Nova vest
Fudbal 0

27.10.2024.

13:25

Lalatović: "Kad sam video da ulazi, samo što me infarkt nije opalio"

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović čestitao je svojim igračima na pobedi protiv OFK Beograda i poručio da očekuje sve veću posetu na stadionu “Karađorđe“ kako sezona bude odmicala.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Vojvodina je u 13. kolu Superlige Srbije savladala OFK Beograd 2:1 zahvaljujući golovima Njegoša Petrovića i Andrije Radulovića.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Drugi pogodak stigao je iz penala u samoj završnici utakmice.

"Čestitao bih i jednoj i drugoj ekipi na prikazanoj igri i da pre svega čestitam mojim momcima  koji su izgarali svih 90 minuta. Zahvalio bih se našim navijačima što su došli u ovolikom broju. Rekao sam i pre meča da ne bih voleo da navijaju za nas, za njihovu i za našu Vojvodinu iz kreveta, kafića ili kladionice, već da dođu na stadion, da nas bodre. Ovo danas je bilo stvarno fenomenalno i nadam se da će ih biti sve više i više na svakoj narednoj utakmici jer s njima je lakše pobeđivati i biti među prve tri ekipe u Srbiji", poručio je Lalatović pa se nadovezao: 

"Vojvodina mora da bude među prve tri ekipe u Srbiji, s tim je lakše ući u grupnu fazu evropskih takmičenja. To je moja najveća želja i naravno da igramo finale Kupa. To je sve daleko… Sad sam onako pred velikim emocijama, vratio sam se na "Karađorđe" posle dva mandata i tri godine. Nema srećnijeg čoveka od mene što sam se vratio na "Karađorđe" pobedom. Naravno, igrači su uradili što sam tražio od njih. Presekao nas je taj prvi gol posle 40 sekundi. Kad sam video da je lopta ušla u mrežu, samo što me infarkt nije opalio. Ali sam znao i video želju kod mojih igrača. Trenirali smo dobro tokom nedelje i stvarno sam znao. Videla se velika energija na terenu, u svlačionici, video sam je i na treningu. Pogotovo danas kada je počelo, video sam u njihovim očima da oni to žele i da ćemo pobediti. Nijednog trenutka se nisam uplašio. I što se kaže, vratili smo se u utakmicu, izjednačili, preokrenuli utakmicu, poveli 2:1 i posle toga smo mogli da damo još koji gol. ja ne znam da je OFK imao neku ozbiljniju šansu, osim tog gola. Ono što sam zamislio, to su igrači ispunili. Ono što je danas bilo jako bitno – igrali smo veoma dobro iza naših leđa. Nismo čekali da neko drugi uzme loptu za nas, već smo igrali na oba pravca".


Novinare je zanimao i novi stil oblačenja trenera Lalatovića koji je tokom svog povratka na “Karađorđe“ izabrao da nosi odelo.

"Kod mene uvek mora da bude nešto novo. Volim da nosim odela, ulenjio sam se u poslednjih par godina. Volim da nosim odela i trudiću se da ih nosim što češće".

Odluku o izvođaču penala, što je bio Andrija Radulović, doneo je sam šef stručnog štaba.

"Da, naravno. Htela su dva igrača da izvedu pre njega. To je bila moja odluka. Rekao sam da Radulović mora da izvede i izveo je. Jer red mora da se zna".

Ekipa je pokazala psihološku stabilnost uprkos ranom golu. Sve to, pred težak raspored koji sledi.

"Uvek je lakše kada se pobedi. Naravno, imamo težak raspored. Imamo sad Kup, što je uvek neizvesna utakmica i tu nema opuštanja. Onda idemo Crvenoj zvezdi i  imamo dve utakmice kod kuće. Igraćemo protiv kluba u kojem sam napravio sjajne rezultate, bio treći na tabeli… Gde sam imao šest pobeda na sedam utakmica. To je ekipa Mladosti iz Lučana. Biće to emotivna utakmica za mene jer sam tu proveo prelepe trenutke i  uspeo sam da se vratim u Vojvodinu samo jer sam imao tako dobre rezultate sa Mladosti. Da nisam imao takve rezultate, ne verujem da bih se vratio. Bila je to Božija volja. Vratio sam se svojoj kući, vratio sam se tamo gde pripadam i nadam se da ću ostati duži period ovde", završio je Lalatović.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu