Nova vest
Fudbal 6

3.6.2024.

14:00

Igrači rekli svoje – Bjelica i Kovač najlošiji treneri Bundeslige

Nenamčki "Kicker" objavio je rezultate glasanja 227 bundesligaških fudbalera o trenerima koji su najviše razočarali prošle sezone.

Izvor: index.hr/b92

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Filip Singer

Neslavnu titulu odneo je hrvatski stručnjak Nenad Bjelica sa 18.1 posto glasova, a odmah iza njega je njegov sunarodnik Niko Kovač sa 16.7 posto glasova.

Obojica su dobila otkaz u toku sezone.

Treće mesto zauzeo je bivši trener Bajerna Tomas Tuhel (16.3 posto), četvrti je Stefen Baumgart (12.8 posto), a peti Urs Fišer (11 posto).

Baumgartov Keln je ispao iz Bundeslige, a Fišer je prethodnik Bjelice u Union Berlinu, koji se žestoko borio za ostanak.

Inače Bjelica je smenjen posle niza slabih rezultata početkom maja, a ostao je upamćen i po sukobu s Bajernovim fudbalerom Lerojem Saneom.

Union je vodio na 22 utakmice te ostvario šest pobeda, šest remija i deset poraza.

Niko Kovač dobio je otkaz u Volfsburgu 17. januara nakon niza od 11 utakmica bez pobede. Bivši selektor hrvatske reprezentacije i trener koji je sa Ajntrahtom i Bajernom kao igrač osvajao titule u Nemačkoj, u Volfsburg je stigao iz Monaka 2022. godine.

Vodio je klub u 66 utakmica sa prosekom od 1.30 osvojenih bodova.

Ostavio ga je na 14. mestu na prvenstvenoj tabeli.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

2 h

Novo Sport Video Menu