Nova vest
Fudbal 0

21.6.2024.

23:04

Bufon: Meč sa Hrvatskom biće potpuno drugačiji

Đanluiđi Bufon, šef delegacije Italije na Euro 2024, analizirao je poraz u meču sa Španijom.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Marco Steinbrenner

"Furija" je slavila na meču u Gelzenkirhenu posle autogola Rikarda Kalafiorija sa 1:0.

Bufon je priznao da je bio impresioniran igrom ekipe Španije.

"Morate čestitati Španiji. Ostavilo je na mene jak utisak to kako su igrali, to su igrači koji su u stanju da stvore brojčanu prednost u svakom trenutku i ne daju vam da dišete, u stanju su dugo da drže loptu u nogama. Dobro je što smo izgubili samo sa 1:0", iskren je Bufon.

Golman Italije Đanluiđi Donaruma imao je čak osam odbrana, neke su bile zaista sjajne, a Bufon kaže da ih je ovaj meč otreznio i spustio na zemlju.

"Mislili smo da smo dostigli određeni nivo, ali očigledno je da nismo".

Italijane u poslednjem kolu čeka težak meč sa reprezentacijom Hrvatske.

"Biće to meč drugačijeg ritma, pre svega zbog različitih karakteristika igrača. Talenat igrača je prilično sličan, Španci možda imaju nešto više, ali siguran sam da ćemo igrati najbolje što možemo, imajući na umu da možemo da ostvarimo dobar rezultat", kaže Bufon i dodaje.

"Ne sme biti straha, mada je jasno da će biti nervoze do pred sam početak meča. Posle se treba zabaviti jer imate priliku da pokaćete talenat. Radimo dobar posao, svi bi da budu na našem mestu u ovoj teškoj utakmici. Ima mnogo pozitivnih aspekata. Prva stvar koju treba imati na umu je da se vrati samopouzdanje posle ovog poraza. Ubeđen sam da ćemo igrati drugačiji meč i da ćemo posle njega pričati drugačije", zaključio je bivši golman Juventusa. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu