Nova vest
Fudbal 8

24.7.2024.

17:17

Fudbal na OI tek što je počeo, a već imamo neverovatnu scenu u 90+16' VIDEO

Fudbaleri Argentine odigrali su nerešeno sa Marokom (2:2) na startu olimpijskog turnira, dok je Španija u okviru druge grupe savladala Uzbekistan 2:1.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Bile su ovo prve utakmice na fudbalskom turniru na Letnjim olimpijskim igrama.

Argentina i Maroko igrali su najblaže rečeno krajnje uzbudljiv duel u Sent-Etjenu na stadionu "Žofroa Gišar" gde je u junaka afričke selekcije umalo izrastao napadač azijskog prvaka Al-Aina Sofian Rahimi, ali to je, na kraju, ipak momak sa druge strane, Kristijan Medina.

Argentinski fudbaler doneo je svom timu poravnjanje u 16. minutu nadoknade! 

I to kako - našao se na pravom mestu nakon što su njegovi saigrači pre toga uputili tri šuta ka golu Marokanaca i dva puta pogodili prečku.  

Tako su se Južnoamerikanci u "poslednji čas" spasili neprijatnog poraza na otvaranju Igara.

Napadač Maroka, pomenuti Rahimi, bio je dvostruki strelac na utakmici.

Prvi put je pogodio na asistenciju Ašrafa Hakimija u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, a drugi put je mrežu "gaučosa" tresao u 52. minutu.

Argentinci su potom uspeli da unesu neizvesnost u meč preko jednog od trojice sinova Dijega "Čoloa" Simeonea, Đulijana - u 68. minutu.

Do kraja meča isplatial se uporna inicijativa Argentinaca, koji su i pre gola Medine imali nekoliko dobrih situacija pred golom afričke selekcije, da bi tek duboko u nadoknadi uspeli da materijalizuju napadačke težnje. 

Najpoznatija imena u južnoameričkoj selekciji u Parizu su Julian Alvares, Nikolas Otamendi i napadač Beltran.

U isto vreme na "Parku Prinčeva" Uzbekistan je namučio Španiju ali ne dovoljno da bi upisao bod ili pobedu na otvaranju fudbalskog turnira.

EPA-EFE/Teresa Suarez

Zahvaljujući strelcima Marku Pubilu (Almerija) i Serhiju Gomesu (Sosijedad) selekcija koju sa klupe vodi Santijago Denia obezbedila je pobedu.

Uzbekistancima nije pomoglo ni prisustvo prve zvezde tima Šamurodova, igrača Rome (pozajmica u Kaljariju) i strelcu jedinog gola za Uzbeke danas. On je u 45+3. minutu bio precizan sa penala, tada za poravnanje.

Penal su imali i Španci ali ga nisu iskoristili, Goems se nije proslavio mada se tri minuta kasnije iskupio za kisk pobedničkim golom.
 

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu