Nova vest
Fudbal 0

17.10.2024.

20:30

Šef premijerligaških sudija: "VAR greške smanjene za 80 odsto"

Šef engleskih profesionalih fudbalskih sudija Hauard Veb izjavio je da je ove sezone u Premijer ligi za 80 odsto smanjen broj grešaka VAR sudija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/PETER KNEFFEL

Britanski mediji podsećaju da je Premijer liga pre pet godina uvela VAR tehnologiju. Prema nezavisnom Panelu ključnih incidenata (KMI), tokom sezone 2023/2024. VAR je 31 put pogrešno upotrebljen.

Veb tvrdi da su greške smanjene za 80 odsto ove sezone.

"Mislim da nismo dobro ispunili očekivanja u pogledu VAR. Znali smo da će biti dobro u onim jasnim situacijama, onima u kojima pomislite da je na prvi pogled očigledno pogrešna odluka. Dobri smo u tome da ih uočimo u većini situacija. Imamo nezavisan panel u kome se nalaze bivši igrači, oni svaku odluku ocenjuju svake nedelje. Procenjeno je da su bile samo dve greške VAR ove sezone, u poređenju sa 10 u isto vreme prošle godine", rekao je Veb u podkastu "Stik of fudbal".

Podsetimo, tokom aktivne karijere u Premijer ligi između 2003. i 2014. godine, Veb je bio glavni sudija na 296 mečeva tog šampionata.

Prvi je sudija u istoriji koji je tokom karijere delio pravdu u finalu Lige šampiona i Svetskog prvenstva u istoj godini.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu