Nova vest
Fudbal 25

20.6.2024.

18:54

Tadić: "To nam je veliki nedostatak" VIDEO

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić je posle utakmice sa Slovenijom bio, kako je sam rekao, pomešanih osećanja.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Starsport

Srbija je u 95. minutu izjednačila na 1:1 i bodom sačuvala nadu da može do osmine finala, a ujedno i osujetila Sloveniju u tom poduhvatu.

"Pomešana su osećanja. Uvek želiš da osvojiš tri boda, protiv bilo koga da igraš. Nervozno smo ušli u utakmicu, imali ishitrene greške. Protivnik je to osetio i imao veću inicijativu od nas. Imalis mo šansu Mitra u prvom poluvremenu, alis u imali i oni stativu i taj dobitak. U drugom smo imali MItrovu šansu, ali je prvo pogodak bio jako bitan. Kada su dali gol, povukli su se nazad. Na kraju dobar bod", rekao je Tadić novinarima u miks zoni.

B92.sport

Srbiju su sekunde delile od potencijalnog ispadanja sa EP.

"Ekipa je po ko zna koji put pokazala karakter, vraćali smo se iz minusa opet. Šteta što nismo ranije dali gol, možda bi bila drugačija utakmica", istakao je Tadić.

"Protiv Švedske u prijateljskoj utakmici smo imali četiri ili pet šansi, a dali smo tri gola. To je fudbal. Nekada daš gol, a nekada neće da uđe".

Šta treba uraditi da Srbija ne uđe loše u svaku utakmicu?

"Pričali smo o tome, moramo da budemo agresivni, da nam se ne dese utakmice kao poslednje četiri. Moraćemo to da analiziramo i da ispravimo i korigujemo, jer to je definitivno neki nedostatak. Ekipa treba da se opusti i uživa, a tek iz toga može da dođe do rezultata. Delovalo mi je da smo nervozni, da žurimo, a nismo to trebali da radimo. Imali smo ishitrene greške bez ikakvog razloga".

Izvor: B92.sport

Koliko si zadovoljan svojom igrom?

"Uvek može bolje, ali mislim da sam namestio tri ili četiri stopostotne šanse. Žao mi je što nismo postigli pogodak. Uradio sam sve što je potrebno za ekipu, ali nije bitan pojedinac, već tim".

U prvom poluvremenu je Tadić prečesto gestikulirao saigračima u prvom poluvremenu.

"Govorio sam im, jer smo u početku bukvalno im dali lopte, a niko nas nije napadao. I onda oni dobiju elan, a mi uđemo u nepotrebnu nervozu. Bukvalno smo trebali da se dodajemo između sebe i da tako steknemo sigurnost".

Šta je Piksi rekao igračima u svlačionici?

"Nisam bio u svlačionici, bio sam na dopingu i nisam čuo".

Starsport

Znajući srpski mentalitet, da li je bolje da se u trećem kolu ide na kalkukacije za bod ili pobedu?

"Definitivno je bolje da idemo na pobedu. I u Portugalu nam je trebala pobeda i otišli smo po nju. Nismo najbolji kada trebamo da kalkulišemo".

Da li će Luku Jovića častiti pivom?

"Luka ne pije alkohol. Nutela? Ne znamo šta voli, ali on je fantastičan igrač i jako dobar momak. Drago mi je da je postigao gol i da je pomogao ekipi, jer on to zaslužuje", zaključio je Dušan Tadić.

Podeli:

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu