Nova vest
Fudbal 1

27.7.2024.

17:03

Fudbaleri Španije već u četvrtfinalu Olimpijskih igara VIDEO

Posle najjače selekcije Španije, kao i U19 reprezentacije koje su nedavno ovojile evropsko zlato, i olimpijski tim "furije" je na odbrom putu da ode do kraja na turniru u Francuskoj.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/M. Reino

Španija je u drugom kolu olimpijskog turnira savladala Dominikansku Republiku rezultatom 3:1.

To je Špancima druga pobeda na Igrama, posle one u uvodnoj rundi protiv Uzbekistana (2:1), pa je tako osigurala plasman u četvrtfinale i meč sa drugoplasiranim timom u grupi D.

Strelci za ekipu koju sa klupe vodi Santijago Denia bili su Fermin Lopes u 24. minutu, Aleiš Baena u 55. i Migel Gutieres u 70.

Jedini gol za Diominikance, u tom momentu za 1:1, postigao je Anhel Montes de Oka.

Dominikanska Republika je od 45+1. minuta igrala sa desetoricom posle isključenja Askone te je Špancima u nastavku bio znatno olakšan posao da dođu do pobede.

Pred poslednje kolo Španija ima šest bodova, a Dominikanci jedan, ali nisu bez šanse za prolaz - za to im je potrebna pobeda u poslednjem kolu protiv Uzbekistana.

U prvoj rundi remizirali su sa Egiptom.

Selektor Dominikanaca je inače Španac Ibai Gomez.

U isto vreme reprezentacija Argentine pobedom se povratila "u život" nakon burnih dešavanja iz prve runde i poraza od Maroka 2:1, nakon što je meč bio u prekidu dva sata, a "gaučosima" VAR poništio gol za egal pred sam finiš.

Argentinci su bili sigurniji u drugom kolu - savladali su Irak 3:1.

Strelci za ekipu Havijera Maskerana bili su Tiago Almada u 13. minutu, Lusijano Gondu u 62. minutu i Ezekjel Fernandes u 83.


Počasni gol za Iračane postigao je Ajmen Husein u 45+4. minutu.

Argentinci će u poslednjem kolu igrati protiv Ukrajine za prolaz u četvrtfinale.



 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu