Nova vest
Fudbal 13

26.6.2024.

11:05

Srbija na bizaran način ispala sa EURO

Fudbalska reprezentacija Srbije je zauzela poslednje mesto u Grupi C, osvojila je dva boda, primila dva gola, što je bilo dovoljno za eliminaciju.

Izvor: Dnevnik.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Veliko takmičenje i novo razočarenje za Srbiju, ostala je bez još jedne nokaut faze na vrlo bolan način.

U tri susreta, "Orlovi" su upisali jedan poraz i dva remija, jedini su savladani u grupi (Engleska 1:0), što je skupo koštalo.

Ono što najviše bode oči jeste gol razlika, s kojom je Srbija napustila turnir (1:2).

Jedini gol, Srbija je postigla u utakmici protiv Slovenije. Zanimljivo, "Orlovi" su jedini tim u istoriji evropskih prvenstava, koji su osvojili poslednje mesto sa samo dva primljena gola.

Sofascore

Nekad ranije, bilo je eliminisanih reprezentacija s jednakim brojem primljenih golova, a to su bile ekipe koje su završavale kao trećeplasirane u grupi, u vreme dok je u nokaut fazu prolazilo najbolje dve selekcije.

Dosad je u istoriji EURO odigrano 46 grupa, što nije mali uzorak.

Srbija je zahvaljujući lošem napadu, uspela i to, da ispadne na takav način, iako je odbrambeno odigrala i više nego odlično.

Kada imate jednog Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića, Luku Jovića i Dušana Vlahovića, a u veznom redu Sergeja Milinković-Savića, to je nešto neprihvatljivo.

Očekivani golovi su nešto tek preko dva i samo tri velike šanse stvorene u tri meča su veoma loše.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Prevarant. Ne znam zašto bih mu verovao"

Ari Emanuel, jedan od najmoćnijih ljudi u industriji zabave, kritikuje Sema Altmana iz OpenAI-ja, nazivajući ga "prevarantom", ispitujući rizike i korist veštačke inteligencije i zalažući se za njenu regulaciju.

Zimo

8:15

1 h

Novo Sport Video Menu