Nova vest
Fudbal 8

19.6.2024.

8:34

Šta nas čeka na EURO: Hrvati bez prava na grešku protiv Albanije

Šestog dana Evropskog prvenstva u Nemačkoj čeka nas početak drugog kola grupne faze.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Drugu rundu na EURO otvaraju fudbaleri Hrvtaske i Albanije u Hamburgu od 15.00, u veoma važnom meču grup B, pošto szu obe selekcije doživele poraze na startu turnira.
Potom od 18.00 slede susreti u grupi A, gde domaćin Nemačka igra sa Mađarskom u Štutgartu od 18.00, a u glavnom terminu od 21.00 na teren će Švajcarska i Škotska u Kelnu.

Hrvatska - Albanija (15.00)

Profimedia


Duel u "grupe smrti" veoma je važan za oba tima, Hrvati žele da poprave utisak posle bolnog poraza od Španije (3:0).

"Albanija nije kvalitetna kao Španija, ali zaslužuje poštovanje. Očekujemo tešku utakmicu, motivisanog protivnika. Znamo šta je naš cilj, bićemo ofanzivniji, moramo biti efikasniji i konkretniji. Biće promena u sastavu, ali o tome ćemo odlučiti večeras i sutra", rekao je Dalić.

"Znali smo da će biti važna utakmica, kako bismo prošli grupu. Pozitivni smo, nismo obeshrabreni iako smo svesni situacije u kojoj se nalazimo. Pripremili smo se, sve smo obavili šta je trebalo. Nažalost, Nikola Vlašić je otpao, svi ostali su zdravi i jedva čekaju da utakmica počne," dodao je hrvatski selektor.

Standings provided by Sofascore


Sa druge strane, selektor Albanije Brazilac Silvinjo rekao je da je velika radost igrati protiv najboljih ekipa u grupi B Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

"Očigledno je to veoma teška grupa, ali za nas je velika radost igrati protiv najboljih timova, i igrača iz Mančester sitija, Milana ili Real Madrida. To je veličanstveno takmičenje, imamo mnogo toga da naučimo. Hrvatska ima mnogo kvaliteta, bilo u dodavanju, šutu ili sposobnosti da zadrži loptu... Ali imamo i mi dobre igrače, naš kapiten je osvojio Ligu Evrope sa Bergamom", rekao je Silvinjo.

Albanci su rasterećeniji zbog pozicije autsajdera. dok su Hrvati pod određenom dozom pritiska.

Nemačka - Mađarska (18.00)

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Tim Julijan Nagelsmana na pravi način je otvorio EURO, pobedom od 5:1 nad Škotskom, a Mađari su porazom od Švjacarske krenuli u takmičenje na EP.

"Rezultatom prvog meča, Mađarska je pod malo većim pritiskom od nas i moraće da igra ofanzivnije nego protiv Švajcarske, jer bi poraz mogao da bude sinonim za eliminaciju", rekao je Nagelsman na konferenciji za novinare.

Selektor je rekao da je njegov tim dobro analizirao igru Mađarske.

"Mađarska je veoma dobar tim u tranzicionoj igri, ima dva napadača koji su dobri u vođstvu bez obzira na to ko igra", rekao je 36-godišnji nemački trener i dodao da su njegovi igrači u dobroj formi.


Škotska - Švajcarska (21.00)

Profimedia

Škotska će hteti da popravi utisak, dok Švajcarska želi novi trijumf protiv ranjenog rivala.

Borbenosti ne bi trebalo da fali Škotima, a Stiv Klark je posle otvaranja istakao rešenost i neodustajanje od glavnog cilja.

"Cilj su četiri boda, to smo govorili od početka. Večeras nismo osvojili nijedan, pa moramo da osvojimo četiri iz naredne dve utakmice“, izjavio je Klark.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu