Nova vest
Fudbal 0

24.9.2024.

19:27

Ten Hag: "Mislim da jedan klub, sam, ne može da promeni stvari"

Trener fudbalskog kluba Mančester junajteda Erik ten Hag ocenio je da jedan klub ne može da promeni stvari o povećanju broja utakmicama koje opterućuju igrače, već to treba da uradi ceo sektor.

Izvor: Tanjug

Profimedia/The Times/News Licensing

"Mislim da jedan klub, sam, ne može da promeni stvari. To treba da se tiče celog sektora", rekao je Ten Hag novinarima pre sutrašnje utakmice njegovog tima protiv holandskog kluba Tvente u sklopu takmičenja Lige Evropa.

Fudbaleri u najvećim klubovima izloženi su povećanju broja utakmica, kako zbog reforme evropskih takmičenja (dve dodatne utakmice ove sezone), tako i zbog proširenja Svetskog klupskog prvenstva, uključujući i sledeće izdanje zakazano za leto 2025. godine.

"Ima previše utakmica, jasno je, previše takmičenja. Najbolji igrači su preopterećeni i to nije dobro za fudbal", rekao je Ten Hag i dodao da klubovi, igrači, treneri i mnogi drugi akteri u fudbalu moraju da se trude da poboljšaju takvo okruženje i pronađu pravi balans.

Debatu o prevelikom broju utakmica u evropskom fudbalu poslednjih dana podstakle su poznate ličnost iz sveta fudbala, među kojima je fudbaler Rodri iz Mančester sitija.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

14 h

Novo Sport Video Menu