Nova vest
Fudbal 2

2.8.2024.

18:59

Fudbal pripada Špancima – Fermin "bacao bombe" za 1/2 finale OI

Olimpijska reprezentacija Španije plasirala se u polufinale olimpijskog turnira posle pobede nad Japanom rezultatom 3:0.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo

Dva gola, i to kakva, postigao je vezni igrač Barselone Fermin Lopes - u 11. i 73. minutu.

Tačku je stavio Abel Ruiz u 86. minutu.

Meč je odigran u Lionu i bio je drugi u okviru četvrtfinala, nakon što je u prvom, u Parizu, Maroko do nogu potukao SAD rezultatom 4:0.

Maroko i Španija ujedno čine i prvi polufinalni par na olimpijskom turniru. 

Inače, oba gola Fermina Lopesa danas bila su prava mala remek dela i potvrda klase ovog fudbalera, momka pred kojim je tek ozbiljna karijera.

Prvi pogodak postigao je snažnim udarcem levom nogom sa dvadesetak metara.


Drugi je priča za sebe - majstorija. Prijem na grudi posle ubačene lopte iz kornera, šut desnom nogom "iz kolena" pravo u gornji levi ugao gola Japanaca.
"Povredila je sam pripoj na kosti, spoljna strana potkolenice, kost se zove fibula. Kod tako mlađih uzrasta se desi da ligament ostane čitav, a da se isčupa taj deo kosti sa ligamenta. Tako da je ligament čitav, pa je to u budućnosti bolja vest. Samo što sada moramo da joj stavimo čizmu. Bila je junak! Uspeli smo to da bandažiramo, pa to nije mnogo ni oteklo i mogla je da se takmiči. Iako se plasirala moramo da je povučemo sa takmičenja" rekao je doktor Đurović koji je i pojasnio kakav će biti proces oporavka. "Oporavak traje oko četiri nedelje, radićemo sve što može da je koliko toliko sprečimo da atrofiraju mišići, pa da vidimo da li se može spremiti za Svetsko prvenstvo"

Španci tako suvereno nastavljaju silovit prodor ka još jednoj medalji, nakon što su nedavno igrači do 19 godina osvojili EURO i naravno pre toga seniori glavni fudbalski turnir ovog leta u Nemačkoj.

Podsetimo i da su Špankinje aktuelne svetske šampionke.

Španci inače imaju jedno olimpijsko zlato i dva srebra.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

7 h

Novo Sport Video Menu