Nova vest
Fudbal 1

28.9.2024.

22:02

Utakmica sezone na "Karađorđu" – Nišlije do "ludog" remija u 90+5'

Fudbaleri Vojvodine i niškog Radničkog odigrali su bez pobednika (3:3) u jednom od najuzbudljivijih mečeva sezone u Superligi.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Teško da će neki naredni moći da zasene sve ono što se dešavalo u subotu uveče u Novom Sadu - u neverovatnom drugom poluvremenu.

Svih šest golova viđeni su u tom periodu utakmice, ali i sve ono drugo vredno pomena sa ovog zaista sjajnog meča, okupanog kišom koja je padala sve vreme i poterala malobrojne gledaoce ispod jedine nadstrešnice na dotrajalom novosadskom zdanju (osim navijača gostiju).

Superliga, 10. kolo

Vojvodina – Radnički Niš 3:3 (0:0)
Strelci:
Bamidele 52, Veličković 87, Crnomarković 90 - Stjuart 57, Ilić 61, Jamkam 90+5
Sudija: Pavle Ilić

Ekipa trenera Nemanje Krtolice bila je na pragu trijumfa posle spektakularnog preokreta golovima Marka Veličkovića u 87. minutu i Đorđa Crnomarkovića u 90, ali su gosti imali poslednju reč na "Karađorđu" u ovom fudbalskom spektaklu.

U petom minutu nadoknade Radnički je imao poslednji napad, korner, posle kojeg je Jamkam iskoristio smušenu reakciju odbrane Voše, sudar dvojice igrača domaćih, postavio glavu, praktično se "poklonio", i preusmerio loptu u mrežu.

Ubrzo, sudija Pavle Ilić je odsvirao kraj utakmice koja će se dugo pamtiti.

Pamtiće se među brojnim situacijama, možda i najviše, bizaran penal za goste kada je defanzivac domaćeg tima Seid Korać uzeo loptu u ruke da je namesti na peterac, iako je to već učinio njegov golman, potpuno smetnuvši s uma "staro fudbalsko pravilo" da fudbaler ne sme uzimati loptu u ruke dok traje igra.

Svi su bili u čudu, Korać najviše, ali shvatio je brzo šta je uradio. Sudija Pavle Ilić je ispravno postupio kada je uperio prst na "belu tačku".

Vanja Ilić je bio nepogrešiv i u tom 61. minutu preokrenuo rezultat na 1:2.

Prethodno, vođstvo Voši doneo je Bamidele, a poravnanje Nišlijama Stjuart, samo četiri minuta pre opisane situacije i penala.

Pri rezultatu 1:2 desio se i penal za Vošu, ali i promašaj sa "bele tačke" Serija, kome je Dimitrije Stevanović pročitao udarac - bio je to jedan od najvažnijih momenata utakmice.

Delovalo je da Radnički može da izdrži i ode sa "Karađorđa" sa tri boda i nastavi sjajnu seriju mečeva (četiri pobede u pet utakmica), međutim usledila je već opisana završnica, golovi na drugoj strani u režiji Veličkovića i Crnomarkovića (glavom posle kornera) i delirijum Novosađana, doduše kratkotrajan.

Jamkam je postavio konačan rezultat u poslednjem minutu nadoknade vremena, i ne samo to, doneo je najpravedniji ishod posle svega viđenog u Novom Sadu ove večeri.

Superliga, 10. kolo:
OFK Beograd – IMT 4:3 (2:1)
Mituljikić 37, Vukičević 45+3, Flajter 58, 69 – Do Kouto 16, Krstić, Kort 76p
Čukarički – TSC 1:2 (1:1)
Cvetković 37 – Ćirković 5, Đakovac 57
Novi Pazar – Radnički KG 2:0 (1:0)
Đuranović 29, Bačkulja 90+7
Vojvodina – Radnički Niš 3:3 (0:0)
Bamidele 52, Veličković 87, Crnomarković 90 - Stjuart 57, Ilić 61, Jamkam 90+5

Nedelja:
15.00 Tekstilac – Napredak
17.00 Mladost – Partizan
19.00 Jedinstvo Ub – Spartak

Petak:
Crvena zvezda – Železničar 2:1 (1:0)
Drkušić 33, Ilić 70 – Eze 60

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

13 h

Novo Sport Video Menu