Nova vest
Fudbal 2

20.6.2024.

13:30

Portugalski policajac priveo Rumuna koji je pokrao Čeha – u Nemačkoj

Organi reda u Nemačkoj imaju pune ruke posla i van stadiona.

Izvor: Bild

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Hendrik Schmidt/dpa

Pre turnira objavljeno je da će nemačkim policajcima pomagati i kolege iz Portugala, Češke, Italije, Hrvatske, Holandije i Francuske, svi oni su raspoređeni po zadatku i u Lajpcigu.

Strano pomoćno osoblje je raspoređeno u oblasti glavne bus stanice u Lajpcigu, železničke stanice i na stajalištima unutar samog grada, u vozovima i na aerodromu u ovom gradu.

I to je pomoglo da dođe do jednog zanimljivog hapšenja.

Kako je preneo Bild, portugalski policajac uhvatio je lopova iz Rumunije dok je krao novac od jednog Čeha! 

Ispostavilo se da porugalski policajac ima sjajno pamćenje, jer je uspeo da prepozna džeparoša kog je ranije već primetio na železničkoj stanici tokom turnira.

On je uz pomoć kolega pratio osumnjičenog. Kada je lopov došao u priliku da zavuče ruku u ranac češkog navijača, sve je bilo jasno. Policija ga je kasnije primetila kako nešto baca u kantu za smeće.

Policajci su otkrili da se radi o ispražnjenom novčaniku jednog državljanina Češke, a lična karta je i dalje bila unutra.

Lopov iz Rumunije, koji ima 48 godina, uhapšen je i odveden u prostorije policije na železničkoj stanici. Kod njega su pronašli 2.100 čeških kruna (oko 85 evra) i još 100 evra u gotovini.

Rumun je priznao krađu, a protiv njega je poveden krivični postupak.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu