Nova vest
Fudbal 5

2.8.2024.

23:14

Haos u Bordou – masovna tuča fudbalera Argentine i Francuske VIDEO

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale olimpijskog turnira posle pobede nad Argentinom rezultatom 1:0.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Strelac jedinog gola na meču, već u 11. minutu, bio je Žan Filip Mateta.

Napadač engleskog Kristal Palasa bio je najviši i najsnalažljiviji pred golom Južnoamerikanaca na ubačenu loptu Olisea iz ugla - glavom je poslao tamo gde je jedino mogla da prođe u mrežu.

Bio je to trenutak odluke burnog meča koji je produžen za čak 12 minuta a završen je masovnom tučom aktera odmah pošto je sudija odsvirao kraj utakmice.

Tanjug/AP Photo/Moises Castillo

Nervozni Argentinci teško su podneli eliminaciju, istina nije baš najjasnije da li je neko od njih provocirao i započeo tuču sa Francuzima, no kako bilo, sve je na kraju eskaliralo u masovni okršaj svih koji su se našli na terenu.

Nije se znalo ko koga juri.

Što se same utakmice tiče, odnosno perioda posle gola Francuza, nastavak nije doneo nijedan gol ali je bilo borbe i uzbuđenja.

Fudbal, polufinale OI

Egipat - Francuska
Španija - Maroko

Argentinci su pošto poto želeli da se vrate u meč, žestoko su izazvali Francuze, ali je Anrijev tim uvek imao spreman odgovor i uspeo je da sačuva minimalnu prednost.

Francuzi su pred kraj, u 84. minutu, matirali Rulija i drugi put, međutim gol novog igrača Bajerna Olisea nije priznat.

Usledila je dramatična završnica u kojoj su Argentinci imali najbolju priliku da poravnaju.

Napadač ekipe Havijera Maskerana Lusijano Gondu je u četvtom minutu nadoknade, od ukupno 12 minuta, mogao da se proslavi, ipak, njegov udarac je sjajno odbranio golman "trikolora" Restes i spasio svoj tim neprijatnih produžetaka i neizvesnosti. 

Francuzi su ostali nesavladani uprkos velikom pritisku Argentinaca i sada su korak bliže olimpijskoj medalji, drugoj u istoriji. U polufinalu Anrijev tim će igrati protiv Egipta, dok drugi polufinalni par čine Maroko i Španija.

Tanjug/AP Photo/Moises Castillo

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

2 h

Novo Sport Video Menu