Nova vest
Fudbal 50

17.9.2024.

9:20

Lazar Marković: "Navijaću za Benfiku protiv Zvezde"

Bivši reprezentativac Srbije i fudbaler Partizana Lazar Marković, koji trenutno igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dao je zanimljivu izjavu pred okršaj Crvene zvezde i Benfike u Ligi šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Srpski prvak će u četvrtak od 18.45 dočekati portugalskog vicešampiona na stadionu "Rajko Mitić" u prvom kolu novog formata elitnog takmičenja.

Tim povodom je portugalski portal "Zerozero" kontaktirao Markovića koji je dao opširan intervju i odmah na početku izneo velike reči – da će njegove simpatije biti više naklonjene Benfiki.

"Ja sam navijač Partizana, ali dobro je za srpski fudbal to što Crvena zvezda igra Ligu šampiona. Iako su naš najveći rival, ja im želim sreću u Evropi, ali utakmicu ću gledati samo zbog Benfike, koja je takođe moj klub. Ne zbog Crvene zvezde", rekao je Marković kroz osmeh.

Verovatno ti je lakše što igraju Crvena zvezda i Benfika, jer da je Partizan, bio bi podeljenih osećanja?

"Da, moglo bi se tako reći. Ne mogu da kažem da u potpunosti navijam za Benfiku jer igra protiv srpskog kluba, ali navijam za Benfiku jer je to moj bivši klub i zato što imam jaku vezu sa njim. Nažalost, neću moći da dođem na utakmicu jer sam u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali pokušaću da gledam prenos".

EPA/MIGUEL A. LOPES

U nastavku intervjua je nizao reči hvale o bivšem klubu i istakao kakve ga uspomene vežu za Benfiku.

"Sve su sjajne! Osvojili smo tri trofeja - prvenstvo, kup i liga kup, stigli smo do finala Lige Evrope (Sevilja pobedila na penale)... Ta sezona mi je u najlepšem sećanju, pogotovo jer mi je bila prva van Srbije. Još sam u kontaktu sa nekim igračima i gledam sve utakmice Benfike. Zaista mi se sviđa Benfika, to je klub za koji navijam. Bio sam tamo samo godinu dana, ali je bilo neverovatno".

Da li bi voleo ponovo da igraš u Portugalu? Da li postoji takva opcija?

"Ne možemo da znamo šta nam budućnost donosi, pogotovo u fudbalu. Ne znam šta će biti sledeći korak, ali zašto da ne? Portugal je fudbalska regija i jako mi se sviđa kao zemlja. Sada sam u Emiratima, ali ko zna...".

Ko su najbolji igrači sa kojima si igrao u Benfiki?

"Uf, bilo je dosta kvalitetnih igrača. Oblak, Matić, Fejsa, Niko Gaitan, kapiten Luizao, Maksi Pereira, Garaj, Kardozo, Enco Perez, Lima, Rodrigo... Kvalitet koji smo imali je bio neverovatan".

EPA/FERNANDO VELUDO

Koliko ti je teško pao poraz u finalu Lige Evrope, pošto nisi igrao tu utakmicu?

"Tako je, nisam igrao jer sam greškom bio isključen. Da je tada postojao VAR sigurno ne bih dobio crveni karton i igrao bih finale. Ne kažem da bismo pobedili, ali ko zna... Bila je to najtužnija utakmica u mom životu".

S druge strane, bilo je i lepih trenutaka kada se slavilo?

"Benfika je bila najbolja godina u mojoj karijeri i ovo pitanje mi budi lepa sećanja. Trg Mrkes de Pombal, ono polufinale protiv Juventusa, pobede u Liga kupu i Kupu Portugala, utakmice protiv Sportinga, Porta i Brage... Bili su to najbolji trenuci u mojoj karijeri do sada".

Po odlasku iz Benfike nisi uspeo da održiš isti nivo igara?

"Ne mogu da kažem da je bila greška, ali prerano sam napustio Benfiku. Imao sam 19-20 godina kada sam otišao u Liverpul. Međutim, kada vas kontaktira veliki klub kao što je Liverpul teško je reći 'ne'. Možda bi bilo bolje da sam ostao u Benfiki još godinu-dve, ali ne kajem se. Život i fudbal su takvi i to što sam imao priliku da igram za Liverpul takođe me čini veoma ponosnim".

Sofascore

Podeli:

Komentari 50

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu