Nova vest
Fudbal 15

1.7.2024.

20:40

B92.sport na licu mesta: De Brujne odbrusio novinaru VIDEO

Kapiten reprezentacije Belgije Kevin de Brujne dao je interesantnu izjavu nakon eliminacije sa EURO.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Foto: Stefan Smuđa/B92

Fudbaleri Belgije poraženi su od Francuske rezultatom 1:0 u osmini finala Evropskog prvenstva.

Jedini gol na meču bio je delo Kolo Muanija koji je u 85. minutu utakmice pogodio Jana Vertongena u koleno i zvanično autogolom su Francuzi otišli dalje, a Belgijanci su eliminisani.

Belgija je dugo odolevala Francuskoj, a onda poklekla u samom finišu osmine finala EURO, i to autogolom Jana Vertongena.

Kolo Muani je poslao loptu ka golu, a Vertongen nes(p)retno odreagovao i tako je rešen dosadan derbi prve runde nokaut faze.

Kevin de Brujne je pretrčao zaista mnogo, otvarao se i nudio protiv čvrstog veznog reda i odbrane Francuske, imao i šansu neposredno pred odlučujući pogodak, ali nije uspeo nešto značajnije da učini.


Posle meča je bio tužan zbog poraza, ali je istakao da je njegov tim imao dobar plan protiv rivala kakav je Francuska.

"To je bio naš plan. Da dugo držimo egal i da iz situacija jedan na jedan probamo da dođemo do udaraca ka njihovom golu. Mislim da smo kao tim dobro branili. Nismo im dali mnogo šansi. I mi smo imali par opasnih situacija, ali ne dovoljno. Bili smo blizu produžetaka, a tada je drugačija utakmica. Nesrećno smo primili gol, ali to je fudbal. Loš blok i šteta što je lopta tako ušla u gol. Ali moramo to da prihvatimo, takav je fudbal", rekao je De Brujne na engleskom.

Potom ga je jedan italijanski novinar upitao da li žali za zlatnom generacijom Belgije koja ništa nije osvojila opet.

Na to se De Brujne iznervirao.

"Ko kaže da je ovo zlatna generacija? Ti kažeš? U redu ako ti tako kažeš. Samo mi reci, zar ne misliš da i Francuska, Engleska, Španija i Nemačka nemaju zlatne generacije?", uzvratio je pitanjem belgijski fudbaler i otišao iz miks zone.
 

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu