Nova vest
Fudbal 0

21.9.2024.

22:32

Mladost ne zna za poraz: Peti uzastopni trijumf i izjednačenje sa Zvezdom

Fudbaleri Mladosti iz Lučana su ostvarili petu uzastopnu pobedu, ovog puta protiv Napretka u Kruševcu sa 2:1.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Tim Nenada Lalatovića još jednom je pokazao kako se koriste prilike iz kontranapada, ostavivši protivniku veći posed lopte, ali i odnoseći bodove koji ih drže na vrhu tabele, izjednačene sa Crvenom zvezdom, iako Zvezda ima dve utakmice manje.

Napredak je bio izuzetno motivisan na svom prvom domaćem meču ove sezone u Kruševcu, ali nisu uspeli da zaustave nalet Lučanaca. Gosti su rano poveli golovima Pejovića i Andrića, dok je Stoiljković pred kraj prvog poluvremena smanjio na 2:1, ali Napredak nije uspeo da preokrene rezultat.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Već u 7. minutu meča, Ljubomirac je iznudio penal nakon neopreznog starta Bukorca, a Pejović je precizno realizovao najstrožu kaznu. Iako je Napredak pokušavao da kroz veći posed pronađe rupe u odbrani Mladosti, nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol Stamenkovića. Na drugoj strani, Lučanci su nastavili da prete iz tranzicije i u 25. minutu su duplirali prednost, kada je Andrić iskoristio rikošet nakon kornera.

Napredak je ipak uspeo da se vrati u igru pre kraja poluvremena. Petković je probio sredinu i sjajno proigrao Stoiljkovića, koji je preciznim udarcem smanjio na 2:1.

Iako je trener Napretka Goran Stevanović pokušao da promenama u drugom poluvremenu oživi napad, ekipa iz Kruševca nije uspela da stvori ozbiljnije šanse. Mladost je mirno čuvala svoju prednost, a najbolju priliku za Napredak propustio je Obradović, čiji udarac nije bio dovoljno precizan.

Pobeda u Kruševcu donela je Mladosti bodovno izjednačenje sa Crvenom zvezdom na vrhu tabele, barem privremeno, jer šampion ima dva meča manje.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu