Nova vest
Fudbal 0

12.7.2024.

11:50

Van Dajk: "Dobro ću razmisliti šta želim"

Kapiten reprezentacije Holandije Virdžil van Dajk i dalje nije siguran hoće li nastaviti karijeru u dresu nacionalnog tima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Holanđani nsu na tragičan način završili svoje učešće na EURO, pošto su primili gol u 90. minutu u utakmici protiv reprezentacije Engleske.

Ovaj poraz u polufinalu Evropskog prvenstva je bio najteži u njegovoj karijeri.

"Izgubljeno finale Lige šampiona je takođe bilo veoma teško. Ali ovo sad, posle takve sezone u kojoj je bilo svega i ovog turnira u kome se svašta dešavalo, za nas kao tim, ali i za mene, boli ono sa čime sam morao da se nosim. Uložio sam svu svoju energiju u pobedu, a onda to postane emotivno na kraju, jer je turnir završen”, kazao je Virdžil van Dajk.

Van Dajk je osmog jula napunio 33 godine i sada je pred njim velika nedoumica kada se radi o njegovoj budućnosti, kako u klupskom, tako i u reprezentativnom dresu.

"Biće ovo leto za razmišljanje. Dobro ću razmisliti šta želim, na klupskom i reprezentativnom planu. Sada ću se prvo oporaviti. Bila je ovo veoma duga sezona, u koju sam uložio mnogo emotivne energije, što je u mom slučaju normalno. To ne menja činjenicu da je bilo veoma teško”, rekao je Van Dajk za holandski Voetbalzone.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu