Nova vest
Fudbal 31

22.6.2024.

9:25

Selektor Danske pred Srbiju: "Ako bih morao da biram..."

Kasper Hjumland, selektor Danske, razgovarao je sa novinarima nekoliko dana pred meč sa Srbijom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Reprezentacija Srbije će u utorak odigrati ključni meč na šampionatu EURO 2024. godine i to protiv veoma nezgodne selekcije Danske.

Danci su odigrali nerešeno i protiv Slovenije i protiv Engleske i imaju bod više od Srbije (logično, kao i Slovenci), dok su Englezi prvi u grupi sa četiri boda.

Jasno je da je utakmica Danske i Srbije u utorak od ogromnog značaja za sve, a evo šta o tome misli Kasjper Hjumland.

"Ako bih sada morao da biram, bolje je treće mesto. Dobijemo dodatno vreme za odmor i izbegnemo Nemačku. Zaista bih voleo da se suočimo sa njima u Dortmundu, bilo bi zabavno, ali treće mesto nije 'lud' scenario. I dalje nailazite na odličan kvalitet, ali se duže oporavljate. Voleli bismo da dobijemo Srbiju i budemo drugi, ali ako završimo kao treći nije nam ništa gore s obzirom na to da možemo da se plasiramo u osminu finala", rekao je selektor Danske.
 


Koliko bi im remi značio, ponovo je podvukao:

"Mislim da bi nam remi uradio posao, ali ne želimo da igramo na to. Moramo da izađemo i dobijemo utakmicu. Verujem da će Engleska pobediti Sloveniju i da će tri boda biti dovoljna da osvojimo drugu poziciju. Ali isto tako mislim da sa tri poena i neutralnom gol-razlikom možemo da odemo dalje kao treći", kaže Hjumland.

Podeli:

Komentari 31

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu