Nova vest
Fudbal 2

29.6.2024.

22:44

Jakin posle izbacivanja Italije: "Stativa je igrala za nas"

Selektor reprezentacije Švajcarske Murat Jakin izneo je utiske posle pobede nad Italijom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FILIP SINGER

Švajcarci su eliminsali Italijane sa Evropskog prvenstva, pošto su slavili u osmini finala sa 2:0.

"Pobedili smo u izuzetno važnom meču i to je jedino što je važno. Sasvim je druga priča ono što će se dešavati dalje. Dominirali smo na svim delovima terena, golove smo postigli u pravo vreme. Ne gledam dalje od ovog meča. Važno je da sada damo sebi vremena da shvatimo šta smo postigli", rekao je nakon utakmice Jakin.

On je posle meča potapšao stativu.

"Mogla je ta stativa da nam napravi mnogo problema nakon što smo poveli, ali se ispostavilo da smo imali sreće, lopta je pogodila baš u stativu. U ovakvim mečevima vam je potrebno i malo sreće. Srećom, stativa je večeras igrala za nas."

Švajcarska favorit iz senke?

"Izgledamo dobro, imamo dobar plan igre i mislim da smo dobar tim. Ali, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji. Raspoloženje u kampu je odlično i možemo da se fokusiramo samo na fudbal bez ikakvog odvlačenja pažnje", rekao je Jakin i dodao:

"Ovakvo iskustvo sa reprezentacijom je nešto jedinstveno i fantastično. Igrali smo dominantno, bili smo pravi profesionalci u pristupu svakom zadatku. Ono što svi volimo u ovom sportu je to što možemo da budemo zajedno. U fudbalu stičete toliko iskustava… Ne mogu fudbalu na tome nikad dovoljno da se zahvalim."

Suspenzija Vidmara?

"Ako vas boli glava, uvek možete da popijete aspirin. Imam odlične igrače na svim pozicijama."

Osvrnuo se Jakin i na Italiju.

"Gledali smo njihove prethodne mečeve, navikli su na drugačije formacije i rotirali su u timu na sjajan način. Mislim da smo mi uradili odličan posao u postavljaju tempa i igrača. Za nas je na svakom delu terena sve funkcionisalo kako treba. Danas smo videli da možemo veoma dobro da kontrolišemo meč."

"Nema loših rivala na Euru, ali mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa velikanima poput Nemačke i Italije. Fokusiramo se na sebe. Ne želimo da nas potencijalni protivnici remete. Mislim da smo poslali važan signal večeras o tome šta i koliko možemo. Nismo se držali zajedno i branili se – mi smo večeras dominirali", zaključio je Jakin.

Švajcarskoj će rival biti bolji iz meča u kome se sastaju Engleska i Slovačka. 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu