcije Španije.

Fudbal (ž), 1/4 finale

SAD - Japan 1:0
Španija - Kolumbija 2:2, penalima 4:2
Kanada - Nemačka 0:1
Francuska - Brazil 0:1

Polufinale

Brazil - Španija
SAD - Nemačka

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu