Nova vest
Fudbal 9

28.5.2024.

14:40

Ilić: "Spreman sam da nastavim gde sam stao"

Srpski fudbaler Luka Ilić potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštio je beogradski klub.

Izvor: FK Crvena zvezda

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Ilić (23) je ponikao u Crvenoj zvezdi, a sada se vratio kao slobodan igrač. Poslednju sezonu je igrao za francusku Trou.

On se obratio medijima i istakao veliko zadovoljstvo što se vratio u Zvezdu.

"Srećan sam što sam se vratio u Zvezdu, jer sam o tome dugo maštao. Dosta sam iskusniji nego što sam bio i prošao sam period koji mi je dosta značio. Bilo je i dobrih i loših momenata, ali sam siguran da sam danas bolji u svakom smislu. Bilo je interesovanja za mene i iz drugih klubova, ali kada sam čuo da me Zvezda traži, nisam razmišljao. Želeo sam da se vratim na Marakanu", počeo je Ilić.

Uprkos tome što je bio u inostranstvu, redovno je pratio Zvezdu.

"Gledao sam utakmice kad god sam bio u mogućnosti. Mislim da Zvezda ima sjajan tim i drago mi je što je jaka konkurencija. Dolazim u odličan tim i jedva čekam da upoznam ekipu. Lično se osećam odlično, malo su me mučila leđa, konkretno donji deo, pa sam zbog toga i propustio par utakmica, ali sada sam spreman. Iskustvo iz Francuske je veoma dragoceno. Takođe, moram da pomenem i TSC, jer mi je to bila najbolja sezona u karijeri. U kontaktu sam sa većinom ljudi od tamo i taj odlazak je bio pun pogodak. Što se tiče Mančester Sitija, bilo je i to lepo iskustvo, nisam zaigrao za prvi tim, ali sam često trenirao i imao priliku da upoznam velike igrače."

Prisetio se Ilić i odlaska iz Zvezde.
 
"Razmišljao sam mnogo puta o tome. Krivo mi je bilo tad zbog odlaska, jer sam želeo da budem deo ekipe, da ostanem u Zvezdi duži period, ali evo danas sam tu. Drago mi je što sam tad klubu doneo novac od transfera. Sad sam spreman da nastavim gde sam stao."
 
Objasnio je i zbog čega broj 32, iako je u prvom mandatu 40. 
 
"Kad dođeš iz omladinaca se i ne pitaš previše za broj, tako da su mi dali 40. Sada sam izabrao 32 zbog TSC, jer mi je ta sezona bila uspešna i mislim da je taličan broj", podvukao je Ilić.

Ilić je rođen 2. jula 1999. godine u Nišu iz kog je i stigao u mlađe kategorije Zvezde. Odigrao je sezonu u prvom timu u kojoj je osvojio šampionsku titulu.

Potom otišao u Mančester siti, gde nije debitova, ali je nastupao je još za NAC Bredu, Tvente, TSC i Trou.

U prvom mandatu za Zvezdu je odigrao 32 utakmice i postigao tri gola.

Reč je o fudbaleru koji pokriva sve pozicije na sredini terena, premda se najbolje snalazi na prednjem veznom. 

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu