Nova vest
Fudbal 1

13.6.2024.

14:10

Ko će na teren protiv Engleza? "Opcija sa četiri pozadi je i dalje tu" VIDEO

Preostalo je još tri dana do prve utakmice Srbije na Evropskom prvenstvu na Evropskom prvenstvu, a protivnik će biti Engleska.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Prave se analize i prognoze ko će početi utakmicu, ko će biti "džoker", i sa jedne i sa druge strane.

Defanzivac Srbije Strahinja Pavlović nije želeo da nam "pomogne" oko toga ko bi mogao da bude starter u nedelju od 21.00 u Gelzenkirhenu.

On je na konferenciji za medije upitan da li igrači znaju ko će početi utakmicu u poslednjoj liniji, ali je ostao "zakopčan".

"Što se tiče toga, ne bih znao", rekao je Pavlović, ali je istakao na čemu se radilo prethodnih dana:

"Ne mogu mnogo da otkrivam, radili smo na svim tim problemima koje smo imali u prethodnom periodu. Defanzivci su radili na tim greškama iz ranijeg perioda. Isto tako smo radili na fizičkoj spremi".

"Ta opcija sa četiri pozadi će i dalje biti tu, ali je sigurno da smo uigraniji sa trojicom pozadi. Sigurno ćemo obe koristiti u budućnosti".

Govorio je Strahinja i o problemima na kojima se radilo od početka priprema.

"U ove četiri godine smo često pokazali da umemo da igramo dobar fudbal, na gol više. Imali smo dosta problema jer smo primali više golova nego što bismo trebali. Imali smo probleme u defanzivi. Bilo je utakmica koje smo mogli da dobijemo samo da smo bolje igrali fudbal kao tim. Radili smo dosta na tome. Ako nastavimo da igramo onakav fudbal iz kvalifikacija, možemo da ugrozimo svakoga. To je naša najveća snaga, da svi znamo da igramo fudbal i da želimo da igramo lep fudbal", rekao je Pavlović.

Izvor: FSS

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu