Nova vest
Fudbal 1

27.7.2024.

19:45

Kraj olimpijskog skandala – podeljene drakonske kazne

Ženska fudbalksa reprezentacija Kanade kažnjena je nakon skandala i snimanja dronom treninga Novog Zelanda.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

FIFA je donela zvaničnu odluku da Kanađankama bude oduzeto šest bodova, a kažnjeni su i novčano sa 200.000 švajcarskih franaka.

Selektorka kanadskog ženskog fudbalskog olimpijskog tima Kanade Beverli je izbačena iz fudbala na godinu dana, kao i njeni saradnici.

Prethodno je BBC preneo da je Pristman smenjena sa te pozicije zbog špijuniranja protivničke ekipe.

Kanadski fudbalski savez je saopštio da je odluka doneta nakon što što su stigle nove informacije vezane za incident.

Direktor kanadskog fudbalskog saveza Kevin Blu potvrdio je da će Pristman biti suspendovana do kraja Igara, kada će biti održana "nezavisna eksterna istraga".

Francuska policija je privela analitičara kanadske reprezentacije Džozefa Lombardija kod kog je tokom istrage pronađena letilica, kao i snimci sa dva treninga protivničkog tima. Pored Lombardija i Pristmanove izbačena je i Džasmin Mander, asistentkinja kanadske selektorke.

Kanada je aktuelni olimpijski šampion, a u prvom kolu ovogodišnjih Igara je pobedila Novi Zeland sa 2:1. Pristman samoinicijativno nije vodila ekipu Kanade na toj utakmici.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu