Nova vest
Fudbal 2

26.3.2024.

18:45

Mandarić zvanično u Vojvodini

Milan Mandarić od ovog utorka zvanično je promovisan kao novi potpredsednik FK Vojvodina.

Izvor: Telegraf.rs

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Iskusni biznismen tako je ušao u vode srpskog fudbala,  a potvrda da u redove novosadskog superligaša dolazi 85-godišnji Mandarić, došla je nakon skupštine novosadskog kluba.

Sednici je prisustvovalo 47 članova najvišeg klupskog tela, od čega je 40 članova bilo fizički prisutno u sali, a 7 članova preko punomoćnika sa urednim punomoćjem za zastupanje.

Članovi Skupštine su jednoglasno usvojili finansijski izveštaj o poslovanju FK Vojvodina za 2023. godinu, a jednoglasno su doneli odluku da se promeni broj članova Upravnog odbora. 

Takođe, članovi su većinom glasova izabrali Miroslava Tanjgu za člana Upravnog odbora kluba, na mesto potpredsednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Vojvodina.

Mandarić posle angažna u inostranom fudbalu preuzeti funkciju potpredsednika kluba iz grada u kojem je odrastao nakon što se rodio u Lici.

Mandarić je veliku reputaciju u svetu fudbala stekao kada je krajem devedesetih stigao u Englesku.

On 1998. prodaje Nicu i preuzima Portsmut, na predlog Beograđanina koji je postao legenda američkog fudbala – Predraga Prekija Radosavljevića.

Nakon nekoliko godina mučenja u drugom rangu engleskog fudbala, Portsmut 2003. ulazi u Premijer ligu gde ostaje punih sedam sezona i u međuvremenu osvaja FA Kup 2008.

Ključni Mandarićev potez koji je uveo "Pompejce" u elitu je imenovanje Harija Rednapa za menadžera tima.

Mandarić 2006. prodaje 50% odsto vlasništva u klubu francusko-izraelskog biznismenu Aleksanderu Gajdamaku, na kraju te sezone i ostatak akcija, ali ostaje u klubu kao jedan od direktora.

Ipak, Porstmut napušta potpuno već krajem septembra iste godine, a klub 2010. ispada iz Premijer lige i nakon ogromnog finansijskog kolapsa završava u četvrtom rangu.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

15 h

Novo Sport Video Menu