Nova vest
Fudbal 13

29.9.2024.

9:00

"Partizan? Nemoguće je da prodate ta tri igrača, pa da jurite Zvezdu"

Srpski fudbalski trener Nenad Lalatović otkrio je šta bi uradio da sedi na klupi FK Partizan.

Izvor: Mozzart Sport

Starsport

Lalatović se ove sezone vratio u Mladost iz Lučana i trenutno mu ide jako dobro, pošto se nalazi na trećoj poziciji Superlige.

Bolje mu ide svakako nego Partizanu, njegovom ljutitom rivalu iz vremena dok je bio i igrač i trener Crvene zvezde.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

To, međutim, ne znači da on svoj tim smatra favorizovanim u meču protiv crno-belih (nedelja, 17h, uživo uz B92.sport).

"Partizanu se nikada ne preti. To je veliki klub, sa armijom navijača, sa igračima koji imaju ogromna primanja. Mi ne možemo da se poredimo sa njima po primanjima. Oni mogu da plate igrača po milion, milion i po evra da im sedi na klupi, da imaju 10 stranaca u klubu", rekao je Lalatović u intervjuu za "Mozzart sport" i nastavio:

"Sad, da li su pogodili ili nisu i zašto nisu, ja u to ne ulazim. Želim im, naravno, da što pre izađu iz krize, da se stabilizuju, ali tek posle nedelje. Biće jako teška utakmica, ranjeni lav je uvek najopasniji".

Iskusni stručnjak objasnio je šta bi on uradio da je na klupi tima iz Humske.

"Ja bih prvo pojačao odbranu, par miliona bih uložio u odbranu, pa tek onda dalje. Imali su Saldanju koji je morao da ostane, imali su Severinu, imali su kapitena tima kog su prodali (Sveta Marković). Pa nemoguće je da prodate ta tri igrača, a da jurite Crvenu zvezdu. Doveo bih još dva-tri dobra vezna igrača, odbranu bih duplirao i siguran sam da bih bio konkurentan. Ne ja, nego Partizan Crvenoj zvezdi. Ja nikad", izjavio je Lalatović i jasno apostrofirao da se ovakav rasplet nikada neće dogoditi.

Prokomentarisao je i odlazak Stanojevića sa klupe crno-belih, verovatno aludirajući i na skandalozna dešavanja nakon 174. "večitog" derbija.

"Sale Stanojević nije zalužio da ovako ode iz Partizana. Milojević i on su za mene dva najbolja trenera u Superligi i žao mi je što je otišao na takav način. Ja nemam strah da pohvalim nekoga iz Partizana ako vredi. A Sale Stanojević zaista vredi i kao trener i kao čovek, želim mu sve najbolje u daljoj karijeri".

I za kraj, još malo o Partizanu, pa i derbiju.

"Ako ih krene, biće jako teško igrati protiv njih. Moramo da uđemo maksimalno obazrivo, nema veze što su izgubili od Zvezde 0:4, to je i bio realan rezultat derbija. Zvezda je bila toliko dominantnija. Sami su krivi što su sebi pustili da sa tolikim budžetom i toliko stranaca dođu u ovu situaciju. Kuća se gradi od temelja, ali da ne pametujem, da ne bude opet da sam nešto pričao...", podvukao je Lalatović.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

Tenis

Čudo u Kini

Kineska teniserka Šuai Džang napravila je pravo čudo u svojoj zemlji, odnosno na turniru iz serije WTA 1.000 u Pekingu.

Luka Nikolić

11:46

32 min

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Novo Sport Video Menu