Nova vest
Fudbal 3

20.6.2024.

21:30

Dalić: Pre deset dana smo bili prvaci Evrope, a sad smo najgori

Selektor hrvatske fubalske reprezentacije Zlatko Dalić dan posle adreanlinskog meča sa Albanijom pričao ej o tom meču, ali i o onom koji dolazi, klučnom, protiv Italije.

Izvor: index.hr/b92

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Selekcija Hrvatske osvojila je samo bod u prva dva meča na Evropskom prvenstvu i za prolaz u osminu finala potrebna joj je pobeda nad Azurima.

Duel Italije i Hrvatske igra se u ponedeljak u Lajpcigu.

"Teško je, pogledao sam utakmicu sa Albanijom. Prvo poluvreme je bilo jako loše, drugo dobro. Puno smo energije potrošili da se vratimo. Rekao sam momcima i da nam bod igra pre utakmice ako nešto pođe po zlu. Protivnik je bio motivisan, primili smo rani gol", prisetio se nevolja sa Albancima Dalić u izjavi za HRT.

"Ti golovi nas preseku. Mi se moramo potrošiti jako da damo gol, a primamo ih lako, nikad nismo tako igrali. Primamo golove iz naših grešaka. Start obe utakmice je bio loš. U svlačionici se dogovorimo sve, ali ne ide. Frustrirajuće je tako primati golove. Ne postavimo se dobro i ne korigujemo. Primimo gol u 95. minutu iz polukontre. To je jako čudno, ali to je fudbal. Imamo dan više odmora. Dobro će nam doći. Imamo puno toga o čemu da razgovaramo".
 


Pred Hrvatima je sada utakmica koja nosi prefiks "biti ili ne biti".

"Imamo još jednu šansu i moramo je iskoristiti. Bili smo puno puta u takvoj situaciji. Uvek imamo tu neku utakmicu koja nam znači puno. Ova sad utakmica je - jesi ili nisi. Dobro ćemo napraviti analizu kako bismo prošli grupu".

Dalić kaže da navijači i javnost baš sada, kada je teško, moraju biti uz ekipu. 

"Moramo ostati mirni. Lako je govoriti sad da treba ovo ili ono. Protiv Albanije smo hteli po bokovima dobiti prodornost i Petkovića u napadu da zadrži loptu. Optimista sam i verujem u ovu reprezentaciju. Protiv Portugala pre 10 dana smo bili prvaci Evrope, sad smo najgori. I tad sam govorio da treba smiriti. Sad je muka i patnja, ali biće dobro na kraju. Nemamo pravo tražiti prolazak grupe ako nikog ne pobedimo. Hvala navijačima. Mi dovedemo 100.000 ljudi u Berlin i Hamburg. Ovo je postao pokret. Nadam se da će ih biti puno i u Lajpciu. Hvala vam i bodrite nas i dalje"..

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

16 h

Novo Sport Video Menu