Nova vest
Fudbal 0

19.6.2024.

16:56

Albanija u 95' izbegla poraz protiv Hrvatske! VIDEO

Fudbaleri Hrvatske i Albanije su odigrali nerešeno (2:2) u drugom kolu grupe B Evropskog prvenstva.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba, File

Albanci su dugo vodili, golom Ćazima Lačija u 11. minutu, ali su Hrvati u finišu susreta, za samo tri minuta, stigli do preokreta – najpre je u 74. pogodio Andrej Kramarić, da bi u 76. autogol postigao Klaus Đasula.

I kada je delovalo da Albanci neće moći da se vrate, na scenu je stupio spomenuti Đasula i u petom minutu nadoknade doneo bod svom timu.

Obe reprezentacije sada imaju po jedan bod. Hrvatska u poslednjoj rundi igra protiv Italije, dok će se Albanija sastati sa Španijom.

Pomalo neočekivano, ako se uzme u obzir da je Hrvatska bila favorit na papiru, Albanci su krenuli jako, rešeni da napadnu rivala.

"Vatreni" su se brzo konsolidovali, preuzeli inicijativu, ali su nedostajale prave šanse, kao uostalom i tokom čitavog prvog poluvremena.

Tanjug/AP Photo/Petr Josek

Albanija je do vođstva stigla u 11. minutu. Jasim Asani je centrirao sa desne strane, loptu je glavom zakačio Ćazim Lači, koji je savladao Dominika Livakovića.

Nedim Bajrami je ubrzo pripretio udarcem sa leve strane iskosa, da bi malo po malo, Hrvati krenuli po izjednačenje, a prvi pokušaj imao je Marcelo Brozović.

Livaković je u 31. minutu sprečio dupliranje prednosti Albanije, pošto je skinuo zicer Kristjanu Aslaniju, koji je istrčao pred njega.

Do pauze su pokušavala oba tima, ali ništa konkretno, pa su Albanci na pauzu odneli prednost od 1:0.

Hrvati su odmah od početka nastavka pojurili izjednačenje, a lepu priliku je imao rezervista Luka Sučić.

Tomas Strakoša je odlično reagovao, kao i nešto kasnije posle pokušaja Matea Kovačića.

Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Ubrzo je Bruno Petković probao glavom iz okreta, neprecizno, mada je posle kornera koji je izborio, veliku šansu imao Josip Šutalo, koji je sa metar i po glavom šutirao pored gola.

Nisu odustajali Hrvati, bili su uporni i to im se isplatilo u vrlo kratkom vremenskom roku – za manje od tri minuta.

Najpre je u 74. minutu Andrej Kramarić savladao Strakošu, nakon dobre akcije Anta Budimira i Matea Kovačića, da bi samo minut kasnije umalo okrenuli rezultat, međutim, Pašalić se spetljao.

Nisu imali vremena za žaljenje, pošto su u 76. napravili novu šansu, posle koje su i preokrenuli, a tragičar je bio Klaus Đasula, koji je postigao autogol.

Najpre je Kramarić proigrao Budimira, koji se oslobodio čuvara, vratio povratnu za Sučića, nakon čijeg šuta se lopta odbila od jednog defanzivca Albanije i pogodila potom Đasulu, od kojeg je završila i u mreži.

I kada je delovalo da je to-to, na scenu je u petom minutu nadoknade stupio upravo Đasula i iskupio se, donevši bod Albaniji.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu